Yapay Zeka Mühendisliği İş İmkanları Neler?

Son yılların en popüler mesleklerinden olan ve geleceğin meslekler arasında gösterilen yapay zeka mühendisliği hakkında ilginç detaylar, haberimizde...

1956 yılında ortaya çıkan yapay zeka teknolojisi, 1980’lerde İngilizlerin desteği ve son yıllarda tüm dünyada kazandığı ivme ile büyük gelişme kaydetti. Bu gelişmeler yapay zeka mühendisliği adı altında yeni bir iş imkanını da ortaya çıkardı. Yapay zeka mühendisliği hakkında bilmeniz gereken herşey, haberimizde…

Yapay Zeka Mühendisliği nedir?

Günümüzde yapay zeka teknolojisiyle hayatımızın her alanında karşılaşıyoruz. Yaşamımızdaki yeri her geçen gün artan yapay zeka teknolojisi haliyle yeni meslek kolları da ortaya çıkarmaya başladı. Bununla birlikte üniversitelerde de yapay zeka mühendisliği adıyla bu yeni mesleğin bölümleri açılmaya başlandı. Bu bölümden mezun olan öğrenciler yapay zeka mühendisi olarak meslek hayatlarına başlıyorlar.

yapay zeka muhendisligi is imkanlari neler moblobi

Bu yeni mühendislik dalı, makinaları insan beyni gibi programlayan onların insanmış gibi hareket etmesini sağlayan bir meslek dalı. Yapay zeka mühendisliğinin temeli bilgisayar mühendisliğinin yapay zeka ve robotik kodlama konularından oluştuğu için, yapay zeka mühendisliğini bilgisayar mühendisliğinin alt dalı olarak düşünebiliriz.

Yapay Zeka Mühendisliği iş imkanları neler?

Yapay zeka mühendisleri yapay zekanın bulunduğu her bir alanda iş imkanı bulabilirler. Bunun yanında yapay zeka bölümü mezunları hem akademik alanda hem de özel sektöre ilişkin araştırma laboratuvarlarında iş imkanı bulabilirler. Yapay zekayla ilgili özel sektör alanlarında yazılım uzmanı, analist, kaynak kullanımı ve veri ambarı uzmanı olarak da görev alabilirler.

Aynı zamanda uzay teknolojisi kullanan firmalarda, yeni nesil araçlar üreten fabrikalarda, hizmet sektöründe, oyun şirketlerinde ve giyilebilir teknoloji üreten firmalarda mühendis olarak görev alabilirler.

Bütün bunlar bir yana teknolojinin bu hızlı gelişimi ve buna dayalı olarak yapay zekaya verilen önemin artmasıyla bu alanda ortaya çıkacak iş imkanları da daha da genişleyecektir.

Yapay Zeka Mühendisliği bölümü hangi üniversitelerde var?

Ülkemizde yapay zeka mühendisliği bölümü 2020 yılı itibariyle Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde bulunuyor. Gelecek yıllarda yapay zekaya verilen önemin artmasıyla bu sayının daha da arttırılması bekleniyor.

yapay zeka muhendisligi is imkanlari moblobi

Kimler, nasıl Yapay Zeka Mühendisi olabilir?

Bu yeni mühendislik dalı ile uğraşmak isteyenlerin üniversitelerin yapay zeka mühendisliği bölümünden mezun olmaları büyük önem arz etmektedir. Bunun yanında üniversitelerin bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği alanlarından da mezun olan öğrenciler de bu alanda kendilerini geliştirirlerse bu mesleği yapabilirler.

Ülkemizde Hacettepe Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi‘nde bölümü bulunan  yapayzeka mühendisliği taban puanları ise yaklaşık olarak şöyle:  TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi taban puanı 509,33051 ve Hacettepe Üniversitesi ise 482,06784. Elbette bu üniversitelerin belirli kontenjanları var. Son olarak bu bölümün için 2020 yılı kontenjanları: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi için 10; Hacettepe Üniversitesi için ise 30.

Peki siz bu yeni mühendislik dalı ve geleceğin yeni meslekleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • “YapayZeka Mühendisliği Maaşları Ne Kadar? haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “Yapay Zeka Mühendisi Nasıl Olunur? haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “YapayZeka Mühendisliği Hakkında Merak Edilenler! haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Furkan Yılmaz

Furkan Yılmaz

Merhaba, Ben Furkan. Selçuk Üniversitesi Reklamcılık 3. sınıf öğrencisiyim. Okumayı, yeni şeyler keşfetmeyi ve dünyamızda yaşanan hızlı gelişmeleri takip etmeyi çok seviyorum. Bu gelişmeleri birlikte takip etmek için sizi Moblobi.com'daki köşeme bekliyorum.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı