Yapay Zeka ‘nın da Psikopatı Varmış!

Bu son derece rahatsız edici çalışma, makine öğreniminde algoritmaya sunulan ve elde edilen sonucu nasıl etkilediğine dair güzel bir örnek vermesi amacı çerçevesinde önem taşıyor. Bu algoritmaların taraflı veya adaletsiz olduğu düşünüldüğünde aslında sorunun algoritmada değil onu geliştirmek için verilen verilerde olduğu belirtildi. Bu durum çok ciddi sorunlara yol açabilir. Çünkü gelecekte yapay zekanın insanlarla birebir iletişime geçebileceğini düşünürsek son derece kötü niyetli olan insanlar, taraflı, adaletsiz ve ırkçılık başta olmak üzere birçok toplum düzeninden yoksun olan ve aykırı birçok olumsuzlukla insanların güvenliğini ciddi boyutlarda tehdit edebilir. Siz Norman hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Başka Neler Var?

Bu haberimiz ilginizi çektiyse, yapay zeka konusundaki aşağıdaki haberlerimize de göz atabilirsiniz:

  • Yapay zeka ayrımcılığı öğrenebilir mi? “Yapay Zeka Adil Olabilir mi? Ya Ayrımcılık Yaparsa!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • IBM’in Project Debater ismini verdiği yapay zekalı robotu fikir de üretebiliyor. “Bu da Oldu: Fikir Üreten Yapay Zeka!“haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • DeepMind, beynin nasıl çalıştığına dair soruları, yapay zeka yolu ile cevaplamayı umuyor. “Yapay Zeka Beynin İçine Sızdı!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Potansiyel yaşamın olasılığı olabilecek gezegenlerin belirlenmesine yönelik yapılan araştırmalar kapsamında; yapay zeka, diğer dünyalardaki yaşamı destekleyen koşulların kalıplarını tanımayı öğreniyor. “Yapay Zeka Diğer Dünyaları Tanımaya Başladı!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Yapay zeka teknolojileri hayatımıza hangi endişeleri ve korkuları getirdi, gerçeklikleri nedir… “Yapay Zeka’nın Yarattığı Korku ve Endişeler!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • İnsan olup olmadığı anlaşılmayan yapay zekalı robotlar, duyguları anlayabilen akıllı cihazlar… “Bilim, Aşk, Yapay Zeka Birleşirse Neler Olabilir?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Yapay zeka bazı testlerde yaklaşık tahminler verirken; bazılarında ise %100 doğru tahminler verdi. “Zihin Okuyan Yapay Zeka!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Bilim insanları, önümüzdeki 20 yıl içinde çeşitli alanlarda insanlığın hizmetine sunulacak yapay zekanın çok büyük risk taşıyacaklarını belirtiyorlar. “Yapay Zeka’nın Öteki Yüzü” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Yapay zekanın yeteneklerinin, neler yapabileceği sorusuna verilen yanıtlar… “Yapay Zeka Neler Yapar?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Google Mühendislik Bölümü Başkanı Ray Kurzweil 15 yıl içerisinde insanların yapay zekalı bilgisayarlara aşık olabileceğini 2014 yılında açıklamıştı. “Yapay Zekaya Aşık Olur Musunuz?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Zeynepcan Sarıçiçek’ın Dijital Dünyası köşesindeki tüm yazıları görmek için buraya tıklayın.

Zeynepcan Sarıçiçek’i daha yakından tanımak isterseniz Youtube kanalımızdaki videosunu izleyebilirsiniz ?

Moblobi.com yazarlarından Zeynepcan’ı sosyal medyadan da takip edebilirsiniz.
Linkedin: @zeynep_can_saricicek

Önceki sayfa 1 2 3 4
Etiketler
Zeynepcan Sarıçiçek

Zeynepcan Sarıçiçek

Merhaba, benim adım Zeynep Nişantaşı Üniversitesi Yeni Medya bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Moblobi.com’da içerik ve metin yazarlığı yapıyorum. Beni takip etmek isterseniz hem Moblobi.com'da "ZEYNEP CAN'IN DİJİTAL DÜNYASI" köşemden hem de Instagram adresimden takip edebilirsiniz. Instagram: zeynepcansaricicek


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı