2020 Yılında En Çok Dinlenen 7 Podcast!

Çeşitli platformlar üzerinden en çok dinlenen ve sevilen 7 podcast...

Podcastler 2019 yılında oldukça sevilmişti. Yeni podcast üreticilerinin çıkmasıyla birlikte podcastler 2020 yılında yükselişe geçti. Peki herkesin dilinden düşmeyen en sevilen ve en iyi podcastler neler? Spotify podcast ve Spotify en iyi podcast deyince akla hangileri geliyor? İşte detaylar…

Apple ile hayatımıza giren Podcastler 2020 yılının dijital trendlerinden biri oldu. Bilmeyenler için hemen paylaşalım: Podcast, ipodlarda dinlenebilen yayınlar anlamına geliyor. İlk başta Apple cihazlar için geliştirilen bu teknoloji zamanla daha geniş kitlelere ulaştı.

Şimdilerde ise Spotify gibi popüler pek çok müzik platformunda podcastler çalıyor. Hatta Spotify’da müzik dinlemek olduğu kadar; Spotify podcast de oldukça popüler oldu. İnsanlar Spotify, iTunes, SoundCloud ve Youtube gibi birçok mecrada podcast dinlemeye başladılar. Hatta tıpkı Youtube’da yayın yapanların ortaya çıkardığı yeni bir meslek olan Youtuber’lık gibi; podcast yayını yapanlar için de Podcaster denmeye başlandı.

İşte 2020 yılında çok dinlenen, Spotify en iyi podcast deyince akla ilk gelen ve diğer podcast platformlarında en çok sevilen podcastlerden bazıları: 

En çok dinlenen 7 podcast:

1- O Tarz Mı?

O Tarz Mı isimli podcast kanalının sunuculuğunu Can Bonomo, Can Temiz, Bengi Apak ve İsmail Türküsev yapıyor. O Tarz Mı Kanalında genellikle gönderilen e mailler cevaplanıyor. Yayınlar ise pazartesi ve perşembe olmak üzere haftada iki kere düzenleniyor. Yayınlara  Spotify, iTunes  ve SoundCloud’tan ulaşabiliyorsunuz.

2- Nasıl Olunur?

Nasıl Olunur? yayınını Nilay Örnek yapıyor. Yayın Nilay Örnek’in mesleklerinde başarılı kişilere Nasıl Olunur sorusunu sormasıyla başlıyor. Şuana kadar 61 bölüm bulunuyor. Bölümler iTunes ve Spotify’da paylaşılıyor.

3- Umarım Annem Dinlemez

Umarım Annem Dinlemez, Acı Aşk Filminin oyuncularından Tuluğ Özlü tarafından yayınlanan bir podcast. Tuluğ Özlü bu programda annesinin ve özellikle babasının duymasını istemediği şeylerden bahsediyor.

4- Podcastia Maceraları

Podcastia Maceraları, Can Bonomo’nun da içinde yer aldığı O Tarz Mı? ekibinin yaptığı bir mizah programı.

5- İlham Verici Konuşmalar

İlham Verici Konuşmalar yayınında TED konuşmaları Türkçe podcast şeklinde paylaşılıyor. Şuan için 105 kayıtın bulunduğu programda iki günde bir yeni bölüm yayınlanıyor.

6- 6 Minute English

6 Minute English, BBC Radio tarafından yayınlanıyor. 6 Minute English, Kısa ve anlaşılır anlatımla dinleyicilerin, İngilizce kelime dağarcıklarını geliştirmeye yardımcı olan bir yayın.

7- Zihnimin Kıvrımları

Zihnimin Kıvrımları , İnternet Ekipler Amiri unvanının sahibi Serdar Kuzuloğlu tarafından yayınlanan bir podcast serisi. Podcastler; Apple, Google ve Spotify’da yayınlanıyor. Serdar Kuzuloğlu her podcastinde kitaplardan bahsediyor. Ayrıca Serdar Kuzuloğlu’nun Youtube kanalında bölümleri görüntülü olarak da paylaşılıyor.

Peki siz podcast dinliyor musunuz? En sevdiğiniz kanal hangisi? Spotify podcast dinliyor musunuz? Sizce Spotify en iyi podcast hangisi? Yorumlarda paylaşınız.

İlginizi Çekebilir!

  • Podcast İndirmenin Yolları!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Spotify’ı Ücretsiz Daha İyi Kullanmak Için İpuçları!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Egzersiz Yaparken Dinleyebileceğiniz Podcastler! ” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Emircan Erdönmez

Emircan Erdönmez

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İletişim Tasarımı okuyor, tasarlıyor, çiziyor ve izliyorum. Teknoloji odağında film, dizi, sosyal medya gündemini takip ediyor. Tüm bunları size Moblobi.com’daki köşemde aktarıyor olacağım. Moblobi köşem: https://moblobi.com/author/emircan-erdonmez/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı