Telefon Şarjınızın Çabuk Bitmemesi için İpuçları!

İnsanların birçoğu telefonlarının pil ömründen şikayetçi. Özellikle kullandığımız uygulamalar ve yaptığımız telefon görüşmeleri, hatta internet tüketimimiz şarjımızın çabucak bitmesine sebep oluyor. Bu durumda kimi zaman powerbank taşınabilir şarjlarımızdan kimi zaman da şarj aletlerimizden faydalanıyoruz. Ancak kullanıcılar kablolara bağlı kalmadan mobil cihazlarıyla daha uzun süre beraber olmak istiyor. Bunun için telefonlarınızın pil ömrünü uzatacak bazı ipuçlarından faydalanmak önemli. Peki Android telefonlarınızın pil ömrünü nasıl uzatabilirsiniz ve telefonunuzun şarjının çabuk bitmesini nasıl engelleyebilirsiniz? İşte size bunun için bazı ipuçları….

Telefonlarımızda çabuk biten şarj için hangi önlemler alınabilir?

Telefon şarjımızın bitmemesi için özellikle en fazla şarj harcayan “uygulamalar” konusunda ve ayrıca da “ekran ve batarya” ayarları konusunda birtakım önlemler alınabilir. Şimdi size telefon şarjnızın çabuk bitmemesi için öncelikle uygulamalar kısmında neler yapabilirsiniz ve ardından da batarya ve ekran ayarları konusuda neler yapabilirsiniz hemen aktaralım.

Telefonunuzun içerisindeki uygulamalar şarjımızın bitmesinden önemli rol oynuyor. Özellikle de bu uygulamaların birçoğunun kullanıldıktan sonra kapatılmaması şarjlarımızın daha çabuk bitmesine yol açıyor. Bunu önlemek için bazı uygulamalardan yararlanabilirsiniz. Bunlardan biri de Doze Mode adındaki uygulama. Bu uygulama, telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda cihazınızdaki mevcut olan uygulamaların şarjınızı yemediğinden emin olmanıza yardımcı oluyor. Doze Mode uygulaması, telefonunuzla işiniz bittikten sonra devreye giriyor yani sizin bu uygulamayı devreye almak için bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Uygulama, devreye girdiğinde aplikasyonların ağa erişimi reddediliyor. Sadece senkronizasyonların ve güncellemelerin ağa erişimine izin veriliyor. Yani diğer işlemler durduruluyor. Bu da kullanmadığınız uygulamaların gereksiz yere ağ tüketimini ve şarjınızı yemesini engellemiş oluyor. Yani telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda yeniden bu uygulamalara erişmek istediğiniz ana kadar uygulamalarınızı kapatıyor.

Doze Mode’un bunu bütün uygulamalarınız için yapmasını istemeyebilirsiniz. Yani bazı uygulamalarınız aktif ve ağa bağlı kalsın isteyebilirsiniz. İşiniz gereği sürekli güncellenen, bildirim beklediğiniz uygulamalarınız olabilir. Dolayısıyla bu uygulamaların telefonunuzu kullanmadığınız zaman bile çalışır olmasını isteyebilirsiniz. Bu durumda Doze Mode bir ayarlama yapmanıza izin veriyor ve bu uygulamalar için bir istisna tanımlamanızı sağlıyor. Bunun için yapmanız gereken de oldukça basit.

Uygulamanın içinde “Ayarlar” bölümüne girerek “Uygulamalar ve Bildirimler” seçeneğine tıklayın. Sayfayı aşağı indirdiğinizde “Gelişmiş” bölümünü göreceksiniz. Buradan önce “Özel Uygulama Erişimi”ne ve ardından da “Pil Optimizasyonu” na tıklayın. Burada Doze Mode için etkinleştirilmemiş uygulamaların listesi sıralanacak. Bu listede üstte bulunan “İyileştirilmemiş” yazısına basarak, “Tüm Uygulamalar” a tıklayın. Bu durumda uygulamalarınızın bir kısmı “Pil durumunu en iyi duruma getirme” olarak işaretleniyor olacak. Ardından uygulamalarınızın olduğu bu listeye girerek Doze Mode’unda kullanmak istemediğiniz uygulamaları seçebilirsiniz. Bunun için Doze Mode’unda kullanmak istemediğiniz uygulamaları gördüğünüzde, uygulamaya tıklayarak “En iyileştirme” kısmına tıklamanız yeterli.

Peki Telefon şarjınızın çabuk bitmemesi için çalışan batarya ve parlaklık ayarlarında hangi önlemler alınabilir? Haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 2’YE TIKLAYIN

1 2Sonraki sayfa
Etiketler

Nur Hayta

Nur Hayta

İstanbul Medipol Üniversitesi Reklamcılık 4. Sınıf öğrencisiyim. Merakımın getirdiği dürtü ile araştırmayı öğrenmeyi ilke edindim kendime. Sanat ve edebiyat ise hayatımın vazgeçilmezi. Hayatın tek bir işle uğraşmak için çok kısa olduğunu düşünüyorum ve yaşamımı olabildiğince keyifli çeşitli aktiviteler ile doldurmaya çalışıyorum. Moblobi.com da ki köşemi takip ederek teknoloji dünyasındaki gelişmeleri benimle beraber öğrenebilirsiniz. Köşemi takipte kalın! https://moblobi.com/author/nur-hayta/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı