Gerçeği Aratmayan Uygulama: Simülasyonlar

Simülasyon teori ya da gerçek bir sisteme ait neden-sonuç ilişkilerinin bir bilgisayar modeline yansıtılmasıyla, gerçek koşullar altında gerçek sisteme ait davranışların bilgisayar modelinde izlenilmesini sağlayan bir tür modelleme tekniğidir.

Simülasyonlar gerçek hayattaki bilgilerin bilgisayar ortamına aktarılmasıyla meydana gelir. Kullanıcılara sanal ortamlar sağlayan bir tür yazılım işlevi görürler. Simülasyonların genel özellikleri içerisinde metin, ses, görüntü, canlandırma gibi pek çok tasarım özelliğini içerisinde barındırır. Bir nevi kullanıcıya yaparak ve yaşayarak deneyim sunma imkânı tanır. Kelime anlamı olarak ise benzetme ve taklit etme olarak geçer. İyi bir simülasyon kullanıcı tarafından kolay anlaşılmalı, gerçekte denenmesi mümkün olan olayları birebir yaşama ve deneyimleme fırsatı sunar.

Gerçek dünyada gerçekleşen süreçlerin veya sistemlerin gerçeğe çok yakın bir şekilde taklit edilmesi insan emeğinden, zaman tasarrufuna veya kazaların önlenmesinde oldukça fazla avantaj taşımaktadır. Bir örnek verelim simülasyon ortamında uçağı düşürse dahi sistemin yeniden başlatılmasıyla tekrar deneme imkânı olan pilot adayının gerçek hayatta böyle bir imkânı yoktur ve bu durumda gerçek deneyimlerin insan üzerinde oluşturduğu stres etkisinin simülasyon ile tamamen ortadan kalkmaktadır.

Peki simülasyonlar aslında hayatımızın içinde nasıl kullanılıyor?

DEVAMI İÇİN 2’YE TIKLAYIN

1 2Sonraki sayfa
Etiketler
Zeynepcan Sarıçiçek

Zeynepcan Sarıçiçek

Merhaba, benim adım Zeynep Nişantaşı Üniversitesi Yeni Medya bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Moblobi.com’da içerik ve metin yazarlığı yapıyorum. Beni takip etmek isterseniz hem Moblobi.com'da "ZEYNEP CAN'IN DİJİTAL DÜNYASI" köşemden hem de Instagram adresimden takip edebilirsiniz. Instagram: zeynepcansaricicek


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı