Youtube Uygulaması Hakkında 7 İlginç Gerçek!

Video izlemek hatta artık içerik üretip para kazanmak için en popüler mecralardan biri olan Youtube uygulaması hakkında 7 ilginç gerçek, haberimizde...

Youtube, günümüzde internet kullanıcılarının oldukça fazla ziyaret ettiği, video paylaştığı bir platform. Kullanım amacı olarak da artık çok daha geniş bir yelpazeye sahip. Bilgi edinmeden eğlenceye, makyaj videolarından futbola kadar her türlü konuda içerik bulabileceğiniz bir yer haline geldi. Youtube uygulaması hatta sadece içerik bulabileceğiniz değil içerik üretip, bunu bir meslek haline getirebileceğiniz ve para kazanabileceğiniz bir platform da oldu. Bu kadar içli dışlı olduğumuz Youtube hakkındaki 7 ilginç gerçek, haberimizde…

Youtube uygulaması hakkında az bilinen 7 ilginç gerçek:

1- Youtube arkadaşlık sitesi olarak kurulmuştu

Evet doğru duydunuz! Youtube’un kuruluş amacı şimdikinden biraz farklıydı. Amaç, kullanıcıların hayallerindeki insanı anlattıkları bir video çekerek uygulamaya yüklemeleriydi. Gerekli ilgi uyandırılamayınca da özellikle kadınlara videolarını yüklemeleri karşılığı 20 dolar teklif edilmişti. Bu da işe yaramayınca format değiştirildi ve bugünkü Youtube uygulamasının temelleri atıldı. Yeni formatıyla kısa sürede ilgi odağı olan Youtube’u 2016 yılında 1.65 milyar dolara Google satın aldı.

2- Youtube’un 2019’da, sadece reklam geliri 15.1 milyar dolardı!

Youtube’un 2019’da kazandığı 15 Milyar dolarlık gelir, ücretli hizmetlerini kapsamıyor. Youtube uygulamasının yıllık Google’a katkısı yüzde 10 olarak biliniyor. Youtube’un hizmete sunduğu Youtube Premium ile birlikte 2020 yılındaki karı ise bundan çok daha fazla..

3- Youtube kullanıcı sayısı 2 milyarı aştı

Youtube başta Amerika olmak üzere dünyada 91 ülkede 80 farklı dilde hizmet veriyor. Tüm dünyada ise 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan Youtube; Facebook’tan sonra en fazla kullanıcıya sahip sosyal medya uygulaması.

youtube uygulamasi moblobi

4- Youtube Paypal’dan ayrılan 3 kişi tarafından kuruldu

Youtube 2015 yılında Paypal’dan ayrılan 3 isim tarafından kuruldu. Bunlar: Chad Hurley, Steve Chen, Jawed Karim. Başlangıçta başarısızlığa uğrasalar da farklı yöntemler deneyerek bugünkü Youtube formatını oluşturdular.

5- Günde yaklaşık 40 dakikamızı Youtube’a ayırıyoruz

Youtube istatistiklerine göre bir insan ortalama 40 dakikasını Youtube’da geçiriyor. Bu sayı cinsiyet, yaş gibi faktörlere göre değişmekte. İstatistiklere göre Youtube’da erkekler kadınlara nazaran daha fazla zaman geçiriyor. Bunun yanında 16-24 yaş aralığı da Youtube’da zaman geçirme konusunda ilk sıralarda yer alıyor.

6- “Gangam Style” Youtube’ın izlenme sayacını bozdu

PSY’nin “Gangam Style” adlı videosu Youtube’ın maksimum izlenme limitini aşmıştı. Bu sebeple Youtube maksimum izlenme sayısını artırmak zorunda kalmıştı. Yenilenen maksimum izlenme limiti ise 9.223.372.036.854.775.808. Şu an Gangam Style ise 3.715.975.480 izlenme rekoruna sahip.

7- Youtube’ın en beğenilmeyen videosu hangisi?

Youtube’da en beğenilmeyen video, 2009 yılında Justin Bieber’ın “Baby” adlı klibiydi. Şu an bu videonun beğenilmeme oranı 11 milyon civarında. Ancak bu rekor da kırıldı. 2018 yılında yayınlanan Youtube’ın Rewind 2018 videosu 18 milyon dislike aldı.

Peki siz Youtube uygulaması hakkında başka neler biliyorsunuz? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Youtube’dan Video Silme Nasıl Yapılır?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Youtube Kanalı Açacaklar için 10 Faydalı İpucu!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “İzleyebileceğiniz En Başarılı 6 YouTube Belgeseli!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Seda Keskin

Seda Keskin

Dünyayı her saniye değiştiren teknolojiyi takip etmek dahi artık çok güç. Dünyanın bu hızlı değişimini takip etmeyi seviyorum. Yazarak, çizerek, okuyarak, izleyerek bunu gerçekleştirmeye çalışıyorum. Dijital dünyada kendimi geliştirmeye her zaman açığım. Moblobi.com'daki köşemi takipte kalın!


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı