Teknolojiyi Kontrol Etmenin Yeni Formülü: Dövmeler!

Ya da bütün teknolojik cihazlarınızı tek bir dövme ile kontrol edebilme yeteneğini. Herkes böyle bir yeteneği olsun ister. Bu teknoloji ise tam bu noktada devreye giriyor. Bizlere bir dövme ve çip üzerinden aslında neler yapabileceğimizi göstermekle kalmıyor bunu aynı zamanda işleme koyarak bizlere bu tecrübeyi yaşatıyor.

Tek kullanımlık olan DuoSkin olarak isimlendirilen bu dövme yıkandığı anda vücuttan çıkabiliyor. Vücuda herhangi bir zararı olmayan bu dövme aynı zamanda bizlere bilgi veriyor. Bilgisayarı, küçük alıcılar ve holografik ekranlar aracılığıyla kontrol etmemizi sağlayan DuoSkin’lerin kısa sürede yaygınlaşması bekleniyor. Fakat bu yaygınlaşma bence hedef kitlenin bu teknolojiye ayak uydurabilmesi ve benimseyebilmesi yolundan geçmekte.

Siz bu akıllı dövme hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce gerekli bir giyilebilir teknoloji mi? Düşüncelerinizi yorum kısmından paylaşmayı unutmayın.

Başka Neler Var?

Bu yazı ilginizi çektiyse farklı teknoloji kullanımlarına ilişkin aşağıdaki yazılara da göz atabilirsiniz:

  • MIT ve Harvard’ın Biyolojik Algılama Özelliğine Sahip Dövmeleri Kurutulduğunda Renk Değiştiriyor! “MIT ve Harvard’ın Biyolojik Algılama Özelliğine Sahip Dövmeleri!” haberini okumak için buraya tıklayın.
  • Fotoğraf ve video çekmeyi sevenler için bir müjdemiz var. Bileğinize takılan ve bir el hareketinizle havalanan, giyilebilir drone Nixie karşınızda!”Giyilebilir Drone Karşınızda: İşte Nixie!“haberini okumak için buraya tıklayın.

  • Örneğin bir kulaklık sizin kilo vermenize yardımcı olabilir, bir kafa bandı kabuslarınızdan kurtarabilir mi? İşte bunlar gibi değişik ve ilginç giyilebilir teknoloji ürünleri… “Kilo Verdiren Kulaklık, Kabus Görmeyi Engelleyen Bant ve Diğer İlginç Giyilebilir Teknoloji Ürünleri!“haberini okumak için buraya tıklayın.
  • Sony ve Ericsson firmaları bu kez de hareket halindeyken diyabet takibi için giyilebilir bir cihaz geliştirmek için birarada… “Sony Ericsson’dan Diyabet Hastaları için Giyilebilir Cihaz!” haberini okumak için buraya tıklayın.

  • “Hologram concierge” tüketicilerin sorularını yanıtlayarak onlara yardımcı oluyor, kişiselleştirilmiş önerilerde bulunuyor, aradığınız şeye sizi yönlendiriyor. “Akıllı Hologram Teknolojisi!” haberini okumak için buraya tıklayın.

  • Yüz tanıma teknolojisi ilerledikçe bazı firmalar şüpheli davranışları ayırt edebileceğini savunuyor. Peki ya sistem yanılırsa? “Yüz Tanıma Teknolojisi Bir Tehlike Mi?” haberini okumak için buraya tıklayın.

  • Georgia Tech Araştırmacıları, spesifik bakterileri ayırabilen virüs ler yapılan bir toz üretti; virüs leri özel bir polimerde kültürleyerek solunabilen bir toz haline getirdiler. “Teknoloji Devrede: Solunabilir Virüs! haberini okumak için buraya tıklayın.

  • Pek çok istatistik yakın gelecekte, ses teknolojisi yavaş yavaş dijitalin yerini alacağını söylüyor. “Dijital’in Yerini Alacak, Ses Teknolojisi Devrimine Hazır Mısınız?” haberini okumak için buraya tıklayın.


Zeynepcan Sarıçiçek’ın Dijital Dünyası köşesindeki tüm yazıları görmek için buraya tıklayın.

Zeynepcan Sarıçiçek’i daha yakından tanımak isterseniz Youtube kanalımızdaki videosunu izleyebilirsiniz ?

Moblobi.com yazarlarından Zeynepcan’ı sosyal medyadan da takip edebilirsiniz.
Linkedin: @zeynep_can_saricicek

Önceki sayfa 1 2
Etiketler
Zeynepcan Sarıçiçek

Zeynepcan Sarıçiçek

Merhaba, benim adım Zeynep Nişantaşı Üniversitesi Yeni Medya bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Moblobi.com’da içerik ve metin yazarlığı yapıyorum. Beni takip etmek isterseniz hem Moblobi.com'da "ZEYNEP CAN'IN DİJİTAL DÜNYASI" köşemden hem de Instagram adresimden takip edebilirsiniz. Instagram: zeynepcansaricicek


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı