İzleyebileceğiniz En Başarılı 6 YouTube Belgeseli!

Popüler içerik izleme platformu Youtube'da farklı türde içerikler bulunuyor. İzleyebileceğiniz 6 ilginç Youtube belgesel önerisi, haberimizde...

YouTube’da keşfedilmesi gereken herkesin beğeneceği pek çok içerik bulunuyor. Bunlar arasında farklı türde birçok ücretsiz belgesel de bulunuyor. İzleyebileceğiniz 6 başarılı youtube belgesel önerisi, haberimizde…

En İyi 6 Youtube Belgesel Önerisi:

1- Rushmore (1998)

Max Fischer okulunda pek çok alanda aktif ve popüler bir öğrencidir. Derslerle ilgili sıkıntısı olan Max, öğretmeniyle yaşadığı tatsız olayla beraber okul hayatını tehlikeye sürüklüyor. İçindeki çocuğu derinden hissettiren Wes Anderson yapımı belgeselde gençlik komedi hikayesi işleniyor. The Kinks, Faces, The Who, Cat Stevens, The Creation ve John Lennon müzikleri belgesel filmde yer alıyor. Jason Schwartzman, Olivia Williams ve Bill Murray başrolleri paylaşıyor.

2- The Extraordinary Genius of Albert Einstein

Yönetmenliğinde Oscar ödüllü Ron Howard bulunuyor. Johnny Flynn ile Geoffrey Rush belgeselin başrollerinde yer alıyor. Müthiş dehanın evrenin mucizelerini ve atomun sırlarını keşfettiği hayatından kesitleri işliyor. Einstein’ın başarılarıyla hayatımıza ışık tutan, 10 bölümlük YouTube belgesel izleyiciyi bekliyor.

3- The Next Black (2014)

Dünyanın her gün gelişen teknolojisiyle modanın evrim macerasını işliyor. Kreatif zekasıyla kıyafetlerimizin geleceğini belirleyen tasarımcıları ve onların sürdürülebilirlik kaygılarını anlatıyor. Modanın geleceğini merak ediyorsanız, YouTube’da ünlü markaların röportajlarının yer aldığı bilgi dolu bir belgesel bulunuyor.

youtube belgesel moblobi

4- A Brief History Of Time (1991)

Stephen Hawking’in hayatını anlattığı bilim kitabından uyarlanan belgesel filmdir. Hawking’in 1988 yılında yayınlanan eserinde evrenin oluşumunu sağlayan büyük patlama, kara delik, zaman yolculuğu ve kuantum fiziği gibi konuları içeriyor. Başarılı fizikçi Hawking’in evreni en anlaşılır dilde anlattığı belgeselin yönetmenliğinde Errol Morris bulunuyor. Biyografik türde olan belgeselin müzikleri Philip Grass tarafından üretilmiştir. Evrenin enteresan varoluş hikâyesini merak ediyorsanız, belgeseli YouTube’dan izleyebilirsiniz.

5- Shenzhen: The Silicon Valley of Hardware (2016)

Teknolojinin doğduğu, beslendiği ve büyüdüğü yer olan, Silikon Vadisi bugüne kadar milyonlarca girişime ev sahipliği yapıyor. Çin’in Shenzhen şehrinde en yeni teknolojiyle akıllı cihazlar üreten şirketler yer alıyor. Teknoloji meraklılarını yakından ilgilendiren belgeseli YouTube’da izleyebilirsiniz.

6- TheFamily ThatWalks on AllFours (2006)

Hatay’da yaşayan 19 çocuklu Ulaş ailesi BBC Two televizyon kanalında belgesel oldu. El ve ayakları üzerinde yürüyen bu ilginç aile araştırma konusu oldu. Araştırmalarını Cambridge Üniversitesi ve London School of Economics gerçekleştiriyor. Bilim araştırmaları sonucunda ilkel beyinlerinin gelişmemiş olduğu sonucuna varılıyor. Genetik bozukluğu bulunan aile denge kurmada zorlanıyor. Yaşam mücadelesinin dünyanın birbirinden farklı yerlerindeki ilginç hallerini yansıtan YouTube belgeselini izleyebilirsiniz.

Peki siz Youtube izliyor musunuz? En başarılı bulduğunuz Youtube belgesel önerileriniz hangileri? Yorum kısmında fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Netflix’te İzleyebileceğiniz En İyi 10 Belgesel!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • 90’lardan Bugüne Unutulmayan 20 Çizgi Film!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Youtube Premium için Para Ödemeye Değer Mi?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Berna Sayan

Berna Sayan

Merhaba, ben Berna. Işık Üniversitesi Mimari Restorasyon bölümü mezunuyum. Tiyatro ve müzikle ruhumu beslemeyi tercih ediyorum. Teknolojinin faydalarının yansıdığı daha minimalist bir yaşam hayalim var. Empati, yaratıcılık ve samimiyetle... Moblobi.com'daki köşemi takipte kalın!


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı