Eşek Arısı Bal Yapar Mı?

Eşek arısı bal yapar mı? İşte merak edilen gerçekler...

Kahvaltılarda tükettiğimiz balın birçok faydası vardır. Balları üreten arıların da birçok özelliği bulunur. Özellikle bu konuda merak edilen şeylerden bir tanesi de eşek arıları… Birçok insan tükettiğimiz, yediğimiz balları eşek arılarının üretip, üretmediğini merak eder. Peki gerçekten ‘Eşek arıları bal yapar mı?’ İşte ilginç bilgiler…

Arı ve Eşek Arısı Arasındaki Fark Ne?

Öncelikle eşek arısının bal yapıp, yapmadığını yanıtlamadan önce normal arılar ve eşek arıları arasındaki farkları anlamak gerekiyor. Normal arılar, yani kahvaltı sofralarınıza ulaşan balları üreten arılar, polenlerle beslenir. Eşek arıları ise etçil canlılardır.

Aynı zamanda normal arılar, eşek arıları ile kıyaslandığı zaman çok daha fazla kıla sahiptir. Bu da onların kolay bir şekilde polen toplamasına yardımcı olur. Eşek arılarında ise bu kılların sayısı oldukça düşüktür. Bu durum, onların polen toplayamamasına sebebiyet verir. Yani az önce anlattığımız şekilde etçil olmalarının sebebi, kıl sayılarının düşük olmasıdır.

Eşek Arıları Enerji Toplamakta Neden Zorlanır?

Arılarla ilgili bilinmeyen şeylerden bir tanesi de bal toplayacak gücü nasıl bulduklarıdır. Normal arılar, asıl enerjilerini polenlerden almaz. Eşek arıları ise et yiyip, protein sayesinde çok fazla kuvvet kazanır fakat bu da bal yapmak için yeterli değildir. Çünkü bal üreten arılar, kendilerine enerjiyi nektardan sağlarlar. Bu arılar, nektarları bala dönüştürür. Fakat eşek arıları, nektara gitmezler. Bu da ikisi arasındaki enerji farkını açıklayan durumdur.

Eşek Arısı Bal Üretir Mi?

Peki eşek arıları bal üretir mi? Bazı eşek arıları, çok az oranda bal üretirler. Ancak normal arılar ile kıyaslandığında bu oran o kadar düşüktür ki bal toplayan kişiler için yeterli değildir. Yani eşek arılarının ortaya çıkardığı balın, bir üretici için toplanması oldukça uzun bir zaman alır. Toplanan bal miktarı ise satış için yeterli değildir.

esek arisi sokarsa moblobi

Eşek Arısı Ne İşe Yarar, Doğadaki Görevi Ne?

Eşek arıları bal üretemiyor olabilir fakat tarımla uğraşan bireyler için adeta bulunmaz bir nimet! Çünkü eşek arılarının en büyük görevi, onların haşerelerle mücadele ediyor olmasıdır. Yani tarım arazisi bulunanlar, bu sayede böceklerden kurtulur.

Eşek Arıları İnsana Zarar Verir Mi?

Arıların insanları sokması, oldukça rahatsız edici bir durum. Eşek arıları ise görünüşleri ile oldukça korkunç olabilirler. Normal şartlar altında bir eşek arısı, sizi kolay kolay sokmaz. Tabii ki bu durum bulunduğunuz ortam veya mekâna göre değişkenlik göstermektedir. Eğer bir eşek arısı, kendisi için tehlike arz eden bir durum olduğunu hissederse doğrudan insanları sokabilir. Böyle bir durum ile karşılaşmanız halinde direkt olarak bir sağlık kuruluşundan yardım almanız gerekir.

Eşek Arısı Sokarsa Ne Olur?

Eşek arısı soktuktan sonra ise hayati anlamda tehlikeler meydana getiren durum ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Özellikle alerjiniz varsa ve kısa süre içerisinde tedavi olmazsanız olumsuz sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz.

Aynı zamanda eşek arısının sokmasının ardından solunum sırasında problemler meydana gelebilir. Sokulan yerde şişlik olmasının yanında ateşiniz çıkabilir veya güçlü mide bulantılarına maruz kalabilirsiniz.

Eşek Arısı Soktuktan Sonra Ne Yapılmalıdır?

Eşek arısı sokmasının ardından bir sağlık kuruluşuna çabucak gitmeye vaktiniz olmayabilir. Yani sağlık kuruluşu veya hastane yakınlarda olmayabilir. Böyle durumlarda eşek arısının soktuğu bölgeye hemen müdahale etmek gerekir. Bu konuda da yapabileceğiniz basit çözümler mevcut. Öncelikle sokulan bölgeye soğuk su tutmalı ve sabun ile yıkamalısınız. Bu sayede zehirden kurtulabilirsiniz. Ardından da aynı bölgeye buz ile soğuk kompres yapabilirsiniz.

Etiketler
Moblobi.com

Moblobi.com

Yeni dünya insanlarına eğlenceli ve ilginç içerikler... Hakkımızda daha fazla bilgi almak için https://moblobi.com/hakkimizda/ linkini tıklayabilirsiniz. Sosyal medyada @moblobi hesaplarımızdan takip etmeyi unutma.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı