E-Kitap Nedir? 8 E-Kitap Tavsiyesi

Kitap okumayı çok seviyor ama vakit bulduğunuz an istediğiniz kitaba ulaşamıyor musunuz? Yeni çıkan kitapları takip etmekte ve bulmakta zorlanıyor musunuz? Öyleyse e-kitap tam size göre! Peki, e-kitap nedir? Birbirinden kaliteli e-kitap tavsiyeleri…

E-Kitap Nedir?

Kitap sayfalarından ekranlara geçiş yapılıyor! Kitabın elektronik bir şekli olan e-kitap, her türlü dijital ortamda ve bu gibi ekranı olan bütün elektronik cihazlarda kitap okumayı mümkün hale getiriyor.

Önceden yalnızca basılı kitaplar ile e-kitap oluşturulurken günümüzde e-kitap mobil uygulama ve platformlarının genişlemesi ile direkt olarak kitaplar e-kitap olarak da yayımlanmakta. PDF, ePub, Mobi gibi farklı formatlarda yayımlanan e-kitaplar, ekstra bir uygulama olmaksızın web tarayıcılarında da okunabiliyor. Bununla birlikte farklı özelliklerle donatılmış olan en iyi uygulamalar, okuyucu tarafından daha çok tercih ediliyor.

Zengin İçerikli 8 E-Kitap Uygulaması

Karşınızda binlerce kitabı cebinizde taşıyabileceğiniz 8 E-Kitap Uygulaması:

1- Wattpad

En iyi uygulamalar arasında başta gelen Wattpad; Türkçe, Almanca, Fransızca, Çince, İngilizce ve İtalyanca gibi popüler dillerin yanı sıra 24 dil desteğine sahip.

Belli başlı kitaplara ücretsiz erişim sağlayan bu mobil uygulama, abonelerine kendi yazılarını da paylaşma imkanı sunuyor.

2- Google Books

Google Books, en iyi uygulamalar arasında ilk sıralarda sayılabilecek kadar başarılı!

Suç, fantezi, bilim kurgu, macera hatta ansiklopedi gibi onlarca değişik türde kitabı bir arada toplayan Google Books, Google Play üzerinden dünya klasiklerine ücretsiz erişim sunmakta. Her hafta yenilenen çok satanlar ve yeni çıkanlar listeleri ile de okuyucuyu güncel tutuyor.

3- Kobo

Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Felemenkçe, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce ve Japonca dillerini destekleyen Kobo uygulaması, kitapseverlere okuma alışkanlıkları göz önünde bulundurarak keşfedeceği yeni kitaplar sunuyor.

Okumayı kolaylaştırmak adına ekranı yatay ve dikey olarak kullanabilme seçenekleri sunan bu uygulama, yazı ayarlarını da kişiselleştirmeye izin veriyor. Ayrıca Kobo ile Facebook, Twitter ve Instagram’da paylaşım yapmak da mümkün!

4- Scribd

İngilizce, Almanca, Fransızca başta olmak üzere toplamda 90 dili destekleyen Scribd isimli mobil uygulama, çok çeşitli uzantılara sahip dosyaların tamamını açma yeteneği ile dikkat çekmekte.

Ücretli aboneliklere çeşitli özellikler sunan Scribd, mobil uygulama üzerinden e-kitap dışında çizgi roman ve sesli kitap da satın almak mümkün.

5- Aldiko

Android tabanlı mobil cihazlar için geliştirilen Aldiko uygulaması, sahip olduğu kitap arşivi açısından oldukça memnun edici görülüyor.

Ücretsiz kitapların sayısının oldukça fazla olduğu mobil uygulamada dilerseniz kitap satın almak da mümkün. Satın aldığınız kitapları diğer mobil uygulamalarda olduğu gibi satır aralıkları, yazı tipi, arka plan ve yazı tipi rengi tercihleri ile kişiselleştirebilirsiniz.

6- Bluefire

Oldukça kolay anlaşılır bir ara yüze sahip olan bu mobil uygulama, okuyucuya kişiselleştirmek istediği tüm özellikleri sunuyor. Bluefire ile parlaklık, yazı ayarları, font ayarları, yazı rengi ve boyutu gibi tüm seçenekleri değiştirebilirsiniz.

Yapılan ayarlamaları ön izleme ile test etmeyi de mümkün kılan e-kitap uygulaması, vurgulamak veya altını çizmek istediğiniz kelime ya da cümleleri sosyal medya kanallarında da paylaşmanıza olanak tanıyor.

7- Fbreader

İngilizce başta olmak üzere 14 farklı dili destekleyen FBreader uygulaması, e-kitap içerisindeki metin üzerinde oynamalar yapılmasına izin vermekte.

Yazı tipi ve rengi gibi özellikler değiştirilerek kişiselleştirme sağlamak mümkün. Ayrıca uygulama ekranı istenilen yöne çevirip hizalıyor. Gece moduna da sahip olan uygulama, açılan son kitapları kaydediyor ve birçok farklı formattaki dosyayı da rahatlıkla açıyor.

8- Moon Reader

Türkçe, İngilizce, Fransızca, Fince, Flemenkçe, Lehçe Almanca, İtalyanca, Danca, İspanyolca gibi toplamda 42 dili destekleyen Moom Reader mobil uygulaması, okuyucuya yüksek görüntü kalitesi ile birlikte gece ve gündüz olarak iki farklı modda okuma yapma seçeceği sunuyor.

Okuyucuyu göz sağlığı açısından rahatlatan bu e-kitap uygulaması, ücretli versiyon karşılığında reklamsız yönetim, parola ile hesap yönetimi, okuma statikleri gibi hizmetleri de sunmakta. Ayrıca birden çok cihazdan giriş yapma ve kalınan yeri kaydetme özellikleri de kullanıcı deneyimini iyileştiriyor.

Peki, E-Kitap uygulamalarının geleceğinde bizi neler bekliyor? E-Kitabın yıldızını parlatan özellikler gelişmeye devam ediyor. Sizler de bu konudaki fikrinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir

“Sesli Kitap Dinleyebileceğiniz 10 Popüler Uygulama!” okumak için buraya tıklayın.
“Bill Gates’in Herkesin Okumasını Önerdiği 10 İlginç Kitap” okumak için buraya tıklayın
“Okumaktan Sıkılmayacağınız Teknoloji Kitapları!” okumak için buraya tıklayın.
“Kitapları Kapağını Açmadan Okumak Mümkün!” okumak için buraya tıklayın.

“E-Kitap Nedir? 8 E-Kitap Tavsiyesi” konumuzu paylaşmak isterseniz yazı sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
İlayda Tokuçcu

İlayda Tokuçcu

Burada ilgimi çeken ve bende merak uyandıran konular hakkında yazıyorum. Teknolojinin hızına yetişmek ve güncel kalmak için Moblobi.com'daki köşemi takipte kalın!


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı