Black Mirror Bandersnatch Filmindeki Gizli Sırlar!

Popüler bilim kurgu dizisi Black Mirror'un Bandersnatch filminin içerisinde yer alan ve dikkatinizden kaçmış olabilecek 8 gizli sır, haberimizde...

Bilim kurgu dizisi Black Mirror’un interaktif bir uyarlaması olan filmi Bandersnatch içeriği ve farklı kurgusu ile şaşırtmıştı. İzleyiciyi de hikayeye dahil ederek; çeşitli noktalarda filmi duraklatıp seyirciye seçenekler sunan bir film olarak karşımıza çıkmıştı. Filmin içerisinde seyirci bir sonraki hamleyi seçmeye çalışırken gözünden kaçmış olabilecek bazı gizli detaylar var. İşte Black Mirror film: Bandersnatch’te dikkatinizden kaçmış olabilecek gizli sırlar:

Black Mirror film içerisindeki 8 gizli sır:

1- 1984

1984 yılının İngiltere’sinde geçen hikaye George Orwell’in meşhur distopyası “1984”e gönderme yapıyor. Film içinde sunulan seçeneklerden birinde bir kitabı ya da bir fotoğrafı seçmeniz gerekiyor. Kitabı seçen karaker gizli bir şifreye ve hayatıyla ilgili gizli detaylara ulaşıyor.

2- QR Kod

Karakterin otobüste dinlediği kasetten gelen cızırtılı bir arama sesini deşifre eden izleyiciler bir QR koda ulaşmış. QR kodu okuttuğunuzda sizi filmde yer alan oyunların olduğu TuckerSoft’un internet sitesine yönlendiriyor. Site içinde Bandersnatch’i oynamak istediğinizde ise Bandersnatch’in Netflix sayfası açılıyor.

3- Mısır Gevreği

Filmin en başında babası Stefan’a hangi mısır gevreğini istediğini soruyor. Tabii ki cevabı izleyiciler veriyor. İlerleyen sahnelerde Stefan, Colin’in ona verdiği belgeseli açtığında ilk olarak filmin başında seçtiğimiz “sugar puffss” gevreğinin reklamını izliyoruz.

4- Gazete Göndermeleri

Karakterin babasını öldürdüğü senaryoda bir gazete haberi görüyoruz. Gazete haberinin yanında üç tane köşe yazısı bulunuyor. Köşe yazılarının isimleri Black Mirror’un önceki sezonlarından seçilmiş üç bölümün ismine gönderme yapıyor.

5- Metal Kafa

Şirketin duvarında asılı olan “Metl Hedd” adlı oyunun posteri Black Mirror’un dördüncü sezonundaki “Metal kafa” bölümüne gönderme yapıyor. Bu bölüm de Bandersnatch’in yönetmeni David Slade tarafından yönetilmişti.

6- Dibe Vuruş

Stefan ilk defa oyununu tanıtmak için şirkete gittiğinde Colin ile tanışır. Colin’in üzerinde çalıştığı oyunun ismi ise Nohzdyve’dır. Nohzdyve ise Black Mirror’un üçüncü sezonunun ilk bölümü olan “Dibe vuruş” bölümünün ismidir. Bölümde sosyal medya bağımlısı bir kadının hikayesi anlatılır.

7- Haber Bülteni

Haber bülteninin sunulduğu bir sahnede alt bantlarda geçen yazılar 2.sezonun 3.bölümüne; 1.sezonun 1.bölümüne ve 4.sezonun 1.bölümüne göndermeler içeriyor.

8- Haynes

Filmde Stefan’ın gittiği doktorun adının Dr.Haynes olduğunu duyuyoruz. Dizinin dördüncü sezon finalindeki bir karakterin adı da Rolo Haynes’di. Bu da Rolo’nun doktor Haynesin oğlu olabileceğini akıllara getiriyor.

Peki siz Black Mirror film: Bandersnatch’i izlediniz mi? Hangi detaylar dikkatinizi çekti? Yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • IMDB Puanı En İyi 10 Netflix Dizisi!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Gelecekten Haber Veren Bilim Kurgu Filmleri!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Netflix’te İzleyebileceğiniz En İyi 10 Film!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
İrem Mullaoğlu

İrem Mullaoğlu

Merhaba, ben İrem. Başkent Üniversitesi İletişim Tasarımı bölümünde öğrenciyim. Edebiyat ve dijital medya ile ilgileniyorum. Öğrenmeyi seven, araştırmacı yönümle Moblobi’de içerik üretiyorum. Köşemi takipte kalın.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı