Fransa Okullarda Cep Telefonunu Yasakladı!

Fransa’daki anket araştırmalarına göre öğrencilerin cep telefonu sahibi olma oranı %90’ın üzerinde… Fransa meclisi ise yakın zamanda önemli bir karar verdi ve üniversiteye kadarki okullarda cep telefonunu yasakladığını duyurdu. Açıklama olarak ise, bu uygulamanın amacının öğrencilerin uygunsuz içerikle zaman harcayarak konsantrasyon kaybetmelerinin önüne geçilmesi olduğu gösterdi. Yeni teknolojilere ülke olarak açık olduklarını ancak zarar verdiği durumda da ilgili önlemlerin alınmasının da gerekli olduğunu açıkladılar.

Siyasi olarak Fransa’daki muhalefet ise bu kampanyanın medya yoluyla desteklendiği ve asıl amacın oy toplamak olduğu söylüyor.

Okullarda cep telefonu kullanımı ile ilgili yeni yasa okullardaki 15 yaş altı çocukları kapsıyor; getirilen telefonların ise okul çantalarının  içerisinde tutulmasını zorunlu kılıyor.

Peki Türkiye’de durum ne?

DEVAMI İÇİN 2’YE TIKLAYIN:

1 2Sonraki sayfa
Etiketler
Tuğba Tekyıldız

Tuğba Tekyıldız

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/tugba-tekyildiz/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı