Facebook’un Ruh Sağlığı İçin Sunduğu 4 Hizmet!

Günlük yaşanılan stresli hayat temposu ruh sağlığını etkiliyor. Facebook ruh sağlığını korumak için bazı hizmetler sunuyor. İpuçları, haberimizde...

Sosyal medya platformu Facebook, psikolojik hastalığı olanlara destek oluyor. Hastalar için kriz yönetimi oluşturuluyor. Peki Facebook ruh sağlığı yerinde olmayanlara nasıl yardım ediyor? İlginç detaylar, haberimizde…

Facebook kullanıcılarının ruh sağlığı için nasıl destek oluyor?

En çok kullanıcı sayısını elinde bulunduran platformlardan birisi Facebook, her yaştan kullanıcıya sahip. Bazı kullanıcıların psikolojik problemleri olabiliyor. Bunun için diğer sosyal medya platformları herhangi bir şey yapmazken; Facebook onlardan bu noktada ayrışıyor. Popüler platform, akıl sağlığı yerinde olmayan kullanıcıları için kriz masası oluşturmuş durumda. Örneğin depresyon geçiriyorsanız size destek olabiliyor. Facebook size destek olabilir. Facebook’un ruh sağlığınız için sağladığı destekler şöyle:

1- Zararlı gönderilerin paylaşılmasına izin vermiyor

Facebook zararlı ve tehlikeli gönderilerin paylaşılmasına izin vermiyor. Bunu yapmak için ise yapay zekadan yararlanıyor. Bazı gönderiler kullanıcıları üzüyor. Bu sebeple de Facebook kullanıcıların ruh sağlığı için bu gönderilerin paylaşılmasını yasaklıyor.

2- Ruh sağlığı sorunları yaşayanlarla etkileşim kurabilirsiniz

Facebook’ta birçok grup var. Bir grup kapanıyor, başka bir grup açılıyor. Bu gruplar bazı kullanıcılar için yarar sağlayabiliyor. Örneğin kendiniz gibi ruh sağlığı problemleri olanlarla etkileşimde olabilirsiniz. Hastalığı nasıl atlattıklarını sorabilirsiniz. Bunu yapmak için Facebook’un arama kısmına ilgili kelimeleri yazabilirsiniz. Karşınıza çıkan sonuçlardan size uygun olan gruba katılabilirsiniz.

facebook ruh sagligi moblobi

3- 7/24 klinik desteği alabilirsiniz

Facebook zor dönemlerden geçen kullanıcıları için bazı kuruluşlarla anlaştı. Bu kuruluşlar ruh sağlığı sorunları yaşayanlar için 7/24 destek sunuyor. Bunlardan bazıları: Ulusal yeme bozukluğu derneği, uyuşturucusuz çocuklar için ortaklık ve ulusal intihar önleme yaşam hattı ve kriz metin hattı olarak sayılabilir. Ayrıca Facebook Messenger aracılığıyla irtibat kurabilirsiniz. Bu kuruluşlarla iletişime geçmek istiyorsanız sözkonusu kuruluşun Facebook’ta ismini aratarak karşınıza çıkan sonuca tıklayın. Sayfada yer alan mesaj bölümü için mavi butona tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.

4- Görmek istemediğiniz kişileri belirli bir süre size görmeyebilirsiniz.

Facebook’ta hoşlanmadığınız arkadaşlarınız varsa sizi sevindirecek bir haber verelim: Gönderilerini görmekten sıkıldığınız kişileri kısa süreliğine Facebook sessize alıyor. Bunu yapmak için yapmanız gerekenler şöyle: Gönderinin sağ üst köşesinde yer alan üç noktaya tıklayarak; “ertele-30 gün boyunca” yazısına tıklayın. Böylece görmekten sıkıldığınız kişiler artık ana sayfanıza düşmeyecektir. Bu sistemle 1 ay boyunca o kişiyi görmeyeceksiniz. 1 ay doldurduktan sonra ise sözkonusu kişiyi tekrardan takip edebilirsiniz. Bu arada hemen belirtelim: Belirli bir kişiyi sessize aldıktan sonra, karşı tarafa bu konuda bildirim gitmez.

Peki siz Facebook’un ruh sağlığınız için sunduğu bu çözüm yollarını etkili buldunuz mu? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Akıl ve Ruh Sağlığınızı Koruyan 8 Mobil Uygulama!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Ruhunuza İyi Gelecek En İyi Meditasyon Müzikleri!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Meditasyon ve Farkındalık için Yardımcı Olan 6 Akıllı Araç!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Rojda Çelik

Rojda Çelik

Merhaba ben Rojda Çelik. Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Moblobi de içerik yazarlığı yapıyorum. Sizleri köşemi takibe bekliyorum!


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı