Google Verilerinizi Otomatik Olarak Silecek! - Moblobi.com


Google Verilerinizi Otomatik Olarak Silecek!

Google Verilerinizi Otomatik Olarak Silecek!

Google artık günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Hemen hemen hepimiz günde en az bir kez bir şeyleri aramak için Google ‘a başvuruyoruz.  Google ‘ı aslında yalnızca arama yapmak için değil Gmail, Google Drive, Google Haritalar, Google Translate gibi pek çok ürünü içinde kullanıyoruz. Şimdi Google ‘ı bu kadar yoğun bir şekilde kullanan sizlere eklediği yeni bir özelliği hakkında kısaca bilgi verelim. Özellik artık otomatik olarak verilerinizi siliyor olacak. İşte detaylar… 

Google otomatik silme özelliği ne işe yarayacak?

Google‘a yeni eklenen bu özellik otomatik silme kontrolleri… Bu özellik sayesinde artık kullanıcılar konum geçmişlerinin, web ve uygulama etkinliği gibi verilerinin otomatik olarak silinmesini sağlayabiliyor olacaklar. Kullanıcı sözkonusu otomatik silme özelliğine konu olacak süreyi de kendisi belirleyebilecek.

Kısa bir süre önce resmi bloğunda Google otomatik silme özelliğini yayına aldığını duyurdu. Kullanıcılar artık konum geçmişleri  ve etkinlik verileri için otomatik silme kontrolleri ayarlayabilecekler.

Google, isterseniz en son haberlere bakıyor olun; isterseniz en hızlı sürüş notalarını arıyor olun; aslında size ürünleriyle kolaylık sağlamayı amaç ediniyor. Bunu yaparken de konum geçmişiniz ya da web ve uygulama etkinliği ayarlarınızı açık konuma getirirseniz; bu veriler sayesinde Google size ürünlerini çok daha kullanışlı olarak sunabiliyor. Örneğin yakınlarınızda olan ve hoşunuza gidecek olan bir restoranı önerebiliyor veya önceki aramalarınızı kaldığımız yerden devam etmenizi sağlayabiliyor.

Google otomatik silme özelliği nasıl kullanılacak?

Google, bunu yaparken elbette verilerinizi güvenli ve özel  bir şekilde korumak için çalışmalarda yapıyor. Son olarak da, kullanıcılarından aldığını geri bildirimler doğrultusunda kullanıcı verilerini yönetmek ve silmek için çok daha kolay yöntemler olması gerektiği sonucuna vardı ve bu yeni özelliğini yayına aldı.

Bilmeyenler için hemen söyleyelim: Mevcutta konum geçmişlerinizi; ayrıca web ve uygulama etkinliği ayarlarınızı açıp kapamayı Google hesabınız üzerinden kolay bir şekilde erişebiliyorsunuz. Yine Google hesabınız üzerinden dilerseniz velilerimizin bir bölümünü ya da tamamını manuel olarak yani elle silebiliyorsunuz. Otomatik silme olarak hayatımıza giren yeni özellik sayesinde ise artık bu seçeneklere bir yenisi daha eklenmiş oluyor. Bu yeni seçenek aslında verilerinizi çok daha kolay olarak yönetmenizi sağlıyor.

Peki Google otomatik silme özelliği nasıl kullanılıyor ve nasıl işliyor? Bu özelliği kullanmak için ne yapmanız gerekiyor? Google ’ın bu yeni özelliğinin amacı ne? Haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 2’YE TIKLAYIN

Tuğba Tekyıldız

İşletme mezunu. 10 yılın üzerinde donanım tarafında müşteri yönetimi yaptı. Teknoloji ve dijital dünyayı yakından takip ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir