Alibaba’nin Yapay Zekası Corona Virüs Tespit Ediyor!

Alibaba'nın yeni yapay zeka sistemi Corona Virüs tespitinde kullanılıyor. Haberimizde...

Tüm dünyayı etkisi altına almış olan Covid-19 salgını ile mücade bir süredir devam ediyor. Küresel bir krize sebep olan Corona Virüs ile ilgili henüz bir tedavi gündemde olmasa da yenilikçi fikirlerle sağlık sistemine destek çalışmaları sürdürülüyor. Bu yenilikçi fikirlerden biri de Alibaba şirketinden geldi. Alibaba’nın yeni yapay zeka sistemi Corona Virüs tespitinde kullanılıyor. Haberimizde…

İlk olarak 2019’un Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde görülen Corona Virüs ailesinden olan Covid-19 salgını bütün dünyaya yayılmış durumda. Salgının tespit yöntemi ve tedavi süreciyle ilgili çalışmalar sürdürülüyor. Ancak salgını bitirecek aşı henüz geliştirilmiş değil. Virüs ile mücadele sürecini kolaylaştırmak için yeni fikirler ortaya atılıyor ve girişimler oluşturuluyor. Yenilikçi fikirleriyle sağlık sistemine destek olmaya çalışan şirketlerden biri de Alibaba şirketi.

Popüler e-ticaret platformlarından olan Çinli şirket Alibaba artık yalnızca bir e-ticaret şirketi değil. 200’den fazla ülkede faaliyet gösteren Alibaba, farklı sektörlerde de yerini belli ediyor. Yapay zeka ve robotik teknolojileri kullanması ile de adını sıkça gündeme taşıyor. Şimdilerde ise, yapay zeka ve sağlık sektörünü birleştirmiş durumda. Alibaba’nın yapay zeka teknolojisini kullandığı bu yeni sistem ile çok kısa sürede yüksek doğruluk oranıyla Corona Virüs tespiti yapılabiliyor.

Alibaba’nın Corona Virüs tespit eden yapay zeka sistemi nasıl çalışıyor?

Alibaba’nın yeni sistemi için 5000 Corona Virüs vakasından alınan görüntüler ve bilgiler kullanılıyor. Eski vaka verileri doğrultusunda eğitilen bu sistem, bu verileri kullanarak virüs riski taşıyan kişilerin göğüs taramasını yapabiliyor. Yapay zekayı kullanan yeni sistem Corona Virüs tespiti için yalnızca 15 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Üstelik bu tespit yönteminin güvenilirliğiyle ilgili şüphe duymaya da gerek yok. Çünkü bu kısa süreli yüzde 96 doğrulukla virüs tespiti yapılabildiği gözlemlenmiş.

Virüsün tüm dünyaya yayılması ve vaka sayılarının hızla artış göstermesi sağlık sisteminin yükünü artırıyor. Normalde virüs tespiti için doktorlar dakikalarca göğüs taramasına ait yüzlerce görüntüyü incelemek zorunda kalıyordu. Ancak yeni sistem Corona Virüs ile mücadele konusunda umut verici görünüyor. Alibaba şirketi tarafından geliştirilen bu yeni teknoloji Çin’de 100’ün üzerinde sağlık kuruluşu tarafından kullanımda.

Peki siz yapay zeka sistemlerinin Covid-19 tespit ve tedavisinde kullanılması konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Sesinizden Koronavirüs Olup Olmadığınız Anlaşılacak!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Koronavirüsü Erken Teşhis Eden Akıllı Yüzük!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Çin Malı Elektronik Eşyalarda Koronavirüs Tehlikesi Var Mı?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazı ilginizi çektiyse ve arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz

Etiketler
Pelda Nasıroğlu

Pelda Nasıroğlu

Ben Pelda. İstanbul Üniversitesi İktisat bölümü 3.sınıf öğrencisiyim. Moblobi'de metin yazarlığı yapıyorum. Teknoloji ve dijital odaklı yazılarıma Moblobi.com'daki köşemden ulaşabilirsiniz. Moblobi: https://moblobi.com/author/pelda-nasiroglu/ E-posta: peldanasiroglu@hotmail.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı