Zoom Güvenlik Açıkları Yaratmaya Devam Ediyor!

Zoom ile ilgili güvenlik açısından kötü bir örnek daha Singapur'da yakın zamanda yaşandı. Haberimizde...

Koronavirüs salgını sonrası evlerinde daha fazla vakit geçirmeye başlayan insanlar çalışme ve okul hayatlarını da evlerine taşımak zorunda kaldılar. Bu durumda video konferans uygulamaları da daha fazla kullanmaya başlandı. Sözkonusu durum ise birçok güvenlik açığı ortaya çıkardı. Bu konuda birçok haberi daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu dönemde en fazla kullanılan video konferans uygulamaların başında Zoom geliyor. Ancak uygulama kullanılmaya başlandığı günden bu yana Zoom güvenlik açıkları da gündeme oturdu. Bu güvenlik endişeleri nedeniyle uygulama birçok ülkede daha az kullanılmaya başlandı.

Zoom güvenlik açıkları hangi sorunları ortaya çıkartabiliyor?

Zoom ile ilgili güvenlik açısından kötü bir örnek daha Singapur’da yakın zamanda yaşandı. Singapur’da Zoom üzerinden yapılan bir görüşme sonunda bir internet korsanı tarafından uygulamaya girilerek; ekranda uygun olmayan görüntüler belirdi. Dersi anlatan öğretmen bu müstehcen görüntülerin yer alması sonrası hemen uygulamayı kapattı. Zoom yetkilileri yaptıkları basın açıklaması ile bu olaydan büyük üzüntü duyduklarını ve güvenlikle ilgili birçok ayarı tekrardan değiştirdiklerini duyurdular. Bu yeni gelen ayarlarla birlikte artık sadece toplantıyı oluşturan kişi kendi ekranını paylaşabiliyor. Buna benzer durumlar, yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nde de birkaç defa yaşanmıştı.

Zoom uygulaması 2013 yılında kurulmasına rağmen asıl patlamasını koronavirüs salgını sonrası yaptı. 2019 yılının sonuna kadarki toplam kullanıcı sayısı 10 milyon olan Zoom uygulaması; salgının etkisini artırdığı 2020 yılında kullanıcısını 200 milyona kadar çıkardı.

Zoom güvenlik konusunda hala kullanıcıların birçoğunu endişelendiriyor. Ancak pek çok kişi tarafından da kullanım kolaylığı sebebiyle kullanılmaya devam ediliyor.

Peki siz video konferans uygulamaları veya Zoom uygulamasını kullanıyor musunuz? Zoom güvenlik açıkları konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu konuda herhangi bir deneyim yaşadınız mı? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Zoom Görüşmelerinizde Arka Plan Resmi Nasıl Değiştirilir?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Google Duo ile Nasıl Görüntülü Konuşabilirsiniz?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • New York’ta Zoom Görüntülü Konuşma Uygulaması Yasaklandı!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Onur AYDIN

Onur AYDIN

Yeni Dünya insanlarına... Moblobi: https://moblobi.com/author/onur-aydin/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı