Orta Doğudaki Siber Saldırıların Hedef Tahtası Türkiye!

Nasıl önlem alacağız?

Trend Micro Smart Home Network’ ün (Akıllı Ev Ağı- SHN) siber saldırılara karşı koruyan ve bir ev ağındaki birbiriyle bağlı tüm cihazların ağ erişim yönetimini sağlayan bir güvenlik çözümü olduğunu belirtiliyor.

Bizler bu saldırılara karşı daha dikkatli olmalı ve siber saldırıların artmasına engel olmalıyız. Nasıl engel olabiliriz ki? Diyebilrisiniz bu konuda haklısınız ülkemizde internet kullanımı kişisel yöntemlerle işlediği için bu saldırılar kaçınılmaz olabiliyor.

Siz Türkiye’ye yapılan bu siber saldırılar hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Başka Neler Var?

  • Rusya ve İngiltere’nin siber saldırı hazırlıkları yaptığı konuşuluyor… “Siber Dünya Savaşı Kapıda Mı?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Muddy Water (çamurlu su) isimli bir siber saldırı rotasını Türkiye’ye çevirdi. Bu siber saldırı beraberinde hangi tehlikeleri getiriyor? “Muddy Water Siber Saldırısı Türkiye’ye de Mi Sıçradı!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Yaygınlaşan internet kullanımıyla siber zorbalıklar bir diğer adıyla siber saldırılar artmaya başlamış bireyler kişisel verilerini,şifrelerini ve hesaplarını koruyamaz hale gelmiştir.Peki kimdir bu siber zorbalar hep birlikte öğrenmeye ne dersiniz? “Dünyayı Sarsan Siber Saldırı!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • İnternette her yaptığınız harekette bir dijital ayak izi bıraktığınızı biliyor musunuz? “Dijital Ayak İzinizi Sildiniz Mi?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • İran’da kullanılan popüler bir sosyal mecra olan Instagram’ın kullanıcıların bilgilerini saklamaması halinde kapatılacağı duyuruldu. “Instagram O Ülkede Yasaklanacak Mı?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Hepimizin bildiği üzere Google Chrome en sık kullanılan internet tarayıcısıdır. Peki Chrome bilgilerinizi Google’a sızdırıyor olabilir mi? Hadi öğrenelim… “Google Chrome Kullananlar Dikkat!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Bir kurgu meselesi olan siborglar bilim-kurgu filmlerinden gördüğümüz yarı insan ve robot olan varlıkları oluşturuyor. “Hepimiz Birer Siborg Muyuz?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Birçok alanda simülasyonlar kullanılıyor. Siz farkında olmasanız da hayatlarımız da çok önemli bir yere sahip. NASA gibi dünya markaları uygulayacakları işleri sanal ortamlarda simülasyon yani taklit ederek deniyorlar. Böylece yaptıkları hataları görebiliyorlar… “Gerçeği Aratmayan Uygulama: Simülasyonlar” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Zeynepcan’ın Dijital Dünyası köşesini Moblobi.com’da takipte kalın ?

Zeynepcan Sarıçiçek’ın Dijital Dünyası köşesindeki tüm yazıları görmek için buraya tıklayın.

Zeynepcan Sarıçiçek’i daha yakından tanımak isterseniz Youtube kanalımızdaki videosunu izleyebilirsiniz ?

Moblobi.com yazarlarından Zeynepcan’ı sosyal medyadan da takip edebilirsiniz.
Linkedin: @zeynep_can_saricicek

Önceki sayfa 1 2 3 4
Etiketler
Zeynepcan Sarıçiçek

Zeynepcan Sarıçiçek

Merhaba, benim adım Zeynep Nişantaşı Üniversitesi Yeni Medya bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Moblobi.com’da içerik ve metin yazarlığı yapıyorum. Beni takip etmek isterseniz hem Moblobi.com'da "ZEYNEP CAN'IN DİJİTAL DÜNYASI" köşemden hem de Instagram adresimden takip edebilirsiniz. Instagram: zeynepcansaricicek


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı