Yapay Zeka Mühendisi Nasıl Olunur?

Geleceğin en popüler mesleklerinden biri olarak gösterilen yapay zeka mühendisliği nedir, nasıl yapay zeka mühendisi olunur? İpuçları, haberimizde...

Gelişen teknoloji ile birlikte yapay zekalar, robotlar hayatımızın birçok alanında var olmaya başladı. Tabii bu durum, yapay zeka ve yapay zeka mühendisliği alanı meraklılarının dikkatini çekmekte gecikmedi. Peki geleceğin mesleği olarak öngörülen, yapay zeka mühendisliği nedir? Nasıl yapay zeka mühendisi olunur? İpuçları, haberimizde…

Yapay Zeka Mühendisliği nedir?

Yapay zeka alt yapısını hazırlayan, onları var eden, teknik sorunları çözüme kavuşturan, insanların yaşamını kolaylaştırmayı amaçlayan bir meslek olduğunu söyleyebiliriz. Dünyada ve ülkemizde çok fazla bilinmese de; geleceğin meslekleri arasında kendini göstermeye başlamış durumda olduğu da bir gerçek.

Bu yeni mühendislik dalının temelinde bilgisayar, yazılım, finans, istatistik gibi kavramlar yer alıyor. Yapay Zeka Mühendisi olabilmek için; bu kavramların işlemlerine ve bilgisine mutlaka sahip olmalısınız.

Yapay Zeka Mühendisi olmak için yapmanız gerekenler neler?

Öncelikle Yapay Zeka Mühendisliği bölümü okumak isteyip istemediğinize karar verin. Daha sonra aşağılarda açıkladığımız Üniversite Bölümlerini tercih listenize eklemelisiniz. En önemlisi ise teknik bilgilere sahip olmanız. Tabii ki bu yeterli olmayacaktır. Pratikte de oldukça yetenekli olmalısınız.

Kendinizi daha çok geliştirmek istiyorsanız; üniversite kazanımlarınızın yanı sıra, sertifika programlarına katılabilirsiniz. Bu süreçte okulunuzun size yardım edeceği staj imkanlarını da değerlendirmeniz sizi oldukça geliştirecektir.

Yapay zeka mühendisliği bölümü hangi üniversitelerde var?

Bu bölüm, ülkemizde ilk kez 2019-2020 yılında Ankara’da 2 Üniversitemizde eğitim-öğretime açılıyor. Bu üniversiteler arasında; Ankara Hacettepe Üniversitesi ve TOBB Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi yer alıyor.

Bu gölümün yeni bir bölüm olması, kontenjanların da sınırlı sayıda açılmasına sebep oluyor. Hacettepe Üniversitesi 30 kontenjan açarken, TOBB Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi ise 10 tam burslu kontenjanla öğrenci alımı yapıyor. Sözkonusu bölüm, Hacettepe Üniversitesi’nde  Mühendislik Fakültesi içerisinde yer alacak.

Yapay Zeka Mühendisliği bölümünde hangi dersler alınıyor?

Bu yeni mühendislik dalında okuyan kişiler, aşağıda dersleri alıyor olacak.

  • Bilgisayar programlama
  • Matematik
  • Veri Madenciliği
  • Mikroekonomi teorisi
  • Algoritmalar
  • Veri Bilimine giriş
  • Yapay Öğrenme
  • Yenilikçi yapay zeka uygulamaları
  • Sosyal ağlar
  • Finansal modelleme
  • Yazılım mühendisliği
  • Derin Öğrenme

Yapay Zeka Mühendisi olabilmek için başka hangi bölümler tercih edilebilir?

Yapay Zeka Mühendisi olmak için yalnızca Yapay Zeka bölümünden mezun olmak zorunda değilsiniz. Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği okuyarak veya kendinizi bilgisayar, yazılım, istatistik, matematik, kodlama alanlarında geliştirerek de yapay zeka mühendisi olabilirsiniz.

Yapay Zeka Mühendisliği mezunu nerede çalışır?

Öncelikle ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Daha sonra çok fazla ihtiyaç duyulan alanlara bakabilirsiniz. Örneğin; yazılım şirketlerine başvuru yapabilirsiniz. Bunlar en çok iş imkanı sağlayan alanlar arasında. Diğer iş alanları ise arasında Hizmet Sektörleri, Akıllı (Dijital) Fabrikalar, Hastaneler, Eğitim, Enerji gibi alanlar da iş imkanı sağlayacak.

Aslında teknolojinin olduğu her yerde bu yeni mühendislik alanından mezun olanlar iş imkanı bulabilecek. Hatta kariyerinize akademik olarak da devam etmek isteyebilirsiniz. Ya da laboratuvarlarda çalışmalar yapabilirsiniz. Tercih tamamen sizin.

Peki siz geleceğin meslekleri arasında gösterilen bu yeni meslek hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • “Yapay ZekaMühendisliği Maaşları Ne Kadar? haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “Silikon Vadisi Hakkındaki 10 Karanlık Detay! haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “YapayZeka Mühendisliği Hakkında Merak Edilenler! haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Fatma Nur Güneş

Fatma Nur Güneş

Merhaba, ben Fatma Nur Güneş. Doğuş Üniversitesi İletişim Bilimleri 4.sınıf öğrencisiyim. Moblobi.com’da içerik üretiyorum. Köşemi takipte kalın!


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı