Sosyal Medyada Salgın Döneminde Verilen Canlı Konserler!

Türkiye‘de ve dünyada bir çok ünlü sosyal medyada canlı konserler vererek herkesin moral seviyesini yüksek tutmaya çalışıyor.

Koronavirüs tüm dünyayı sarmışken ve hepimiz adeta evlerimize hapsolmuş iken Türkiye‘de ve dünyada bir çok ünlü sosyal medyada canlı konserler vererek herkesin moral seviyesini yüksek tutmaya çalışıyor.

İnsanların neredeyse tüm hayatlarını artık evlerinden geçirmeye başladığı bugünlerde psikolojik olarak güçlü kalınması çok önemli bir hal aldı. Evde geçirilen zamanın daha kaliteli ve psikolojik olarak daha iyi devam edebilmesi için bir çok ünlü ev konserleriyle destek vermeye başladı. Bu sayede, sevdiği ünlüleri karşısında canlı olarak gören insanlar moral olarak daha iyi seviyelere çıkabiliyorlar. Ünlüler canlı konserlerine ek olarak şarkıları arasında yaptıkları konuşmalarla da takipçilerini Koronavirüs hakkında bilinçlendiriyor ve bu konuda doğruları yapmaya yönlendirmeye çalışıyor.

Sosyal medyada hangi ünlüler canlı konserler veriyor?

Sosyal medyada canlı konserler vererek evde kalanlara destek olan ünlü isimlerden bazıları ise şöyle:

  • Ferhat Göçer:

Koronavirüs sürecinde evde nasıl vakit geçireceğini şaşıran insanlara moral veren, bilgi veren isimlerden biri de Ferhat Göçer. Ferhat Göçer yaptığı canlı konseri ile takipçilerine moral verdi.

  • Cihat Aşkın:

Koronavirüs sürecinde canlı konserler veren ve evde kalanlar için moral olan isimlerden biri de Cihat Aşkın. Cihat Aşkın evinden verdiği konserle sanatseverlere ulaştı.

  • Dua Lipa:

Yeniliklerini Twitter üzerinden paylaşan ünlüler arasında Dua Lipa ön plana çıktı. Dua Lipa yaptığı paylaşım ile albümünün çıkışını müjdeledi.

  • Yalın:

Evde kal çağrılarında verilern canlı konserler silsilesine öncülük eden isimlerin başında Yalın geldi. Yalın da canlı konser vermek için Twitter kanalını tercih etti.

  • Can Bonomo:

Evde kalanların morallerini yükseltmek için canlı konserler veren isimlerden bir tanesi Can Bonomo. Can Bonomo, yeni şarkısını ve şarkısına çektiği klibi ilk olarak Twitter’dan duyurdu.

  • Gülsin Onay:

Ünlüler canlı konserler vererek sevenleri ile bu zor dönemde yakın olmayı ihmal etmiyorlar. Bu isimlerden biri de Gülsin Onay. Gülsin Onay da evden konser vermek için Twitter’ı seçen ürünler arasındaydı.

  • Madonna:

Canlı konserler haricinde ünlüler verdikleri haberlerle de karantina döneminde takipçilerini ve sevenlerini yalnız bırakmıyorlar. Bu isimlerden biri de Madonna. Bir pop ikonu olan Madonna da Twitter üzerinden paylaşımda bulundu.

  • Pearl Jam:

Pearl Jam ise piyasaya süreceği yeni şarkısının masaüstü bir oyunla birlikte oynayabileceğini duyurdu. Oldukça yenilikçi bu uygulama Twitter’da Pearl Jam takipçilerinden büyük etkileşim aldı.

  • Sufjan Stevens:

Sufjan Stevens folk müzik alanında yeni albümünü Twitter üzerinden duyurdu.

  • Bon Jovi:

Koronavirüs sürecinde sosyal medya hesaplarından canlı konserler veren, yeni haberlerini ve şarkılarını paylaşan ünlüler çoğunluktaydı. Ancak Bon Jovi takipçileri ile bunlardan çok daha değişik bir uygulama yaptı. Bon Jovi şarkısının geri kalanını Twitter üzerinden takipçilerine tamamlattı.

  • Liam Gallegher:

Liam Gallegher de çok sevilen parçalarını Twitter üzerinden paylaştı.

  • Ariana Grande:

Ariana Grande, sosyal medyada dünyada en fazla takipçisi olan ünlüler arasında yer alıyor. Ariana Grande takipçilerine evlerinde kalmaları yönünde duyuru yapıp yeni parçasına ait detayları da paylaştı.

  • Donald Glover / Childish Gambino:

Donald Glover / Childish Gambino da Twitter üzerinden yeni albümünü duyuran ünlüler arasındaydı.

  • Kygo:

Türkiye’de evinden konser verenlere ek olarak yurtdışında da bir çok sanatçı yeni albüm duyurularını Twitter üzerinden gerçekleştirdi. Örneğin Kygo evde kaldığı bu süreçte yeni parçaları ile ilgili çalışmak için çokça vakte sahip olduğunu söyledi. Kygo ayrıca, yeni parçasının çok yakın sürede takipçileriyle olacağını da duyurdu.

Peki siz sosyal medyadaki hangi canlı konserleri izlediniz? Önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini bildiğiniz ve paylaşmak istediğiniz hangi canlı konserler olacak? Yorum kısmından belirtebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • Facebook’ta Canlı Yayın Nasıl Yapılır?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Sesli Asistan Siri, Koronavirüs Olup Olmadığınızı Söylüyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Instagram Bana Soru Sor Özelliği Nasıl Kullanılır?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Burcu Aydın

Burcu Aydın

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/burcu-aydin/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı