Facebook Yüz Tanıma Özelliğini Nasıl Kapatabilirsiniz? - Moblobi.com
Sosyal Medya

Facebook Yüz Tanıma Özelliğini Nasıl Kapatabilirsiniz?


Dünyada yoğun olarak kullanılan teknolojilerden biri de yüz tanıma teknolojisi. Bu teknoloji, günlük hizmetlerin kişiselleştirilebilmesi, insanların daha rahat takip edilebilmesi, güvenlik gibi pek çok amaç için kullanılabiliyor. Hatta popüler sosyal medya platformları da yüz tanıma teknolojisini sizin haberiniz bile olmadan kullanıyorlar. Bunlardan biri de Facebook… Peki Facebook hesabınız yüzünüzü tanıyarak hangi verilerinize erişiyor, sizin için neler sunabiliyor? Hesabınızdaki yüz tanıma özelliğini nasıl kapatabilirsiniz? İşte detaylar…

Facebook yüz tanıma özelliği ne işe yarıyor? Neler yapıyor?

Son zamanlarda Facebook’ta vakit geçirenler, hesaplarının feed yani akış bölümlerinde, şirketin yüz tanıma teknolojisini nasıl kullandığını ve verileri nasıl yönettiğini açıklayan yeni bir bildirimi de fark etmişlerdir. Belki de bu bildirimi fark edene kadar pek çoğumuz hesabımızda Facebook’un yüz tanıma özelliğinin aktif olduğundan haberdar bile değildik.

Eskiden kendinizi ve arkadaşlarınızı etiketlemek için bir ayar açmanız gerekiyordu. Bu sistem değişti. Artık Facebook, fotoğrafınızdaki kişileri etiketlemeniz için size bunların kim olabileceğini sunuyor ve bu öneriyi yapabilmek için de fotoğraflarınızı otomatik olarak tarıyor. Bunun dışında eğer sizin yüzünüz, başkasının yayınladığı bir fotoğrafta görünüyorsa da o zaman size, birinin sizin fotoğrafınızı yüklediğine dair uyarılar veriyor. Peki bunları nasıl yapabiliyor. Elbette yüz tanıma teknolojisi ile…

Facebook’taki yüz tanıma teknolojisi hem sizin yüzünüzü hem de sizinle ilgili kişilerin yüzünü işleyerek, size bazı öneriler sunmasını sağlıyor. Sosyal medya devi Facebook’un yüz tanıma özelliği, bu platfromu kullanan herkes için doğrudan açık olarak geliyor. Yani sizin bu özelliği açmak için ekstra bir şey yapmanıza gerek kalmıyor; çünkü zaten açık. Ancak bu özelliği kullanmak istemeyenlerin kapatmak için yapacağı şey ise son derece basit.

Ancak şunu hemen belirtelim: Bu özelliğin kapatılması, Facebook‘un otomatik etiketleme önerilerini ve fotoğraf inceleme özelliklerini devre dışı bırakır. Ancak siz fotoğraflarda manuel olarak etiketleme yapmaya devam edebilirsiniz. Eğer yüz tanıma özelliğini açık bırakmaya devam ederseniz de, Facebook‘un sizin ve arkadaşlarınızın fotoğraflarını taramaya devam edeceğini aklınızda bulundurun.

Peki Facebook’un yüz tanıma özelliğini kapatmak isteyenler ne yapmalı? Bu özellik, telefonunuzdaki Facebook uygulamasından ve masaüstünden nasıl kapatılır? Haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 2’YE TIKLAYIN
123Sonraki sayfa
Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı