Yapay Zeka Beyin Göçü Nedir?

İçinde bulunmuş olduğumuz dönemde yapay zeka teknolojisi, büyük bir önem ve yere sahip durumda. Yine de bunun daha farkına varmayan ya da yeterli ekonomisi bulunmayan ülkeler, henüz bu alanda bir varlık gösteremiyor. Peki, yapay zeka beyin göçüne sebep oluyor mu? Yapay zeka beyin göçü nedir?

Yapay Zeka Beyin Göçü Nedir?

Bilim ve teknoloji dünyasının günümüzde üzerinde en çok durduğu alanlardan bir tanesi hiç şüphesiz yapay zeka teknolojisi. Bu teknoloji, birçok iş kolunda insanın yerini alırken, yeni iş kolları da ortaya çıkarmaya devam etmekte. Özellikle yapay zeka alanında yatırım yapan ülkelerde bu iş imkanları oldukça fazla. Dolayısı ile bir beyin göçü de meydana gelmekte.

Dünya üzerinde başta ABD olmak üzere Japonya, Çin, Avrupa ve ekonomisi güçlü olan diğer ülkeler yapay zeka alanında yatırımlar yapmakta ve bundan dolayı bu sektör en yüksek istihdam imkanlarını da içerisinde barındırmaktadır. Yapay zeka üzerine bu denli yatırım yapan bu ülkeler dışında kalmış yani yapay zeka alanında yatırım yapmamış diğer ülkelerden çok fazla miktarda beyin göçü alıyor ve bu sektörü sadece kendi ülkeleri, insanları ile sınırlı tutmuyorlar.

Heyecan verici bu teknolojinin daha yeni yeni farkına varan diğer dünya ülkeleri ise bu alana yatırım yapmaya başladı. Sahip oldukları yapay zeka mühendislerini ve bu alana gönül vermiş diğer kişileri ellerinde tutmaya çalışıyorlar. Bu alanı yeni fark edip işe koyulan ülkelerden bir tanesi de Türkiye.

Türk Mühendisler de Gidiyor…

Yapay zeka teknolojisini yeni yeni keşfetmeye başlayan Türkiye, bu bölüme gönül vermiş ve yetenekli birçok mühendisini kaybetti bile. Bu alanı çok önceden keşfetmiş olan ABD, Çin ve Japonya gibi ülkeler çok fazla ve kaliteli istihdam imkanı sunarak Türk mühendislerin de aklına çelmiş ve kendi ülkelerine beyin göçü yapmalarını sağlamıştır.

Türkiye’nin ve dünyanın en önemli sorunlarından biri olan işsizlik, bu konuda da son derece önem arz ediyor. İşsiz kalan ya da iş bulamayan birçok kişi, robot tasarımları ya da kodlama öğrenerek bu geniş sektör içerisinde kendine yer bulmaya çalışıyor. Ayrıca artan akıllı robot kollar da, fabrikalarda insanların yerini almaya başlamışken bunu önceden fark edip bu robot kollarının tasarımını ve kodlamasını öğrenenlerin son derece avantajlı konumda olduğunu söyleyebiliriz.

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir

“Beyin Göçü Nedir? Beyin Göçü Örnekleri” okumak için buraya tıklayın.
“Türkiye’de Yapay Zeka Alanında Neler Oluyor?” okumak için buraya tıklayın
“Yapay Zekanın Kullanım Alanları Nelerdir?” okumak için buraya tıklayın.
“Yapay Zeka İçerisinde Kaça Ayrılır?” okumak için buraya tıklayın.

“Yapay Zeka Beyin Göçü Nedir?” konumuzu paylaşmak isterseniz yazı sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Furkan Yılmaz

Furkan Yılmaz

Merhaba, Ben Furkan. Selçuk Üniversitesi Reklamcılık 3. sınıf öğrencisiyim. Okumayı, yeni şeyler keşfetmeyi ve dünyamızda yaşanan hızlı gelişmeleri takip etmeyi çok seviyorum. Bu gelişmeleri birlikte takip etmek için sizi Moblobi.com'daki köşeme bekliyorum.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı