Yapay Zeka Mühendisliği Hakkında Merak Edilenler!

Yapay zeka mühendisliği nedir? Yapay zeka mühendisi olmak için hangi eğitimlerin alınması gerekiyor? Kimler yapay zeka mühendisi olabilir? Haberimizin devamında...

Yapay zeka teknolojilerinin hızlı gelişimi yeni bir meslek dalını ortaya çıkardı. Günümüzde yükselen meslekler arasına yapay zeka mühendisliği de dahil oldu. Henüz çok yeni olmasına rağmen yapay zeka mühendisliği bölümüne olan ilgi epey büyük. Yapay zeka mühendisliği nedir? Yapay zeka mühendisi olmak için hangi eğitimler alınmalı? 5 ipucu, haberimizde…

Yapay Zeka Mühendisliği bölümü hakkında merak edilen 5 şey:

1- Yapay zeka mühendisliği nedir?

İnsanın zekasını taklit edip, geliştirerek programlamaya yapay zeka deniyor. Yapay zeka ile insan gücünden ve zamandan tasarruf etmek amaçlanıyor. Yapay zeka çalışmalarının hız kazanmasıyla birlikte yapay zeka mühendisliği epeyce ilgi görüyor.

Söz konusu mühendislik bölüm, yapay zekayı işleyen ve otonom hale getiren bir meslek olarak tanımlanabilir. Yapay zeka mühendisi sağlık, savunma, ticaret, sanayi, hizmet vb. sektörlerde çalışmalarda bulunabilir. Sektörlerin teknoloji ile harmanlanıp fark yaratması amacıyla; bu bölüm ilerde popüler olacak.

2- Yapay zeka mühendisleri ne iş yapıyorlar?

Yapayzeka mühendisliği yeni bir iş alanı olduğu için pek bilinmiyor. Genel geçer mesleklerden sıyrılan özeliklere sahip. Yapay zeka mühendisleri aşağıdaki işleri yapabilir:

  • Makineleri programlar ve derin öğrenme algoritmaların tasarlamasını yapar.
  • Otomatik araçları robotik kodlama ile tasarlayabilirler.
  • Öğrenme modellerine hakimdir.
  • Yapay zeka mühendisi, makinenin organizasyonu ve öğrenme süreci ile adapte eder. Böylece makineleri kullanıma hazır hale getirir.
  • Yapay zekayı programlayıp test eder ve geliştirilmesi için çalışmalarda bulunur.
  • Makinelerin kolaylıkla kullanılması için öğrenme modellerini düzenler.
  • Yazılım programlarını öğrenir ve uygular.

3- Yapay zeka mühendisleri hangi yeteneklere sahip olmalı?

Bu mühendislik dalını tercih etmek isteyenlerin sahip olması gereken özellikler şunlar:

  • Öğrenmeye açık olmalı
  • Kendini geliştirmek için çaba sarf etmeli
  • İleri görüşlü olmalı
  • Geleceğin şartlarını ve ihtiyaçlarını idrak edip programlamaya yön verebilecek düzeyde olmalı
  • Meraklı ve araştırmaya yatkın olmalı

4- Yapay zeka mühendisi olmak için hangi eğitimleri almak gerekiyor?

Üniversitelerde lisans programı kapsamında yapayzeka mühendisliği bölümleri açılıyor. 2019-2020 eğitim öğretim döneminde ilk defa lisans düzeyinde eğitimi Hacettepe Üniversitesi ve TOBB Ekonomi Üniversitesi vermiştir. Hatta bu yıl da İTÜ’de bu bölüm eğitim vermeye başlayacak. Bazı okullarda ise bilgisayar mühendisliği bölümüne bağlı olarak da açılabiliyor.

5- Yapay zeka mühendisleri nerelerde çalışabilir?

Yapay zeka mühendisleri yazılım şirketlerinde çalışabilirler. Bilgisayar ve yazılım mühendisliği okuyanlar da yapay zeka mühendislerinin yaptıklarını yapabilirler. Yapay zeka mühendisi olmak için lisans eğitiminin yanı sıra sertifikalı programlar aracılığıyla da yapay zeka konusunda eğitim alınabilir.

Peki siz bu bölümün geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapay zeka mühendisi olmak ister misiniz? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • “Gelecekte Karşılaşacağımız 5 İlginç Meslek!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Üniversite Öğrencilerinin İndirmesi Gereken 16 Mobil Uygulama!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “Dünyanın İlk Yapay Zeka Üniversitesi Açılıyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Fatma Nur Doğan

Fatma Nur Doğan

Merhaba, ben Fatma Nur. İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencisiyim. Yeni yolculuklara adım atmayı ve sürekli yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum. İçimizdeki ışığın yansımasını başkalarında gördükçe mutlu oluyorum. Hayal kurarak yaşamayı ve keşfetmeyi seviyorum. Hayallerle dolu yolculuğumda benimle beraber yeni ufuklara açılmak ve yenilikleri takip etmek isterseniz Moblobi.com da takipte kalın!


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı