Facebook Gizlilik Ayarlarınızı Yapmak için 7 İpucu!

Facebook yeni hesap açanlar hesaplarının güvenliğini de sağlamalılar. Facebook hesabınızın gizlilik ayarları için 7 pratik ipucu, haberimizde...

Facebook yeni hesap açmak için neler yapabilirsiniz? Açtığınız hesabın korunabilmesi için hangi düzenlemeleri yapmalısınız? Facebook hesabınızı gizlilik ilkeleri doğrultusunda nasıl düzenleyebileceğiniz ile ilgili ipuçları, haberimizde…

Facebook yeni hesap açmak için ne yapmalısınız?

Facebook yeni hesap için yapmanız gereken ilk adım bir Gmail hesabına sahip olmak. Daha sonra Facebook aç işlemine başlamak için “kayıt ol” sayfasından kişisel bilgileri girmelisiniz. Bu sayfaya ad, soyad, doğum tarihi, e posta, ve cinsiyet bilgilerinizi girererek facebook açma işlemlerini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Facebook hesabını açtıktan sonra yapmanız gereken diğer işlem ise gizlilik konusunda hesabınızı daha güvenli hale getirmek olacak. Bunun için aşağıdaki adımları takip ederek hesabınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz:

Facebook hesabınız için yapmanız gereken gizlilik düzenlemeleri:

Facebook bilgilerimizi düzenlemek istediğimizde site içerisinde zaman zaman kayboluyoruz. Bu konuda Facebook’ta yazılı yönlendirmeler olduğu gibi gizlilik ilkesi konulu öğretici videolar da yayınlıyor. Facebook gizlilik ayarları ile ilgili yapmanız gereken işlemler şöyle:

facebook yeni hesap gizlilik ayarlari moblobi

1- Gönderilerinizi kimlerin gördüğünü ayarlayın

Paylaşmak istediğiniz gönderinin kime görünür olup olmayacağını seçmeniz mümkün. Bunun için yapmanız gerekenler şöyle:

  • Facebook ayarlarınızdan “gizliliği seç” kısmına girin.
  • Buradan “herkese açık” seçeneğini işaretleyin.
  • “Arkadaşlar” bölümünden ”Şu kişiler hariç arkadaşlar” veya ”belirli arkadaşlar” ya da “sadece ben” ayarlarından birini seçin.
  • Bu işlemi yaptıktan sonra gönderinizi kimlerin göreceğini belirleyebilirsiniz.

2- Eski gönderilerinizi ve hareketlerinizi gözden geçirin

Anlık olarak paylaştığınız gönderilerden sonra eski gönderilerinizi veya hareketlerinizi düzenlemek istiyorsanız yapmanız gerekenler şunlar:

  • Facebook ayarlarınızdan “hareketler dökümü” sekmesine girin.
  • Bu bölümden geçmişe dair yaptığınız her şeyi görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Beğendiğiniz, yorum yaptığınız, paylaştığınız gönderiler de buna dahil.

3- E-posta ve kişisel bilgi durumunuzu gözden geçirin

Facebook’a kayıt olduğunuz e-posta adresinizi gizlilik çatısı altına almak isterseniz bunun için e-postanızı gizlemeniz yeterlidir. Böylece e-postanıza kolay ulaşılma imkanını ve gereksiz e-posta listelerine girme durumunu sınırlandırabilirsiniz.

E-posta adresinde olduğu gibi doğum tarihi, adres, yaşadığınız yer gibi kişisel bilgilerinizi barındıran bölümü de gizlemeniz mümkün. Bunun için izlemeniz gereken adımlar şunlar:

  • Facebook profilinizden “Ayarlar” bölümüne girin.
  • Buradan “gizlilik” sekmesine tıklayın.
  • Daha sonra profilinizi düzenleyeceğimiz alan sekmesinden düzenleyebiliriz.

4- Etiketlendiğiniz gönderiyi nasıl kaldırabilirsiniz?

Etiketlendiğiniz gönderiyi kaldırmanız mümkün değil. Fotoğrafı paylaşan kişinin fotoğrafı kaldırması için talepte bulunabilirsiniz. Fotoğrafın kendi profilinizde görüntülenmesinden rahatsızsanız zaman tüneli ve etiketleme sekmesinden etiketi kaldırabilirsiniz.

facebook gizlilik ayarlari moblobi

5- Hızlı gizlilik ayarlarını yapabilirsiniz

Hızlı gizlilik ayarları kısayolları için “gizlilik ayarı kontrolü” sekmesinden yararlanabilirsiniz. Bu bölümden paylaştıklarınızı kimlerin göreceğini, hesabınızı nasıl güvende tutacağınızı, insanların Facebook’ta sizi nasıl bulabileceğini, Facebook’taki veri ayarlarınızı ve reklam tercihlerinize kadar çoğu bilgiyi hızlı bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

Bu ayarlara dokunmadan veya herhangi bir düzenleme yapmadan gizlilik konusunda kendinizi koruyacak birkaç yöntem de var. Bunlardan biri şöyle: Sürekli olarak paylaşım yaptığınız kişileri belirleyin ve sürekli olarak onlarla paylaşım yapmayı düşünün. Sonrasında Facebook adresinizi farklı bir isim ve sık kullanmadığınız bir e-posta adresiyle alıp kısa yoldan kendinizi gizleyebilirsiniz.

6- Profilinizde gönderi paylaşılmasından rahatsız oluyorsanız neler yapabilirsiniz?

Profilinizde sizin izniniz olmadan paylaşım yapılmasını istemiyorsanız bunu şu şekilde düzenleyebilirsiniz:

  • Facebook profilinizden “ayarlar” bölümüne girin.
  • Buradan “etiketleme” seçeneğine gelip, açılan ekrandan düzenleyebilirsiniz.

7- Kimlerin sizinle bağlantı kurabileceğini belirleyin

Kimin sizinle iletişim kuracağını, arkadaşlık isteği gönderebileceğini, arkadaşlık listenizde gezebileceğini ve bunun gibi özellikleri belirleyebilirsiniz. Bunun için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Öncelikle Facebook profilinzziden “gizlilik” menüsüne girin.
  • Bu menüden “benimle kimler iletişim kurabilir” sekmesine giriş yapın.
  • Sözkonusu sekmede ilgili ayarları düzenleyebilirsiniz.

Peki siz Facebook yeni hesap açma işlemi sonrasında gizlilik ayarlarınızın düzenlemesiyle ilgili ne gibi önlemler alıyorsunuz? Hangi ayarları yapıyorsunuz? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • “Facebook Arkadaş Listenizi Silmeniz için 5 Sebep!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “Facebook Sayfası Açmak İsteyenler için 10 Pratik İpucu! haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “Facebook Profilinize Kimler Baktı Nasıl Görebilirsiniz? haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Abbas Öztürk

Abbas Öztürk

Merhaba ben Abbas. Sakarya Üniversitesi iletişim fakültesi öğrencisiyim. Hayalperest bir insanım fakat gerçek hayatla bağımı kopartmıyorum. Gerektiği zaman hayata uyum sağlayabilen bir insanım ancak düşünsel bir moda girdiğim zaman, hayatı uç noktalarda yaşıyorum ve birden derinlere iniyorum. Hayat bana pratik olmayı öğretti. Bende bu pratikliğimi ve yaratıcılığımı dijital dünyada kullanmak istedim. Ayrıca tiyatro, seslendirme ve grafik tasarımla ilgileniyorum. İçerik yazarlığını yaptığım Moblobi.com’da güzel vakit geçirmeniz dileğiyle… Moblobi.com'daki köşemi takipte kalın!


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı