2050 Yılında Karşılaşacağımız Teknolojik Gelişmeler!

Yakın gelecekte bizi hangi teknolojiler bekliyor? 2050 yılında hayatımıza girecek teknolojik gelişmeler neler? İilginç detaylar, haberimizde...

Teknolojik gelişmeler sayesinde ihtiyaçlarımızın çoğunu giderebiliyoruz. Şimdilerde  bizlere inanılmaz gelen teknolojilerin yerini yakın gelecekte yenileri alacak ve pek çoğu unutulacak. Peki 2050 yılında hangi teknolojik gelişmeler ile karşılacağız? Işte 2050 yılında gelmesi beklenen teknolojik gelişmeler, haberimizde…

Gelecekte dünyayı kurtaracak 10 teknolojik gelişme

Bundan 25-30 yıl önce teknolojinin bu denli gelişeceğini kimse öngöremiyordu. Şimdilerde ise teknoloji konusunda gelinen nokta, gelecek konusunda bizleri mutlu ediyor. İşte gelecekte hayatlarımıza dahil olacak o 10 ilginç teknoloji:

1- Mars’ta yaşam

Mars’ta yaşam var mı konusu halen tartışılıyor. Fakat uzmanlara göre, 2050 yılına kadar Mars’ta yaşam konusunda belirgin adımlar atılacak. Jeff Bezos Blue Origin ve Elon Musk Space X uzay roketi şirketleri bu yıllarda uzaya insan kolonileri kurup, insanların uzaya seyahat etmesini sağlayacak.

Ayrıca Bas Lansdorp, 2027 yılında gerçekleşecek olan Mars One projesinde Mars’a 4 kişiyi götürmeyi planlıyor. Sonrasında her 2 yılda bir 4’er kişilik grupların marsa gönderilmesi planlanıyor.

2050’li yıllarda daha büyük adımlar atılacağı duyurulan uzay sektörü çok daha önce Mars One projesiyle bir önizlemeye tabi tutulabilir. Ancak bu çok maliyetli olacağından sadece zengin insanlar için geçerli olabileceği düşünülüyor.

2- Sürücüsüz arabalar

Sürücüsüz arabalar, sürücüsüz kamyonlar günümüzde trafiğe dahi çıktılar. 2050’li yıllarda sürücüsüz arabalar yaygınlaşacak. Bu tür teknolojik gelişmelerde alışma süreci zaman alsa da güven ve konforlu yolculuk, bu süreçte önemli rol oynayacak

3- Gelişmiş protez teknolojisi

Gelişmiş protez teknolojisiyle protez ve insan arasındaki uyum mükemmele yakın olacak. Bu sayede eksikliklerini hissettiğimiz uzuvlarımız tarihe gömülecek.

4- Hologram teknolojisi

Hologram sanal dünyayı lazer ışınıyla 3 boyut yaparak gerçek görünüm elde etmeye yarayan bir teknoloji. Yakın zamanda bir örneğinde, konser kayıtlarında vefat etmiş ünlü isimlerin görüntüleri sahneye hologram olarak aktarılmış ve gerçeğe yakın bir görüntü elde edilmişti. Birçok alanda yaygın olarak kullanılan hologram teknolojisinin gelecek yıllarda çok daha gelişmesi bekleniyor.

5- Drone

Dronelar günümüzde yaygın olarak kullanılmaya başladı. Arama kurtarma, kargo taşımacılığı, yangın söndürme, film çekimi, coğrafi harita çıkarma, sınır denetimi, trafik denetleme gibi alanlarda kullanılıyor.

Drone teknolojisi, hali hazırda kullanıldığı alanların vazgeçilmezi olduğu için ve sürekli kendisine yeni kullanım alanı bulduğu için çok fazla yatırım da alıyor. Her geçen gün kendisini geliştiren bu teknoloji gelecekte insanların hususi drone sahibi olması ve istediği yere havadan kendi isteğiyle gitmesini sağlayabilir.

6- Yapay zeka robotlar

Yapay zeka birçok meslek alanını yok olmaya mahkum edecektir. Teknik detay gerektiren doktorluk, avukatlık, muhasebecilik gibi meslekler de tarih olabilir.

Gelecekte insanların yerini alacağı konuşulan yapay zeka robotlardan korunmak için; kodlama öğrenmek gerekecek. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta; yapay zekayı ahlaki olarak iyi bir seviyeye getirecek şekilde geliştirmemiz. Daha sonra yapay zekaya kendisini kodlama yetkisi verebiliriz.

7- Sanal gerçeklik ve Artırılmış gerçeklik

Sanal gerçeklik kısaca VR teknolojisi günümüzde çoğu sektörde kullanılıyor. Sanal gerçeklik ile kullanıcılara gerçek dünyadan bağımsız bir ortam hazırlanıyor. Artırılmış gerçeklikte ise kullanıcı gerçek dünyayla bağlantısını koparmadan sanal dünya yansımalarıyla baş başa kalıyor.

Daha çok oyun, eğitim, sağlık, endüstri, mimari, müze, askeri, donanım gibi alanlarda kullanılıyor. Kullanıldığı alanlar ve kendini devamlı geliştiren bu teknolojinin 2050 yılında büyük patlama yapacağı öngörülüyor.

8- Gelişmiş giyilebilir teknolojiler

Gelişmiş giyilebilir teknolojiler, işlerimizi daha kolay hale getiren bazı giyilebilir kıyafetleri veya uzuvları da kapsıyor. Örneğin ağır bir şey kaldıracaksınız ve bunun için yeterli gücünüz yok. Bu teknoloji sayesinde kolunuzu destekleyen mekanik kol ile kaldırmak istediğiniz şeyi rahatlıkla kaldırabilirsiniz. Mekanizma vücut hareketleriniz algılayarak kolay bir kullanım sağlayabilir.

Özellikle ağır sanayide işçinin sarf ettiği gücü yarıya indirerek mekanik kol ile daha fazla verim almaya çalışılacak. Böylece ağır işte çalışan insanların sağlık sorunu nedeniyle işsiz kalması önlenmiş olacak.

9- Akıllı çipler

Akıllı çipler gelecek yıllarda kullanılmakta sürekli hale gelecek ve cep telefonlarının insan vücuduna yerleştirilmiş mikro halini telefon gibi kullanıyor olacağız.

10- Yeni enerji kaynakları

2050’li yıllarda yeni enerji kaynaklarına ihtiyaç duyacağımız düşünülüyor. Pek çok uzmana göre, klasik enerji kaynaklarının yerini alternatif enerji kaynakları alacak.

2050 yılında hayatımıza girmesi ve gelişimini hızla sürdürmesi muhtemel teknolojik gelişmelerden bazıları bunlar. Peki sizce gelecekte başka hangi teknolojiler hayatımıza girebilir? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Akıllı Arabalar Hakkındaki 5 Efsane!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “2030 yılına Kadar Robotlar İşinizi Elinizden Alabilir!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “Gelecekte Parlayacak 10 İlginç Meslek!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Abbas Öztürk

Abbas Öztürk

Merhaba ben Abbas. Sakarya Üniversitesi iletişim fakültesi öğrencisiyim. Hayalperest bir insanım fakat gerçek hayatla bağımı kopartmıyorum. Gerektiği zaman hayata uyum sağlayabilen bir insanım ancak düşünsel bir moda girdiğim zaman, hayatı uç noktalarda yaşıyorum ve birden derinlere iniyorum. Hayat bana pratik olmayı öğretti. Bende bu pratikliğimi ve yaratıcılığımı dijital dünyada kullanmak istedim. Ayrıca tiyatro, seslendirme ve grafik tasarımla ilgileniyorum. İçerik yazarlığını yaptığım Moblobi.com’da güzel vakit geçirmeniz dileğiyle… Moblobi.com'daki köşemi takipte kalın!


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı