Çocuğunuzu Dijital Dünyada Kontrol Etmeninin Yolları!

2.Adım: Google Family Link ile çocukların göreceği içerikler nasıl filtrelenir?

Çocuğunuzu Google Family Link hesabınıza belirttiğimiz şekilde başarıyla ekledikten sonra, Family Link uygulamasındaki profillerinden, onların hangi içeriğe erişebileceklerine ve hangi filtrelerin uygulanması gerektiğine karar verebilirsiniz. Bunun için öncelikle Ayarları yönet seçeneğine girmelisiniz. Burada Google Play, Google Chrome, Google Arama, Google Asistan, Android uygulamaları, Konum, Hesap bilgileri ve daha fazlası için çeşitli bölümler yer alıyor.

Örneğin Google Chrome için Filtreler seçeneğine girerseniz; şiddeti veya müstehcen içeriği engelleyebilir; hatta onaylanmış web sitelerinin bir listesini oluşturarak yalnızca belirli sitelere girmeleri için izin de verebilirsiniz.

Bunun gibi örneğin, Google Arama’daki Filtreler seçeneğinden de; Güvenli Arama’yı açabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun Google ’da aradığı şeyleri de kontrol altında tutabilirsiniz. Yalnız şunu önemle paylaşalım: Google, çocuğunuzun görmesini istemediğiniz her şeyin filtreleneceğini kesinlikle garanti etmiyor. Bunu da belirtmekte fayda var.

3.Adım: Çocuğunuzun uygulama erişimini nasıl yönetirsiniz?

Google Family Link’in en önemli özelliklerinden birisi de, çocuklarınızın indirdiği veya kullandığı uygulamaları yönetmenize yardımcı olmasıdır. Çocuklarınız Google Play Store’dan bir uygulamayı indirmeye çalıştıklarında; siz hemen uygulamanın adı, yayıncısı, ortalama yıldız derecelendirmesi, indirme sayısı gibi bilgileri içeren bir bildirim alırsınız.

Bu bilgilendirmede size riskler de belirtilir. Örneğin Google Haritalar gibi uygulamalar “G” derecelendirmesi ile; biraz daha riskli ve 6 yaş üstünü ilgilendiren başlıklar “E” derecelendirilmesi ile; daha riskli ve 13 yaş üstü başlıklar ise size “T” derecelendirilmesi olarak gönderilir. Buna olgunluk derecelendirme sistemi denir. Bu derecelendirmeler elbette ki ülkeden ülkeye değişebilir. Yani Google size uygulama bilgilerinin yanı sıra bu derecelendiremeyi de paylaşır. Siz de çocuğunuzun gerçekleştirmek istediği bu uygulama yüklemesini onaylayıp onaylamamaya bu veriler ışığında karar verebilirsiniz.

Dilerseniz zaman içerisinde onay sürecini ve kuralları da değiştirebilirsiniz. Bunun için Ayarları yönet ve Kontroller sekmesini kullanarak; profilinizde Family Link uygulaması ile nelere göz atılabildiğini kontrol edebilirsiniz.

Google Family Link elbette yalnızca uygulama yüklemelerini kontrol altında tutmayı sağlamıyor. Ayrıca çocuğunuzun cihazına bir uygulama yüklendikten sonra, izinlerini de kontrol edebiliyorsunuz. Bunu yapmak için de Ayarları yönet sekmesinden Android uygulamaları seçeneğine girmeniz gerekiyor. Buradan hangi uygulamayı istiyorsanız seçebilir; ardından da izinler bölümüne girerek gözlemleyebilirsiniz. Eğer bir uygulama hakkındaki fikrinizi değiştirirseniz ve uygulamaya izin vermek veya engellemek isterseniz de yine aynı adımlara girerek; uygulamaya izin ver bölümündeki açık veya kapalı seçeneğini değiştirebilirsiniz.

Bu noktada şunu da hemen paylaşalım: Çocuklarınızın yüklediği uygulamaları kontrol altında tutan bu uygulama aracılığı ile ayrıca uygulama içi satın alımlar ve ücretli içerikler için de kısıtlamalar oluşturabilirsiniz.

Peki çocuğunuzun dijitalde neyle zaman geçirdiğini nasıl görebilirsiniz? Çocuğunuzun ekran açık kalma süresi nasıl sınırlanır hatta uzaktan nasıl kilitlenebilir? Çocuğunuzun yerini nasıl takip edersiniz Çocuğunuzla Youtube içerik paylaşma nasıl yapılır? Haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 3’E TIKLAYIN

Önceki sayfa 1 2 3 4Sonraki sayfa
Etiketler

Rukiye Şenol

Rukiye Şenol

Merhaba, ben Rukiye İstanbul Üniversitesi İktisat 3. Sınıf öğrencisiyim. 11 yıldır Karate sporu ile ilgilenmekteyim ve milli sporcuyum. Burada ilgimi çeken ve bende merak uyandıran konular hakkında yazıyorum eğer senin de ilgini çekiyorsa Moblobi.Com da kendi köşemde bekliyorum :) Moblobi: https://moblobi.com/author/rukiye-senol/ E-posta: rukiyesenol9@gmail.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı