Zeka Geliştirdiği Kanıtlanmış 5 Alışkanlık!

Yaptığınız aktiviteler ve edindiğiniz alışkanlıklar ile zeka geliştirmek mümkün. Bilimsel olarak zeka geliştirdiği kesinleşmiş 5 alışkanlık, haberimizde...

İşaret parmağınızın orta parmağınızdan uzun olması, tırnaklarınızın şekli, saçlarınızın şekli, uyku problemi yaşamanız gibi kendinizle bağdaştırdığınız bazı durumlar aslında çok da zeka göstergesi sayılmıyor. Ancak zeka geliştirdiği kesinleşmiş bazı alışkanlıklar, zeka geliştiren aktiviteler var. Bilimsel olarak kanıtlanmış 5 alışkanlık, haberimizde…

Zeka geliştirdiği kanıtlanmış 5 alışkanlık:

1- Yabancı dil öğrenme

Yeni bir dil öğrenmek tıpkı yeniden konuşmayı öğrenmek gibidir. Yeni bir dil beynin birçok farklı fonksiyonunu çalıştırıyor ve hep zekanızı aktif tutabiliyor. Ayrıca iş hayatınızda veya akademik hayatınızda da sizlere yardımcı oluyor. Kaynaklar her zaman anadilinizde bulunmayabilir. Yabancı dil bilmek bilginin anahtarıdır.

2- Her gün bir bilgi öğrenmek

Her gün elbet bir yeni bilgi öğrenin. Kendinize gün sonunda mutlaka “bugün ne öğrendin” diye sorun. Gelişen dünyada bilgiye ulaşmak eskisi kadar zor değil. Takip ettiğiniz sosyal medya hesapları bile sizin kendinizi geliştirmenize yardımcı olur ancak minik bir dipnot ‘’Sosyal medyada ulaştığınız her bilgi doğru olmayabilir. Teyit etmeyi unutmayın!’’ Her yeni bilgi her yeni gelişim adımıdır.

zeka aliskanlik moblobi

3- Okumak

Kitap okumak her insanın keyifle gerçekleştirdiği bir aktivite olmayabilir; fakat “ben kitap okuyamıyorum” deyip okumaktan kaçmayın. Okuyacağınız bir haber, bir köşe yazısı veyahut takip ettiğiniz bir blog sayfası bile sizin zeka gelişiminize katkıda bulunur. Okuyarak kendinize hızlı okuma, kolay anlama, problem çözme ve odaklanma gibi birçok fayda sağlayabilirsiniz.

4- Egzersiz yapmak

Hareketsiz başladığınız bir günün devamı hareketsizlikle sonuçlanabilir. Spor salonlarında saatlerce ter dökmek zorunda değilsiniz. Güne kısa bir yürüyüşle başlamak sizi hem zinde tutar hem de zekanızın gelişmesine yardımcı olur. Ufak ufak yapacağınız hareketlerle kendinizi egzersiz yapmaya alıştırabilir sonrasında haftalık programlar oluşturabilirsiniz. Bu sayede sağlığınızla birlikte zekanızı da geliştirmiş olursunuz.

5- Beyninizi dinlendirmek

En güzel dinlenme yapacağınız meditasyon sonucu oluşan dinlenme olacaktır. Meditasyon bedeninizi dinlendirdiği gibi gün içinde yorduğunuz beyninizi de boşaltarak sizi daha huzurlu bir insan olmaya hazırlar. Gün sonunda yaptığınız meditasyon günün tüm o kötü enerjilerini atmanızı sağlar.

Peki siz zekanızı geliştirmek için ne gibi aktiviteler yapıyorsunuz? Sizce dahilerin özellikleri neler? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Beynimizin Gerçekten Yüzde Kaçını Kullanıyoruz?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Daha Yaratıcı Olmanızı Sağlayacak 5 Pratik İpucu!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Zekanızı Test Edebileceğiniz 10 İlginç Soru!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Dilara Yıldırım

Dilara Yıldırım

Merhabalar ben Dilara, Selçuk Üniversitesi Reklamcılık bölümü mezunuyum. Geziyor, görüyor, yiyor, içiyor ve fotoğraf çekip, anılar yazıyorum. İnsanların görmediğini betimlemelerini sağlamak için daha çok okuyup, daha iyi yazmak için buradayım. Moblobi.com'daki köşemi takipte kalın.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı