Örümcek Korkusu Olanlara Sanal Gerçeklik Terapisi!

Fobiler insanların sahip olduğu bazı korkulardan ortaya çıkıyor. Bu korkulara bakıldığında da genellikle ilk sıralarda böcek veya örümceklere yönelik duyduğumuz fobiler yer alıyor. Hayatımızı zorlaştıran örümcek korkusunu yenmek için artık sanal gerçeklik kullanılacak. Peki sanal gerçeklik terapisi nasıl uygulanacak? Örümcek korkusunu yenmeye nasıl fayda sağlayacak? İşte detaylar…

Örümcek Korkusunu Teknoloji Nasıl Çözdü?

Sahip olduğumuz korkular zaman içinde fobilere dönüşüyor ve yaşamımızı zorlaştıran problemlerden biri oluyor. Yeni teknolojiler, insanların fobilerinin üstesinden gelmesi için de kullanılıyor olacak. Bunun için kullanılacak tedavi yöntemlerinden biri de sanal gerçeklik terapisi. Sanal gerçeklik teknolojisi, örümcek korkusu dahil, pek çok fobinin yok olması amacıyla kullanılıyor olacak.

Sanal gerçeklik teknolojisi son yıllarda adını sıklıkla duyduğumuz bir teknoloji. Bu teknoloji, artık fobiler ve anksiyete bozukluklarının tedavisinde kullanılır olacak. Örümcek korkusu olanların da, bu korkuları ile savaşmaları ve yenmeleri için sanal gerçeklik teknolojisi yardımcı olacak.

Halk arasında fobileri yenmenin en kolay yolunun onların üzerine gitmek ve onlarla yüzleşmek olduğu biliniyor. Hatta örümcek korkusu olanlara yönelik sunulan çözümlerden biri insanları böcek dolu gerçek bir ortamda bulundurmak olarak biliniyor. Bu yenilikçi çözüm ise bu gibi geleneksel yöntemlerin ötesine geçmeyi amaçlıyor. Söz konusu yöntemin adı sanal gerçeklik pozlama terapisi. Terapiden yararlanan kişiler yaratılan 360 derecelik görme deneyimi sayesinde fobilerinden kurtulmaya çalışıyorlar.

Sanal Gerçeklik Örümcek Korkusu ile Mücadelede Nasıl Kullanılacak?

Terapide elbette ki bir sanal gerçeklik cihazı bulunuyor. Bunun yanı sıra aynı anda görüntü yakalayabilen 2 adet kamera kullanılıyor. Kameranın sol tarafına kaydedilmiş olan görüntüler sanal gerçeklik cihazının da son lensine aktarıyor; aynı şekilde kameranın sağ tarafından kaydedilen görüntülerde cihazın sağ lensine yansıtılıyor. Bu görüntüler eş zamanlı şekilde iletiliyor. Bu sayede ortamda bulunan kişi ilgili alanı 360° görebiliyor. Böcek olup olmadığı konusunda da böylece emin olabiliyor.

Aslında sanal gerçeklik yoluyla örümcek terapisi aşama aşama ilerliyor. Her aşama ise fobisi olan kişi için giderek daha zor hale geliyor. Daha önce ortamda bulunmayan böcekler sanal gerçeklik teknolojisi ile farklı bir ortamda oluşturuluyor ve her geçen aşamada böcek sayısı artırılıyor. Terapi uygulayan kişi ve ise durum ile sanal ortamda yüzleşmek zorunda kalıyor.

Peki bu yöntem örümcek korkusu olan kişilere uygulandığında hangi ilginç sonuç ortaya çıkmış? Pahalı bir tedavi yöntemi mi yoksa herkes uygulayabilir mi? Bu yöntem sadece hastanelerde mi uygulanacak yoksa evlerde de mi uygulanabilir? Haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 2’YE TIKLAYIN

1 2Sonraki sayfa
Etiketler

Pelda Nasıroğlu

Pelda Nasıroğlu

Ben Pelda. İstanbul Üniversitesi İktisat bölümü 3.sınıf öğrencisiyim. Moblobi'de metin yazarlığı yapıyorum. Teknoloji ve dijital odaklı yazılarıma Moblobi.com'daki köşemden ulaşabilirsiniz. Moblobi: https://moblobi.com/author/pelda-nasiroglu/ E-posta: peldanasiroglu@hotmail.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı