Evde Parfüm Nasıl Yapılır?

Evde parfüm nasıl yapılır bilmek istermisiniz? Bu yazı tam olarak sizin için. Biliyorsunuz. her birey bakımına son derece önem vermekte. Bakımlı insanların en çok kullandığı ürünlerden birisi ise parfüm.

Piyasada bulunabilecek çok sayıda çeşitli parfüm çeşidi var. Neredeyse sayısız çeşidi olan parfümü evde yapmak da mümkün. Gerekli malzemeleri elde ettikten sonra parfüm yapılabilir.

Özelikle doğadan gelen kokuların etkisi epeyce önemli. Yani doğada var olan kokulu çiçek yaprakları kesinlikle denenmeli. Günümüzde farklı ve doğal kokuları rahatlıkla tedarik etme şansı bulunuyor. Parfümde alt, orta ve üst olarak üç nota  var.

Evde Parfüm Nasıl Yapılır?

Üst nota, kapağı açıldığı zaman kişiye ilk gelen kokudur. Bu koku tahminen 10 dakika uçar. Orta nota kalıcı bölümüdür ve parfümü sürdükten birkaç saat sonra tende kalan kokudur. Alt notalar taşıyıcı notalardan oluşur. Odunsu ya da daha belirgin çiçek kokuları dip nota olarak uygulanır.  

Hazırlanan malzemeler ile parfüm yapmaya geçilebilir. Öncellikle taze toplanmış olan çiçek yapraklarını cam şişeye doldurmak gerekir. Ardından içerisine alkolü ilave ederek birkaç gün dinlenmeye bırakılır. Bu yolla çiçeklerin esansı meydana çıkacaktır.

Son olarak esans kazanmış olan alkolü süzüp, farklı yağlar ile karıştırılır. Böylelikle parfüm hazırlanmış hale gelecektir. Saf su eczanelerde  bulunur ve epeyce büyük bir şişe satın alınabilir, ancak saf su yerine gül aroması tercih etmek istenirse o zaman saf su yerine gül suyu da kullanabilirsiniz. Saf su kullanmak parfümün ömrünü her daim daha uzun tutar.

Distile su, saf sudur ve parfüm yapımlarında kullanılır. Parfüm yaparken; gliserin kullanmak parfümün kalıcılığını çoğaltacaktır. Koyu renk bir şişe ve bir de damlalık alınabilir ya da bir kavanozun dışı folyo ile kapatılabilir.

Yardımcı yağlar için; avokado yağı  jojoba, badem, hindistan cevizi ya da üzüm çekirdeği yağlarından biri de kullanılabilir. Yardımcı yağlar, ana yağları seyreltmek için uygulanır.

Alerjiye mahal vermemek amacıyla kullanılır. Bütün yağları ilave ettikten sonra güneş almayan bir yerde 48 saat boyunca şişenin ağzını sıkıca kapatıp muhafaza edilmeli. 48 saat sonra açıldığında istenilen kokuyu elde edilmişse o zaman hiç dokunmadan kullanılabilir.

Ancak bir şeyler fazla ya da eksik gelmişse o zaman da damla damla eksikliği hissedilen koku ilave edebilir ya da baskın olması istenilmeyen kokuyu azaltmak için farklı kokulardan ek yapılabilir. En son bu aşamada üzerine 6 yemek kaşığı saf alkol eklenmeli ve ardından kapağı sıkıca kapatılmalı.

Bu aşamadan sonra en az bir iki hafta en fazla 1 ay kadar tekrar aynı güneş görmeyen yerde muhafaza edilmesi gerekir. 1 ay bekleyen koku olmuş ise üzerine 2,5 yemek kaşığı saf su ve 4 yemek kaşığı gliserin eklenir ve bir sprey şişesine alınır.

Evde Parfüm Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Evde parfüm yaparken küçük detaylara dikkat etmenizde yarar var.

  • Öncelikle parfüm yapımı için uygun malzemeler tedarik edilmeli,
  • Uygun malzemeler bulunduktan sonra sıralı bir biçimde yapıma geçilmeli,
  • Esans için doğal ürünleri uygulamaya özen gösterilmeli,
  • Parfümün koyulması gereken cam şişenin temiz olmasına kesinlikle dikkat edilmeli,
  • Malzemeler gerektiği kadar ve belirtilen biçimlerde karıştırılmalı.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir!

  • Koku Alan Bilgisayarlar Geliyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki  sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Moblobi.com

Moblobi.com

Yeni dünya insanlarına eğlenceli ve ilginç içerikler... Hakkımızda daha fazla bilgi almak için https://moblobi.com/hakkimizda/ linkini tıklayabilirsiniz. Sosyal medyada @moblobi hesaplarımızdan takip etmeyi unutma.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı