Slack Nedir, Nasıl Kullanılır?

Özellikle küçük ya da büyük fark etmeksizin iletişim kanallarından destek alan şirketlerin, en büyük ihtiyacı çalışanların ya da yöneticilerin birbirleri arasında en hızlı bir biçimde iletişim kurabilmesi. Aynı zamanda bu iletişim esnasında birçok dosyanın kolayca aktarılabilmesi ve şirketlerin projelerini, sunumlarını vs. hızlı bir biçimde gönderebilmesi gerekiyor. Slack de tam olarak bu problemi çözmeye odaklanıyor. Bu yazımızda slack nedir anlatmaya çalışacağız.

Şu anda bulunan birçok iletişim uygulaması, bunlara cevap veremiyor. Mesaj aracılığıyla uygulamaları, dosya gönderip, alma konusunda büyük boyutlara izin vermiyor. Bulut tabanlı depolama uygulamaları içerisinde ise mesajlaşmak ya da iletişim kurmak mümkün değil. Ancak Slack uygulaması, bu problem üzerine kullanıcılarına hizmet veriyor. Uzaktan çalışanlar için de büyük kolaylık sağlıyor.

Slack Nedir?

Slack, en basit haliyle şirket içi bir iletişim ağı olarak tanımlanabilir. Sahip olduğu basit ara yüz sayesinde şirket içerisinde mesajlaşma sağlayabilirsiniz. Mesajlaşma için Whatsapp, Telegram gibi uygulamalar olsa da Slack’ı bunlardan ayıran çok önemli bir detay var. Uygulama sayesinde sadece mesajlaşmakla kalmıyorsunuz. Aynı zamanda birbirinize göndermeniz gereken dosyaları bu uygulama sayesinde aktarabiliyorsunuz.

Slack’ta, şirketiniz için bir grup oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda birbirinize kişisel mesaj da gönderebilirsiniz.

Slack Neden Tercih Edilmelidir?

Mesajlaşmak için; Whatsapp, Telegram, e-posta göndermek için; Gmail, Outlook, dosya göndermek için WeTransfer gibi uygulamalar kullanmak zorundasınız. Fakat Slack, tüm bu uygulamaların sunduğu hizmetleri, tek çatı altında topluyor. Bu sayede şirketlerin kendi içinde kolay ve hızlı bir biçimde birbirleri ile iletişim kurmaları sağlanıyor.

Slack’ı En Çok Kim Tercih Ediyor?

Yazılımcı olanlar ya da bu alanla uğraşanlar, internet üzerinden kod göndermenin ne kadar zor olduğunu bilir. Özellikle bu kodlar gönderilirken, bozulmalar meydana gelebilir. İçerisinde birçok programlama dili bulunduran Slack, bu kodların hatasız bir şekilde gönderilmesi için kullanıcılarına önemli bir hizmet sunuyor.

Slack Nasıl Kurulur?

  • Android ya da iOS cihazlarınıza veya bilgisayarınıza uygulamayı indirmeniz gerekli.
  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra gerekli bilgileri doldurup, kayıt olabilirsiniz.
  • Sonrasında uygulama içinde kanallar kurabilirsiniz. Eğer şirketinizde birden çok birim varsa, bu departmanları birbirinden ayırmak için farklı kanallar kurma şansına sahip olacaksınız. Dilerseniz, bu bölümün öncesinde öğretici kısmını kullanarak, uygulamanın nasıl çalıştığı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. 
slack nedir

Slack Ücretli Mi?

Slack, ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki şekilde hizmet vermektedir. Ücretsiz versiyonunda arama ya da mesaj konusunda kısıtlamalar ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Genellikle ücretsiz sürümü, küçük işletmeler tercih etmektedir.

Fakat uygulamanın ücretli versiyonlarında böyle bir problem ile karşılaşmayacaksınız. Slack uygulamasının ücretleri hakkında detaylı ve güncel bilgi almak için uygulamanın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Slack’ta Türkçe Dil Seçeneği Mevcut Mu?

Uygulama içerisinde Türkçe dil desteği verilememektedir. Bunların yanı sıra Slack içerisinde 6 dil mevcuttur.

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir

“ChatGPT Nedir Nasıl Kullanılır?” okumak için buraya tıklayın.
“Her Yönüyle Domain Ticareti Nasıl Yapılır?” okumak için buraya tıklayın
“Yapay Zekanın Kullanım Alanları Nelerdir?” okumak için buraya tıklayın.
“Yapay Zeka İçerisinde Kaça Ayrılır?” okumak için buraya tıklayın.

Yazıyı paylaşmak isterseniz yazı sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Moblobi.com

Moblobi.com

Yeni dünya insanlarına eğlenceli ve ilginç içerikler... Hakkımızda daha fazla bilgi almak için https://moblobi.com/hakkimizda/ linkini tıklayabilirsiniz. Sosyal medyada @moblobi hesaplarımızdan takip etmeyi unutma.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı