Solunum Cihazı Koronavirüs Tedavisinde Ne İşe Yarıyor?

Koronavirüs tedavisinde solunum cihazları nasıl kullanılıyor? İşte detaylar...

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile olan mücadele devam ediyor. Koronavirüse yakalanan kişilerin tedavisinde ise yoğun bakım üniteleri ve solunum cihazı kullanılıyor. Vaka sayısının gitgide artmasıyla birlikte daha fazla yoğun bakım ünitesine ve solunum cihazına ihtiyaç duyuluyor. Peki solunum cihazı Koronavirüs tedavisinde nasıl kullanılıyor? İşte detaylar…

Solunum Cihazı nedir? Covid 19 tedavisinde nasıl kullanılıyor?

Solunum cihazları, akciğerler görevini yeteri derecede yapamadığı zaman hastanın nefes almasına yardımcı oluyor. Bu cihazlara aynı zamanda mekanik ventilatör de deniliyor. Ülkemizin de mücadele ettiği Covid 19 salgının tedavi edilmesinde solunum cihazlarına ihtiyaç duyuluyor.

Solunum cihazları; tedavi sırasında hastalara iki farklı şekilde bağlanılabiliyor. Kişi hastalığı hafif geçiriyorsa bir maske yardımıyla bağlanıyor. Eğer kişinin hastalığı ağır ise solunum cihazı, nefes borusuna yerleştirilen bir tüple hastaya bağlanıyor.

Türkiye’de şuan için 17 bin’den fazla solunum cihazı var. Bu sayının arttırılması için Sağlık Bakanlığı yeni cihaz siparişinde de bulundu.

Solunum cihazları firmalar tarafından üretilip devlete ve hastanelere satılıyor. Fakat Koronavirüs ile birlikte solunum cihazları da fahiş fiyatlara satılmaya başladı. Önceden solunum cihazları 27.000$ civarında satılırken; şu süreçte 96.000$’a kadar yükseldiği söyleniyor. Bu salgın sürecini hızlı ve sağlıklı bir şekilde atlatabilmek için şirketler de üretim sürecine dahil oldular. Baykar, TUSAŞ, Aselsan ve Arçelik gibi önde gelen şirketler solunum cihazı üretimine destek veriyorlar.

Dünyada da benzer durumlar yaşanıyor. En fazla can kaybının yaşandığı İtalya’da solunum cihazı üreten tek firma olan Siare Engineering isimli firma üretim kapasitesini artırdı. İtalya hükümeti, üretime destek olmaları için askerleri de  üretim için görevlendirdi. Siare Engineering firmasının ürettiği cihazları devlete yaklaşık 17 bin euro’dan sattığı belirtiliyor.

Almanya ise 10 bin adet mekanik ventilatör siparişi verirken aynı zamanda Almanya’daki otomobil şirketleri de solunum cihazı üretimine başladılar.

Peki kornavirüse yakalanan her hasta yoğun bakıma yatırılıyor mu? Ülkemizde şuan kaç tane yoğun bakım ünitesi var? Haberimizin devamında…

DEVAMI İÇİN 2’YE TIKLAYIN

1 2Sonraki sayfa
Etiketler

Songül Dursunova

Songül Dursunova

Merhaba, ben Songül. İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencisiyim. Bolca hayal kurup hayallerini hedeflere, hedeflerini de gerçeğe dönüştürme çabasında olan biriyim. Gezmeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bunları insanlarla paylaşmayı severim. Eğer siz de yeni bilgiler edinmeye meraklıysanız Moblobi.com da takpte kalın. https://moblobi.com/author/songul-dursunova


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı