Seo Uyumlu Makale Nasıl Hazırlanır?

Birçok marka, firma ya da blog, geniş kitlelere ulaşabilmek ve müşterilerine, okuyucularına daha iyi hizmet verebilmek adına, ‘SEO uyumlu’ makalelere ihtiyaç duyar. Fakat, markayı arama motorlarında bir adım öne çıkaran SEO uyumlu makaleleri yazarken, dikkat edilmesi gereken birkaç husus bulunmaktadır. Bu yazımızda seo uyumlu makale nasıl yazılır anlatacağız.

SEO Nedir?

SEO kelimesi, ‘Arama motoru optimizasyonu’ anlamına gelen, ‘Search Engine Optimization’ sözcüklerinin kısaltılmış halidir. En basit tabirle SEO, arama motorlarındaki içerik ve web siteleri, okuyucuların karşısına ilk sıralarda çıkarmayı amaçlayan kurallara verilen bir isimdir. Markalar, içeriklerini arama motorunda üst sıralara çıkarmak için, SEO uyumlu makalelerden yararlanır.

SEO Uyumlu Makale Nedir?

SEO Uyumlu Makale, içeriklerin SEO yazım kurallarına dikkat edilerek hazırlanıp, arama motorlarında üst sıralara çıkarılmasını hedefleyen çalışmalardır.

Seo Uyumlu Makele Nasıl Yazılır?

Birçok web sitesi, sırf okuyucunun ilgisini çekmek ve tıklanma kazanmak için çok fazla anahtar kelime kullanarak, içi boş makaleler hazırlayabiliyor. Bu makaleler, içerisinde çok fazla bilgi barındırmadığından, okuyucunun ilgisini kaybetmesine ve markaya olan güveninin zedelenmesine sebep olabiliyor. Bu içerikler doğru şekilde hazırlanmadığı sürece, markanın da itibarını kaybetmesine zemin hazırlıyor.

SEO uyumlu makaleler, içerisinde okuyucunun talep ettiği bilgileri barındırmalı ve net olmalıdır. Bilgiler iyice araştırmalı ve doğruluğundan emin olarak hazırlanmalıdır. Ayrıca okuyucunun ilgisini kaybetmemek adına yazım kurallarına uyulmalı, devrik cümlelerden kaçınılmalıdır.

SEO Uyumlu Makale Yazmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Başlık Seçimi

Başlık seçimi, SEO uyumlu makale yazarken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir. SEO uyumlu içerikleri hazırlarken, amaç okuyucunun ilgisini çekmek olduğu için, rakiplere göre daha yaratıcı ve içeriğe uygun başlıklar seçmeniz yararlı olacaktır. Bunun için, başlıkları anahtar kelimeler ile uyumlu hale getirebilirsiniz. Yani yazacağınız başlık, anahtar kelimelerden en az bir tanesini içermelidir. Ayriyeten başlıklar, 3-6 kelime uzunluğunda olmalıdır. Bu konuda dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da başlıkların net olmasıdır. Konu başlıkları yanıltıcı kelime içermemelidir.

Bu özelliklerin yanında başlık seçimi, en can alıcı noktalardan biridir. Çünkü okuyucu ya da müşteri, bilgilenmek istediği konu hakkında internet üzerinden arama yapar. Bu arama sonucu, sizin başlığınız ile aynı olmalı ya da olabildiğince bu talebe yakın olmalıdır. Bu tarz başlıklar, SEO’nun vazgeçilmez kurallarından biridir.

Anahtar Kelime Kullanımı

SEO uyumlu bir makale yazmak için uygulamanız gereken adımlardan biri de anahtar kelime seçimi yapmaktır. Makale içinde yer alacak anahtar kelimelerin kullanım oranı, %5-%8 oranında olmalıdır.

Anahtar kelimelerin kullanım amacına gelindiğinde ise çok önemli fark yarattıkları görülür. Yani en basit tabirle, anahtar kelime kullanımlarınız sizin aramada kolay bir şekilde görünmenizi sağlar. Kullanıcılar, herhangi bir konu hakkında araştırma yaparken, bu noktada can alıcı yerleri arayacaktır. Kullanıcıların aramalarına ne kadar çok hitap ederseniz, o kadar çok avantaj sağlayacaksınız.

İmla Kuralları ve Yazım Dili

Elbette yazı içeriğinde kullanılacak olan linkler, bağlantılar kadar temel noktalar, SEO uyumlu makalelerin büyük bölümünü oluşturur. Siz ne kadar araştırma yaparsanız yapın ya da kurallara dikkat ederseniz edin yazı bütünlüğünü sağlamak adına dil bilgisine de bir o kadar hâkim olmalısınız. Çünkü imla kurallarına dikkat edip, yazdığınız metnin kalitesini yükseltirseniz, daha okunabilir ve anlaşılabilir bir metin ortaya çıkacaktır.

Okuyucular, karşılarında imlası ve yazım dili uygun bir metin görürse, bu yazıyı daha ilgi çekici bulacaktır.

Okunma Süresi

Kelime sayısı ile bağlantılı olsa da okunma süresi farklı bir olaydır. Yazıyı ne kadar uzun yazdığınız değil, içeriğini ne kadar doldurduğunuz önemlidir. Yazılan yazı, ne kadar uzun süre okunursa SEO uyumluluk konusunda aynı derecede başarılı olacaktır. Bu yüzden yazılarınızın akıcı olmasına özen göstermelisiniz.

Özgünlük

SEO yazımlarında yapılan en büyük hataların başında ‘Alıntı’ konusunda yaşanan problemler geliyor. Bazen kendiniz yazarken alıntı yapabiliyorsunuz. Ya da yazdırdığınız kişi, size özgün olduğunu söylese de kopyala-yapıştır ifadeler ile bu yazıyı yazabiliyor. Bu yüzden yazıların, diğerlerinden farklı olup, özgün olması çok önemlidir. Özgünlük, SEO uyumlu makalelerin temel taşıdır.

seo uyumlu makale nasil yazilir moblobi

SEO Uyumlu Makale Kaç Kelime Olmalıdır?

SEO uyumlu makale yazarken, en merak edilen konulardan biri de yazıların kaç kelime olacağıdır. Bununla ilgili net bir rakam verilemez fakat yazılar, en az 300 – 400 kelime bandı arasında olmalıdır. Bu kelimelerin altında olan yazılar, seo kriterlerini karşılayamadığı için size ne bir maddi olarak geri dönüş sağlar ne de üst sıralara tırmanmanızda rol oynar.

Genellikle 500 – 800 kelime arasındaki yazılar ideal sınırlar içerisinde kabul edilir. Elbette bu sayıların üstüne de çıkabilirsiniz.

Seo Uyumlu Makaleyi Kimler Yazar, Kimlerden Hizmet Alınmalıdır?

Eğer yazıyı kendiniz yazmayacaksanız ve birine yazdırmak isterseniz, dikkat etmeniz gereken pek çok detay mevcut. İnternette bu konuda freelance olarak hizmet veren insanlar bulunsa da profesyonel kişiler tarafından destek almanız sizin için daha yararlı olacaktır. Bu yüzden kime yazdıracak olursanız olun, bu kişinin deneyimlerine ve yetkinliğine dikkat etmelisiniz.

SEO Uyumlu Makale Yazarak Para Kazanılır Mı?

Eğer kendinize bir ek gelir yaratmak istiyorsanız, SEO uyumlu makaleler yazmak bunun en kolay yollarından biridir. Bu yüzden daha önce bu konuda bir adım atmadıysanız, kendinizi geliştirebilirsiniz.

Eğer yazı yazmaya ve okumaya bir ilginiz varsa nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, internet üzerinden freelance olarak hizmet veren siteler yer alıyor. Bu sitelerden birinde üyelik açıp, kendinizi tanıttıktan sonra ilan verebilirsiniz.

Seo Uyumlu Makalenin Faydaları Nelerdir?

  • Organik yani özgün metinler, web sitenizin gelişimi için büyük önem taşıyor. SEO uyumlu makaleler, sitenizin aramalarda kolay bir şekilde bulunmasını sağlayacak ve tıklanmanızı artıracaktır.
  • Tıklamanın artmasıyla birlikte sitenizdeki reklamların görüntülenmesi de aynı oranda yükseliyor. Bu durum da sizin maddi gelirinizi artıran unsurlardan biri olarak dikkat çekiyor.
  • SEO sayesinde ilk sayfada yer almak potansiyel müşterileriniz için güvenilirliği artırır. Yapılan araştırmalar doğrultusunda çoğu kişi bir arama yaptığı zaman Google’da ikinci sayfaya bakmıyor. Sadece ilk sayfaya bakanların oranı yüzde 75 olarak tespit edilmiştir.
  • Makaleler, hizmet verdiğiniz konuyla ilgili olarak pazarlama stratejilerinizi de doğrudan etkileyen bir yöntemdir. Hizmet verdiğiniz alanla ilgili olarak yazmış olduğunuz makaleler, sizin potansiyel müşteri kitlenize ulaşmanızı sağlar.
  • Etkili bir marka yaratmayı amaçlayan kuruluşlar aramada görünür olmalıdır. Ancak, birinci sayfada değilseniz, muhtemelen tıklama alamıyor veya markanızı kimseye tanıtamıyorsunuzdur. Arama motoru optimizasyonu, gelişen bir marka kimliği için kritik öneme sahiptir.

SEO Uyumlu Makaleler İçerisinde Bulunması Gerekenler

Bir yazının; dili, imlası, uzunluğu, başlığı ve anahtar kelimeleri ne kadar önemliyse teknik detaylar da aynı şekilde SEO için hayati öneme sahiptir.

Yazının içerisinde bulunan linkler, oldukça işinize yarayacaktır. Bu linkler sayesinde kullanıcılarınızı doğrudan ürünlere yönlendiriyorsunuz. Ayrıca yazıda bulunan H1, H2, H3, H4, H5 ve H6 etiket başlıkların içerisinde anahtar kelimeler bulundurmak yazınızı ön plana çıkarır.

Bunların dışında arama sonuçlarında alt kısımda bulunan Meta açıklamalarına da yer vermelisiniz. Bu yazılar genellikle, 120 – 160 karakter arasında olur. Son olarak da görsel ekleyip, bunların alt etiketlerini düzenlemelisiniz.

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir

“İnternette Sermayesiz İş Kurma ( 2023 Detaylı )” okumak için buraya tıklayın.
“SEO Kriterleri Neler?” okumak için buraya tıklayın
“Astrolojinin Dini Kökeni Var mı?” okumak için buraya tıklayın.

Yazıyı paylaşmak isterseniz aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Etiketler
Moblobi.com

Moblobi.com

Yeni dünya insanlarına eğlenceli ve ilginç içerikler... Hakkımızda daha fazla bilgi almak için https://moblobi.com/hakkimizda/ linkini tıklayabilirsiniz. Sosyal medyada @moblobi hesaplarımızdan takip etmeyi unutma.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı