2020 Yılında Dijital Trendler Neler Olacak?

  • Drone’lar güvenliğinizi sağlayacak

Drone teknolojisi günlük hayatımıza çok hızlı entegre ettiğimiz teknolojiler arasında yer alıyor. Bu teknoloji hem pek çok sektörde kullanılıyor hem de hobi amaçlı da kullanılıyor. Hatta dronelar sayesinde pek çok insan için “drone operatörlüğü” gibi yeni meslekler bile oluştu. 2020 yılında da dronelar bizi yeni marifetleriyle şaşırtıyor olacak. Önümüzdeki yıl droneların; eğitim, sağlık, iş, eğlence gibi sektörlerde kullanılmasının yanı sıra; kaza ve afet gibi can kaybına sebep olacak durumlarda güvenlik amaçlı olarak da daha yoğun kullanılması bekleniyor.

  • Podcastler değer kazanacak.

Özellikle içinde bulunduğumuz yıl Podcastler hayatımıza daha fazla dahil olmaya başladı. Hem eğlenip hem bir şeyler öğrenmemizi sağlayan Podcastler 2019 yılında epey sevilmişti. Bu durum ise önümüzdeki yıl pek çok kişiyi bu alana yönlendirecek ev bu alanın daha fazla değer kazanmasını sağlayacak. Dolayısıyla bu durum 2020 yılında yeni Podcast üreticilerinin ortaya çıkmasını ve çoğalmasını sağlayacak.

  • Sanal gerçekliğin yerini genişletilmiş gerçeklik alacak.

Sanal gerçeklik, arttırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik son dönemin popüler teknolojilerinden. Şimdilerde ise bunların arasına bir de genişletilmiş gerçeklik teknolojisi eklendi. Bilmeyenler için hemen söyleyelim: Genişletilmiş gerçeklik aslında bu üç kavramı da içine alıyor ve insana sanki oradaymış hissini uyandırıyor. Önümüzdeki yıl içerisinde genişletilmiş gerçeklik çok daha fazla hayatımızın içerisinde yer alacak. Hatta 2020 yılında genişletilmiş gerçeklik gözlüklerinin piyasadaki yerini alması bekleniyor.

Peki 5G teknolojisi ile neler değişecek? Online eğitimler sayesinde neler değişecek? Robot çalışanlar ile önümüzdeki yıl nerede karşılaşmaya hazır olun? Haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 3’E TIKLAYIN

Önceki sayfa 1 2 3Sonraki sayfa
Etiketler

Esmanur Yaşar

Esmanur Yaşar

Merhaba ,Ben Esmanur.İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 2.Sınıf Öğrencisiyim. Kendimi hayallerini bulutlara nakışlamış bir deli olarak tanımlıyorum. Python öğreniyorum ve ekonomiyi yakından takip ediyorum. Moblobi.com'daki köşemi takipte kalın! https://moblobi.com/author/esmanur-yasar/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı