Facebook Paralı Kullanıma Mı Geçiyor?

Facebook yeni bir dönem başlatıyor. Uygulama bazı hizmetleri için ücretli abonelik sistemine geçiyor. Haberimizde...

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında yer alan Facebook yeni bir dönem başlatıyor. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Facebook uygulaması bünyesine ücretli abonelik getiriyor. Haberimizde…

Yaptığı yenilikler ile sık sık karşımıza çıkan Facebook iletişim anlamında kullandığımız önemli sosyal medya ağlarından biri. Gün içerisinde paylaşımlar yaptığımız, insanları takip ettiğimiz, bilgi edindiğimiz bu uygulamaya abone olmak için artık ücret ödeyeceğiz.

Facebook abonelik sistemi nedir?

Facebook, Watch adı altında kullanıcılara abonelikli video servisi üzerinde testler yapıyor. Geçtiğimiz aylarda Facebook tarafından yapılan duyuruda bunun mevcuttaki hayran aboneliği sisteminden farklı bir sistem olduğunu dile getirmişti. Bu arada hemen belirtelim: Facebook hayran aboneliği, insanların platformda yer alan sevdiği, takip ettiği üreticilere ulaşmaları; desteklemeleri hatta onlarla ilgili özel bilgilere ulaşabilmeleri için oluşturulmuş bir alan. Facebook video aboneliği ise; video alanında yapılan işlerde bulunan yayıncıların yanında olmak ve desteklemek için tasarlanmış bir alan.

Facebook, Collegehumor şirketiyle işbirliği yaparak geliştirdiği yeni modeli test ediyor. Geleneksel olarak video deneyimi birlikte, Facebook şirketi adı altında sosyal topluluk yönünü birleştirdi.  Facebook adı altında olan video aboneliği, hayranların favori yayınları içerisinde olan içerikleri, tartışmaları tek bir çatı altında toplanacak.

Uzun zamandır gündemde olan bu konu gerçekliğe kavuşacak mı bilinmiyor. Ancak Facebook kullanıcıları, alternatif sosyal medya platformları ve video servisleri bu kadar çoğalmışken ücretli abonelik konusuna ilgi gösterirler mi, bekleyip göreceğiz.

Peki siz Facebook’un yeni ücretli abonelik sistemi konusunda ne düşünüyorsunuz? Kullanmayı düşünür müydünüz? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Facebook Hesabınızdan Nasıl Para Kazanabilirsiniz?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Facebook Messenger Rooms Nasıl Kullanılır?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Facebook ile İletişime Geçmenin 2 Yolu!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Göksu Yıldız

Göksu Yıldız

Üsküdar Üniversitesi Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. Gezmeyi, farklı kültürleri ve yaşamları görmeyi, insanlarla tanışmayı farklı hayatlara dokunmayı seven birisiyim. Hızla değişen ve gelişen dünyamızda olan yenilikleri birlikte takip etmek için sizi Moblobi.com’ daki köşeme bekliyorum. Beni takip etmek isterseniz: https://moblobi.com/author/goksu-yildiz/


İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Merhabalar , facebook ne zaman sayfamızda yayınladığımız videolara reklam çıkartıp para ödemeye başlar , aynı youtıbe gibi , dünyada 45 ülkede açık , bizde kapalı , bilgibiz varmı acaba ? Kolay gelsin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı