İşte Dünya’yı Kurtarmanın Yolu!

Kat edecek çok yolumuzun olduğu bu sürdürülebilirlik serüveninde teknolojinin yardımıyla çeşitli gelişmeler hayatımıza girmeye başladı. LED lambalardan dev güneş panellerine kadar farklılaşan bu gelişimler hem tüketicinin hem de işletmelerin atacağı adımları şekillendiriyor. Hem oluşan farkındalığı beslemek hem de daha fazlasını ortaya çıkarmak için artık şirketler sürdürülebilirlik raporları yayınlıyorlar. Bununla da kalmayıp projeler üretiyorlar, dernekler kuruyorlar, yenilikleri destekliyorlar. Ayrıca yapılan araştırmalar da dünya devi firmaları sürdürülebilirlik sıralamasına sokuyor. Bu sıralamalarda Siemens gibi teknoloji sektöründen de ING Grup gibi bankacılık sektöründen de firmalar var. Bunların yanında değişime giden birçok şirket bulunmakta.

LEGO Grup, 2018 yılından itibaren ürettikleri botanik parçaları bitki bazlı plastikten üreteceğini ve 2030’a kadar da tüm temel ürünlerinde ve paketlerinde sürdürülebilir materyaller kullanmaya başlayacaklarını açıkladı. IKEA ise tüm aydınlatma ürünlerinde kullandıkları lambaları enerji dostu LED lambalar ile değiştirdi ve 2020 yılında tüm ahşap ürünlerini sürdürülebilir kaynaklardan elde etmeyi planlıyor. Adidas ise geri dönüştürülmüş plastikten üretilen koleksiyonlar çıkarıyor ve 2020’ye kadar tüm fabrika, mağaza ve ürünlerinde kullandığı ham plastikleri geri dönüştürülmüş plastikle değiştirmeyi hedefliyor. Bu şirketler gibi daha birçoğu değişime ayak uyduruyor.

Dünyamızın sorunlarıyla daha yakından ilgilenmeye başladığımız bu dönemde bizlere düşen görevler da azımsanamayacak kadar fazla. Hepimizin bildiği gibi tasarruflu lambalar kullanmak, bulaşıkları makinede yıkamak, kullanmadığımız elektronik aletleri fişten çekmek vb. eylemler tabi ki sürdürülebilir kalkınma için yapmamız gerekenler. Fakat karşımızdaki problemlere karşı daha hızlı ve etkili davranmalıyız. Alışkanlıklarımızı sürdürülebilirlik sağlayacak şekilde değiştirmek, günlük hayatta karşılaştığımız sürdürülebilirlik problemlerine çözümler üretmek yapmamız gerekenlerin en başında. Tabi ki bu süreçte gelişen teknoloji de bize yardım edecek fakat sadece ona güvenirsek daralan zaman yeterli olmayacaktır.

Sürüdürülebilir bir dünya için hepimizin yapması gerekenler var. Eğer senin de bu konuda görüşlerin ve önerilerin varsa yorum yazarak bizimle paylaşmaktan çekinme.

Başka Neler Var?

Bu yazımız ilginizi çektiyse aşağıdaki haberlerimize de göz atmanızı tavsiye ederiz.

  • Teknoloji Molası Verin: Doğa Sizi Çağırıyor” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Teknoloji Doğa Için Üretti: Akıllı Saksı, Teknoloji Geri Dönüşüm Tesisi, Yapay Et Ve Yumurta!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Yoksa Dünya Birgün Mars’a Mı Dönüşecek?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Konsantre Olmanın Ve Uyumanın Mobil Yolu Bulundu!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Makineler Çağına Hazır Mıyız?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Teknolojiyi Reddeden Toplum: Amişler!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Bu Çiftlik Robotlar Tarafından İdare Ediliyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Işıl İmre’nin köşesini Moblobi.com’da takipte kalın  

Işıl İmre’nin “Işıl’ın Dijital Dünyası” köşesindeki tüm yazıları görmek için buraya tıklayın.

Moblobi.com yazarlarından Işıl İmre’yi sosyal medyadan da takip edebilirsiniz.
Instagram: @isilimre

Önceki sayfa 1 2
Etiketler
Işıl İmre

Işıl İmre

Merhaba, ben Işıl! İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Hızına zor yetiştiğimiz teknoloji ve bu şartlar altında değişen yaşamlarımız ile ilgileniyorum. Sen de bu konularda merakını gidermek istiyorsan beni Moblobi.com’daki “Işıl ile Dijital Hayat” köşemden takip edebilirsin. İyi okumalar dilerim.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı