En İyi İnternet Hızı Ne Olmalı?

Bağlantı kopması veya yavaşlama problemi yaşamamak için internet hızı ne olmalı? İnternet hızını düşeren sebeple neler? İpuçları, haberimizde...

Çoğumuzun evinde ve cebinde olan internet sayesinde her yerde artık online olabiliyoruz. Fakat bazen internetin yavaşlaması izleyeceklerimizin donmasına, mesajların iletilmemesine, sitelerin hemen açılmamasına neden olabilir. Bu sebeple kullandığınız internetin hızı da oldukça önem taşıyor. Peki internet hızı ne kadar olmalı? En iyi internet diye bir şey var mı? İpuçları, haberimizde…

İnternet hızı ne olmalı?

İnternet hızı, saniyede Mbps olarak ölçülür. Temel, ortalama ve gelişmiş olarak üç gruba ayrılır:

  • Temel internet hızına; gelen mesajlara bakmak ve mesaj göndermek, az miktarda video seyretmek gibi örnekler verilebilir. Eğer ki temel internet hızı sizin için uygunsa ve fazlasına ihtiyaç duymuyorsanız, 3 ile 8 Mbps internet hızı yeterli olacaktır.
  • Ortalama internet hızı ise, 12 ile 25 Mbps aralığında olmalıdır. Bu aralıkta bir internete sahipseniz, temel internet hızında olan özelliklerin yanında çevrimiçi oyun oynayıp, dizi, film, müzik indirebilir ve videolu görüşme yapabilirsiniz.
  • Gelişmiş yani yüksek hızlı bir internet ise fiber optik ile sağlanmış bir tarayıcıya sahiptir. Bu da 100 ile 2000 Mbps internet hızına denk gelmektedir. Böyle yüksek hızlı bir interneti, çok çalışana sahip bir şirkette veya yurt gibi sayıca yüksek kişinin kaldığı yerlerde görebilirsiniz. Aynı zamanda fiber optik, internet hızının düşmemesini sağlıyor. Bu şekilde kullandığınız interneti aynı performansta kullanmaya devam edebilirsiniz.

en iyi internet hizi moblobi

İnternet hızını neler düşürür?

Kişinin kullanımına göre değişen internet hızlarında ara ara dalgalanmalar meydana gelebilir. İnternet hızını etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi de internete aynı anda kaç kişinin bağlandığıdır. Ortalama bir internet hızındayken, internete bağlanan kişi sayısı artınca ortalama hız, temel hıza düşebilir. Bu da evde oyun oynayan veya video yükleyen kişiler varsa yaptıklarını, yapamamasına neden olabilir.

İnterneti aynı hızda kullanmayı sağlamak için, sürekli bağlanan kişilerin yanına ekstra bir kişi daha eklememek gerekir. Eğer internetinizde şifre kullanmıyorsanız, bu oldukça tehlikeli. Çünkü internetinizi herkesin kullanabileceği anlamına gelir ve bu da internet hızının düşmesini sebep olur. Dolayısıyla ev veya iş internetine şifre konulması gereklidir.

Kotalı bir internet kullanıyorsanız, az internet kaldığı zaman internet hızınız düşebilir. Sınırsız internete sahipseniz de fazla kullanımdan sonra özellikle ay sonlarına doğru internetinizde yavaşlama problemiyle karşılaşabilirsiniz. En iyi internet hızı kavramı, interneti kullanma amacınıza göre değişebilir. Dolayısıyla herkese uygun en iyi internet hızı diye bir şey yoktur.

Hız testi yapmak ve internet hızını ölçmek için ise Google arama çubuğuna, “speedtest.net” yazıp “Go” veya “Git” e tıklayarak speed testi deneyebilirsiniz. Bu şekilde internet hız testi yaparak; kullandığınız internetin hangi gruba girdiğini de test edebilirsiniz.

Peki siz kullandığınız internet hızı konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizin internet hızınızın düşmesine veya internetinizin çabuk tükenmesine en çok ne sebep oluyor? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Wi-Fi Çekim Gücünü Arttıran 5 Pratik İpucu!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “İnternet Trollerini Nasıl Anlarsınız?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “İnterneti Kim Buldu, Nasıl Bulundu?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Sude Özcan

Sude Özcan

Ben Sude. Kocaeli Üniversitesi Reklamcılık Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Okumayı, öğrenmeyi,araştırma yapmayı, yazmayı ve yazdıklarımı sizinle paylaşmayı çok seviyorum. Yazdıklarımı okumak için Moblobi.com’daki köşeme bekliyorum: https://moblobi.com/author/sude-ozcan/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı