Zekanızı Test Edebileceğiniz 10 İlginç Soru! - Moblobi.com
Yaşam

Zekanızı Test Edebileceğiniz 10 İlginç Soru!

Ne kadar pratik zekaya sahipsiniz? IQ ve zekanızı sınayabileceğiniz, eğlenceli ve ilginç 10 zeka sorusu, haberimizde...


Hepimiz bilmeceler, bulmacalar, zorlu zeka soruları çözmeyi severiz. Bu mantık ve pratik zeka gerektiren soruları çözebilmek ise herkesin yapabildiği bir şey değil. Özellikle üniversiteye giriş sınavları, ALES, KPSS gibi birçok sınavda oldukça fazla sorulan ve IQ’muzu da ölçen bu tarz sorular hayatın içinde fazlasıyla beynimizi yoruyor. Bu soruları çözebilmek için ise bir hayli pratik gerekiyor. Pratik yapabileceğiniz ve IQ yani zekanızı test edebileceğiniz 10 ilginç soru, haberimizde…

IQ’nüzü test edebileceğiniz ilginç zeka soruları:

Soru 1:

Samsun’dan hareket eden 47 yolculu bir otobüs kullandığınızı varsayalım. Kastamolu’da 9 yolcu binip, 5 yolcu indi. Düzce’de 8 yolcu indi, 6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi. 20 saat geçtikten sonra otobüs İstanbul’a vardığında şoförün adı nedir?

Cevap: Şöför sizsiniz.

Soru 2:

Evinizde bir akvaryum olduğunu düşünün. Bu akvaryumda 10 balık bulunuyor. Bu balıklardan 2’si boğuldu, 4 tanesi yüzüyor, 3 tanesi ise öldü. Akvaryumda kaç adet balık kalır?

Cevap: Balıklar suda boğulmaz fakat boğulsa bile hiçbiri dışarı çıkmadığı için akvaryumda 10 adet balık kalacaktır.

Soru 3:

Bir çiftçinin 19 koyunu var. Sürüde salgın hastalık oluyor. Koyunların dokuzu ağır hastalanıp diğerleri ölüyor. Sizce çiftçinin kaç koyunu kalmıştır?

Cevap: Cevabınız 10 ise maalesef yanıldınız. Çünkü soruda size 9’u ağır hastalandı diyor. Bu durumda da hasta koyunlar ölmedi sayılır. 9 koyun kalmıştır.

Soru 4:

Bazı aylarda 30 gün, bazılarında ise 31 gün vardır. Peki kaç ayda 28 gün vardır?

Cevap: Tüm aylarda 28 gün vardır.

Soru 5:

Şuan saat 3:35 olsun. Eğer saatinizi, saat yönünün tam tersine 90 derece döndürürseniz saatiniz kaç olur?

Cevap: Burada dikkat edilmesi gereken en önemli detay saat yönünün tersine ifadesidir. Bu durumda akrebin 90 derece yukarı döneceğini; yelkovanın da sağa doğru hareket edeceğini unutmayın. Bu durumda ise akrebiniz 12’yi yelkovanınız ise 4’ü gösterecektir. Yani yanıt 12.20 olur.

Soru 6:

Selim’in babasının 5 oğlu var. Bunlardan 4 tanesinin isimi sırasıyla; Fifi, Fefe Föfö ve Fufu’dur. Peki 5.çocuğun ismi nedir?

Cevap: 5. çocuğun adı Selim’dir.

Soru 7:

Sana ait olduğu halde, başkalarının senden çok daha fazla kullandığı şey ne olabilir?

Cevap: Zor gibi görünse de aslında cevap çok basit. Senin ismindir.

Soru 8:

Yangın çıkan 3 odalı evin, 1.odasında çokça para var. 2.odada önemli belgeler var. 3.odada ise mücevherler var. 10 dakika sonra olay yerine ulaşan polis, yanan evi söndürmeye hangi odadan başlamalıdır?

Cevap: Polis yangın söndürmez.

Soru 9:

Ocak ayında olduğumuzu varsayalım. Eğer bugün saat 10’da kar yağıyorsa; tam 100 saat sonra havanın güneşli olma ihtimali % kaçtır?

Cevap: 100 saat sonra gece olacağından bu olasılık %0’dır.

Soru 10:

İki anne ile iki kız evladın pizza yemeye gittiğini düşünün. Herkes birer dilim pizza yer fakat yenen dilim sayısı 3’tür. Bu nasıl olur?

Cevap: Sıralarama büyükanne-anne-çocuk şeklinde olursa herkes birer dilim pizza yemiş olur.

Peki sizin bildiğiniz farklı zeka soruları var mı? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Dahi İnsanlarda Olan 8 Özellik!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Zeka ve IQ Hakkında Bilmeniz Gereken 14 Gerçek!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Yetenekli Olduğunuz Alanı Gösteren 9 Zeka Türü!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı