Yapay Zeka İyilik Öğrenmeye Başladı!

Microsoft yapay zekaya iyilik öğretiyor. Bu sayede yapay zeka, toplum yararını gözeten amaçlar için kullanılabilecek. Haberimizde...

Yapay zeka konusundaki tartışmalar büyüyor. Gelecekte insan için fırsat mı yoksa büyük bir tehdit mi olacağı konusu kafalar karıştırıyor. Yapay zekanın gelişerek ileride insan için bir yıkım olabileceği endişeleri büyürken; şimdilerde ise yapılan özel bir çalışma yapay zekaya iyilik öğretmeyi amaçlıyor. Haberimizde…

Yapay zeka nasıl iyilik öğrenecek?

Bill Gates ve Paul Allen Microsoft’u kurarken insanı esas alan ve hiyerarşiyi reddeden bir strateji izlemeyi tercih etmişlerdi. Çünkü Microsoft’un en büyük amacı, bilgisayarın sağladığı imkanı tüm insanlık için erişilebilir kılmaktı. Günümüzde hayatımızın her alanında bilgisayar ve türevlerinin yer aldığını söylemek mümkün. Gerek iş gerekse sosyal hayatımızda birçok işi bilgisayarlı sistemler sayesinde kolayca halledebiliyoruz. Bu süreçte birçok teknoloji şirketi önemli rol aldı diyebiliriz.

Teknolojide yaşanan gelişmeler ile birlikte yapay zeka hayatımıza girmeye başlamıştı. Yapay zekalı sanal asistanlar, robotlar ve mobil uygulamalar bu durumun birer kanıtı. Yapay zekanın gelişimi toplumda ve bilim dünyasında bazı fikir ayrılıklarına sebep olmuştu. Kimi yapay zekalı robotların kanlı savaşını öngörürken; kimi de tedavisi olmayan amansız hastalıkların yapay zeka sayesinde tedavi edileceğini savundu. Bu tartışmalar devam ederken Microsoft, 125 milyon dolarlık yatırımı ile yapay zekaya iyilik öğretmeye başladı. AI For Good adını verdiği girişimi ile yapay zekanın toplum yararını gözeten ve küresel sorunlara çözüm arayan amaçlar için kullanılabileceğini bir kez daha göstermiş oldu.

Microsoft yapay zekaya nasıl iyilik öğretecek?

Küresel inovasyona yön veren teknoloji şirketlerinden Microsoft iyilik kavramını öğrettiği yapay zekalı sistemler ile sosyal sorumluluk projeleri yürütecek. Microsoft, AI For Good ile toplumsal ve kurumsal birçok konuda sosyal sorumluluk projelerine destek olacak. Üstelik bunu devletler, kurumlar ve şahıslardan bağımsız olarak gerçekleştirecek.

Ele alınan sorunları 4 ana başlık altında toplayan Microsoft; AI for Earth, AI for Humanitarian Action, AI for Accessibility ve AI for Cultural Heritage isimli projeleri ile evrensel birçok probleme çözüm arayacak. Küresel ısınma, engelliler için teknolojik çözümler, insani yardım ve kültürel varlıkların korunması gibi konularda sosyal farkındalık oluşturacak. İşin en ilginç tarafı ise, projelerin tüm süreçleri yapay zeka tarafından yürütülecek. Üstelik bu sorunlara getirilecek olan çözümleri yine yapay zeka geliştirecek. Bu sebeple yapay zeka, toplum ve insan yararını gözeten bir mekanizmaya sahip olacak diyebiliriz.

Gördüğünüz gibi teknoloji ve yapay zeka sorunlara çözüm aramaya devam ediyor. “İnsanlık için Teknoloji” mottosu ile yapılan çalışmaların sayısı da her geçen gün artıyor diyebiliriz.

Peki siz yapay zekaya iyilik öğretilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizce yapay zeka gelecek için bir fırsat mı yoksa tehdit mi? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Katil Robot Savaşı Düşündüğümüzden Yakın Olabilir!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Yapay Zekanın Geliştirdiği İlk İlaç İnsanlarda Test Edilecek!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Acıyı Hissedebilen Çocuk Robot Geliştirildi!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazı ilginizi çektiyse ve arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Fatmanur Gömbeci

Fatmanur Gömbeci

Bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Bilginin paylaştıkça çoğalacağına inanıyor ve gönüllü eğitmenlik yaparak bu inancımı sürdürüyorum. İçerik yazarlığı ise benim için bir hobi haline gelmiş durumda. Aynı zamanda teknolojiyi yakından takip ediyorum. Güncel kalmanın motivasyonumu arttırıyor ve dijitalleşen dünya beni heyecanlandırıyor. Bu heyecana ortak olmak isteyen okurlarımı köşeme bekliyor olacağım. https://moblobi.com/author/fatmanur-gombeci/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı