Linkedin Casus Bulmak Amacıyla Kullanılıyor!

New York Times’ın bir raporunda Linkedin ’in casus bulmak amacıyla kullanıldığı ve hatta bu durumun yaygın olduğu iddaa edildi. Rapora göre, Linkedin ’in uzun zamandır casus alımı amacıyla kullanıldığı özellikle Çinlilerin platformda bu amaçla pek çok kişiyle temas kurduğu belirtiliyor. İşte detaylar…

Linkedin casus bulmak amacıyla nasıl ve kimler tarafından kullanılıyor?

Linkedin, bir çoğumuzun hayatında bağlantılar kurmak için kullandığı ve Microsoft’un sahip olduğu bir profesyonel sosyal ağ platformu. Özellikle arayan kişilerin ve iş hayatındaki insanların birbirleriyle iletişim kurdukları bir sosyal platform.

New York Times’ın yayınladığı bir rapora göre ise Linkedin de en aktif olan çalışanlar ise Çinliler. Çinli çalışanlarının büyük çapta Linkedin de aktif oldukları ve insanlarla iletişim kurduklarını söyleniyor.

Linkedin Çinli çalışanlar için en cazip sosyal platform olmuş gibi görünüyor. Çünkü Çin’de bildiğiniz üzere pek çok sosyal medya platformunun kullanılmasına izin verilmiyor. Linkedin ise ABD kökenli olan ve kullanılmasına izin verilen sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Hatta görülen o ki en çok kullanılanların başlarında yerini almış bulunuyor.

Çin’de ambargolu pek çok sosyal medya platformu bulunuyor. Örneğin Facebook Çin’de çalışmıyor.  Hatta Google’da Çin’de çalışmayan platformlar arasında yer alıyor. Ancak Linkedin ise diğer ülkelerde olduğu gibi Çin’de de işlevselliğini sürdürüyor ve kullanılması serbest olan platformlar arasında yer alıyor.

Kimler tehdit altında ve nasıl irtibat kuruluyor?

New York Times raporu ise, batılı karşıtı istihbarat yetkililerinin bazı ülkelerden insanlar e almak amacıyla Linkedin’i kullandığını ve bu paylaşım ağını kullananların sözkonusu ajanlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor. Bu rapora göre sözkonusu kişilerin hedeflerinde yer alanlar ise eski diplomatlar. Yani hükümetteki lerini yakın zamanda bırakmış olan önemli kişiler.

Ajanların Linkedin’de şirket danışmanları olarak kendilerini tanıttıkları söyleniyor. İstedikleri kişileri hedefledikleri sayıda belirlediklerinde ise onlarla konuşma yada danışmanlık fırsatları için sözkonusu kişileri Çin’e davet ediyorlar. Hatta gelmelerini sağlamak adına onlara para ödemeyi vaad ediyorlar.

Linkedin bu konuda yaptığı açıklamada ise belirtilen bu sahte hesapların bulunduğunu ve kaldırıldığını dile getirmiş. Hatta rapordaki açıklamaya göre de

CIA çalışanının ABD savunma bilgisini Çinli istihbarat memuruna göndermekten suçlu bulduğu için 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığı örneğine de yer verilmiş. CIA çalışanının paylaştığı bilgiye göre sözkonusu ajan olan bu kişiler kendilerini, bir düşünce kuruluşu temsilcisi olarak tanıtmış ve Linkedin aracılığıyla kendisiyle geçmiş.

Peki ülkemiz adına sözkonusu konu ile ilgili bir açıklama var mı? Ne gibi önlemler almak gerekiyor? Detaylar haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 2’YE TIKLAYIN

1 2Sonraki sayfa
Etiketler

Zeynep Okumuş

Zeynep Okumuş

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım 3. Sınıf öğrencisiyim. Hızla ilerleyen teknolojiyi yakından takip etmek için Moblobi.com da “Zeynep Okumuş’un Dijital Dünyası” köşemİ takip edebilirsiniz. Instagram: @zynpokumus21 Moblobi: https://moblobi.com/author/zeynep-okumus/ E-posta: zeynepokumus3421@gmail.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı