Tıbbın Geleceğine Işık Tutacak 10 Yenilik

Teknoloji her geçen gün kendini geliştiriyor ve insan hayatında devrim yaratan yenilikler ortaya koyuyor. En büyük teknoloji yatırımları ise tıp alanında yapılmakta. Bu yatırımlar ile de devrim niteliğinde teknolojiler geliştiriliyor. İşte, tıbbın geleceğine ışık tutacak 10 yenilik!

Tıbbın Geleceğine Işık Tutacak 10 Yenilik

1. Biyonik Göz

Vücudumuzun en nadide organlarından biri olan göz, çok hassas ve değerli bir parçamız. Oldukça hassas ve hasar görmeye çok müsait olan gözün biyoniğini yapmak ise oldukça zor. Bunu yapmaya karar veren uzmanlar, ilk aşamayı tam almamışlar bile.

3D teknoloji kullanılarak yapılan bu işlem, camgöz şeklinde olan nesneye bir dizi ışık ve reseptörü yansıtarak yapıldı. Sonraki adımlar üzerindeyse hızla çalışılmaya devam ediyor.

2. Beynimize Güç Terapisi

Elektrik, tıp sektöründe ilk olarak kalp pili alanında kullanılmaya başlandı. Önümüzdeki yıllarda ise kalbin tedavisinde kullanılan elektriğin beyinde de kullanılacağı biliniyor.

Beyne gönderilen kablo ile beyine elektrotlar yollanacak ve bu sayede alzaymır gibi beyin uzantılı hastalıklar tedavi edilebilecek.

3. Yama

Tıbbi olarak kullanım için üretilen bu yama, kullanıcısının kalp atışını ve kan basıncını ölçüyor. Bununla birlikte toplamış olduğu verilerde depolanan bu teknoloji harikası yama, doktorların işini oldukça kolaylaştıracağa benziyor.

4. Şeker Ölçen Lens

Güney Koreli bilim adamları, şeker hastaları için özel bir lens geliştiriyor. Bu lens, parmaktan kan ile şeker ölçümünün önüne geçmekte.

Lens kullanıcısının gözyaşından vücudundaki şeker miktarını ölçüp ona şekerini söyleyebiliyor.

5. Pankreas Kanseri İçin Göz Testi

Hala gelişim aşamasında olan bir telefon uygulaması ile gözünüzün beyaz kısmını tarayabilecek ve bu sayede pankreas testi yapabileceksiniz.

Tıpkı bir selfie çeker gibi kullanılan bu uygulama, pankreas kanserinde erken ve hızlı teşhisi sağlayabilecek.

6. Yeni Prostat Kanseri Testi

Prostat kanserinin günümüzde 2 türü bulunmakta ve bazen ölümcül durumlar ile sonuçlanabilmekte.

İşte bunun önüne geçebilmek için doğru sonuçlar veren bir test geliştiriliyor. Bu test sayesinde yanlış sonuçlar alınmayacak ve hastalara yanlış ilaç verilmeyecek.

7. 3D Baskı İle Üretilen Protezler

Protez üretimi maliyeti bir süreç olduğundan dolayı bu protezleri alamayan birçok hasta bulunmakta. Ancak yeni gelişmiş olan 3D baskı ile protez üretilebilecek ve çok daha uygun bir fiyata ihtiyacı olan kişilere sunulabilecek.

8. Aİ’nin Gözleri

Aİ ile bir akciğer çok daha detaylı bir şekilde görüntülenebilecek. Sadece görüntüleme için kullanılmayan bu teknoloji, hastanın kullandığı ilaçların dozajının belirlenmesinde kullanılabilecek.

9. Müzik İle Tedavi

Dünya üzerinde son yıllarda erken doğumlar hızla artış göstermekte. Erken doğan bebeklerde ise bazı rahatsızlıklar meydana geliyor.

Bazı hastanelerde ise bu bebeklere müzik dinleterek tedavi uygulanıyor. Bu sayede bebeklerin dinleme ve dil hastalıkları tedavi ediliyor.

10. Robotik Destek

Felç ve postür bozukluğu gibi sorunlara yardımcı olabilmek için yardımcı robotlar geliştirilmektedir. Hastalara çeşitli antrenmanlar yaptırarak hastalıklarının ilerlemesi önlenmeye çalışılıyor.

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir

“Teknolojinin Gelişimi Kurtarıcımız Mı Sonumuz Mu Olacak?” okumak için buraya tıklayın.
“Sağlık Çalışanlarının Yükünü Hafifletecek Sağlık Robotu Geliştirildi!” okumak için buraya tıklayın
“İnsan Teri Analizi ile Sağlık Tespiti Yapılacak!” okumak için buraya tıklayın.
“Sağlıkları Robotlara ve Yapay Zekaya Emanet!” okumak için buraya tıklayın.

“Tıbbın Geleceğine Işık Tutacak 10 Yenilik” konumuzu paylaşmak isterseniz yazı sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Furkan Yılmaz

Furkan Yılmaz

Merhaba, Ben Furkan. Selçuk Üniversitesi Reklamcılık 3. sınıf öğrencisiyim. Okumayı, yeni şeyler keşfetmeyi ve dünyamızda yaşanan hızlı gelişmeleri takip etmeyi çok seviyorum. Bu gelişmeleri birlikte takip etmek için sizi Moblobi.com'daki köşeme bekliyorum.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı