Gelecekte Karşılaşacağımız 5 İlginç Meslek!

Gelecekte hangi mesleklerle karşılaşacağız? Günümüzün popüler meslekleri dönüşüm mü geçirecek? Geleceğin meslekleri neler olacak? Haberimizde...

Yapay zeka, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik derken teknoloji bir zamanlar inanılmaz gibi görünen şeyleri hayatımıza soktu. Bu gibi yeni teknolojiler, yeni meslekler de ortaya çıkardı. Gelecekte işini yapay zekaya kaptırmak istemeyen meslek grupları ise dijital dönüşüme ayak uydurarak yeni meslekler oluşturdu. Peki geleceğin meslekleri neler? Önü açık meslekler ve geleceğin meslekleri listesi, haberimizde…

Geleceğin meslekleri neler olacak?

Teknolojiyle birlikte pek çok yeni meslek grubuyla tanışıyoruz. Fakat önü açık olan meslekler kendiliğinden ve aniden ortaya çıkmıyor. Günümüzün popüler meslekleri kimi zaman metal yakalılarla yani robot işçilerle mücadele edebilmek, gelecekte de var olabilmek için dönüşüm yaşıyorlar; kimi zaman da yeni teknolojilerle birlikte yeni meslek dalları ortaya çıkıyor.

1- DNA tasarımcısı

Bugün günümüzde teknoloji sayesinde doğmamış bir bebeğin DNA’sına etki edebiliyor ve hatta değiştirebiliyoruz. DNA tasarımcısı olarak bilinen bu meslek genetik ve programlamanın keşişiminden ortaya çıkıyor. Bu mesleğin sunduğu hizmet sayesinde ebeveynler doğmamış çocukları için en iyi genetik sete sahip bir embriyo seçebiliyorlar. Ayrıca doğmamış çocukların DNA’sını kanser gibi hastalıkların riskini azaltacak veya önleyecek şekilde değiştirebiliyorlar.

2- Yapay Zeka Etiği Avukatı

Geleceğin mesleklerinden bir diğeri de yapay zeka etiği avukatları. Hepimiz yapay zeka tarafından kontrol edilen ve güvenliği son derecede yüksek olan otonom araçların ortaya çıkmasını bekliyoruz. Fakat bu güvenliği sağlamak için insanların bu araçları kaza gibi bazı durumlar karşısında eğitmeleri gerekiyor. İşte bu insanlar yapay zeka etiği avukatı olarak adlandırılıyor. Yapay zeka etiği avukatları, araçları doğru bir şekilde yönlendirerek herhangi bir durum karşısında doğru bir seçim yapmasını sağlıyorlar.

3- Robot Mühendisi

Robot kavramı çok geniş bir şekilde yorumlanabiliyor. Gelecekte yalnızca asker, kurtarma çalışanı, polis veya itfaiyeci olarak robotların çalıştırılabileceğini söylemek doğru olmaz. Robotlar insanların yapabildiklerinden çok daha fazlasını yapabilir konuma geliyorlar. Çok yakın zamanda geleceğin mühendislikleri arasında robot mühendisi mesleğini de göreceğiz.  Robot mühendisleri robotların tasarımı, bakımı ve onarımı konusunda çalışmak için eğitiliyorlar.

4- 3D Model Tasarımcısı

Bugün 3D modelciler esas olarak sanal modellerin geliştirilmesiyle uğraşıyorlar. Fakat ileride her evde 3D yazıcıların olması hedefleniyor. Bu durumda birilerinin de 3D yazıcıların üzerinde çalışacağı modeller yaratması gerekiyor. Bu da 3D model tasarımcısı mesleğindeki kişilerin sahip olduğu bilgi ve becerilerine olan talebin gelecekte katlanarak artacağını gösteriyor.

5- Sanal Gerçeklik Tasarımcısı

Sanal gerçeklik denildiğinde çoğu kişinin aklına sanal oyunlar geliyor. Fakat aslında bu teknoloji diğer alanlarda da büyük bir geleceğe sahip. Örneğin sanal gerçeklik teknolojisiyle dünyanın en iyi müzelerini gezebilir, gezegenin en uzak köşelerine seyahat edebiliriz. Tüm bunları sanal gerçeklik gözlüğünü kullanarak kendi gözlerimizle görebiliriz.

Bunun yanı sıra sanal gerçeklik emlakçıların işini de kolaylaştırıyor. Yarım saat içerisinde şehrin farklı bölgesindeki birçok yeri sanal olarak ziyaret edebilirsiniz. Gayrimenkul satın alma ve kiralama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. İşte tüm bu sanal oda ve manzaraları birinin oluşturması gerekiyor. O kişi de geleceğin mesleklerinden olan sanal gerçeklik tasarımcısı olarak adlandırılıyor.

Peki sizce gelecekteki meslekler neler olacak? Yapay zeka mesleklerimizi elimizden alabilir mi? Yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Kodlama Öğrenebileceğiniz 10 Mobil Uygulama!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • İşte Geleceğin En Çok Kazandıracak Meslekleri!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Üniversite Öğrencilerinin İndirmesi Gereken 16 Mobil Uygulama!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazı ilginizi çektiyse ve paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Songül Dursunova

Songül Dursunova

Merhaba, ben Songül. İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencisiyim. Bolca hayal kurup hayallerini hedeflere, hedeflerini de gerçeğe dönüştürme çabasında olan biriyim. Gezmeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve bunları insanlarla paylaşmayı severim. Eğer siz de yeni bilgiler edinmeye meraklıysanız Moblobi.com da takpte kalın. https://moblobi.com/author/songul-dursunova


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı