Bilgisayar Kullanımımızı Kökünden Değiştirecek O Teknoloji!

Bulut bilişim veri depolama alanından daha fazlası; peki neler mi?

4 ayrı çeşidi bulunan bulut bilişimi bu başlıklar altında tanımaya çalışalım:

  • Public Cloud (Genel Bulut): Sahibine kendi sistemini kurabilme imkanı sağlayan bulut bilişim çeşididir. Bu çeşide örnek olarak KOBİ’lerin yararlandıkları e-mail hizmetleri verilebilir. Public Cloud’un sağladığı sistem ile KOBİ’ler kullandıkları kadar ödeme yaparlar ve bu cazip teknolojiden yararlanmış olurlar.
  • Private Cloud (Özel Bulut): KOBİ’lerden daha büyük şirketler tarafından tercih edilir. Bu şirketlerin veri trafiği daha hızlıdır ve sahip oldukları bilgiler daha önemlidir. Bu yüzden bu işletmeler özel bulutu kullanmayı tercih ederler.
  • Hybrid Cloud (Melez Bulut): Public Cloud ve Private Cloud’un birleşmesiyle oluşur. Şirketlerin yapılarına ve hacmine göre farklılaşır. Gizliliğin ve güvenliğin önemli olduğu durumlarda Private Cloud, az tedbir gerektiren yerlerde ise Public Cloud kullanılır. Bu ikilinin birleşme şekilleri işletmeden işletmeye farklılık gösterir.
  • Community Cloud (Topluluk Bulut): Bulut üzerinden faydalanılan hizmetin birkaç şirket tarafından kullanıldığı bulut bilişim çeşididir. Topluluğa üye olan oluşumlar bu topluluğun veri ve uygulamalarına ulaşabilirler. Community Cloud birden çok işletmesi bulunanlar tarafından kullanılmak için idealdir.

Kısacası her duruma uyan bir bulut bilişim çeşidi bulmak mümkün. Bulut bilişim günümüzde sadece veri depolama alanından daha fazlası. Yarının bulut bilişime katacakları ise merak konusu.

Yakın geleceğimizin parçası olan bulut bilişimle ilgili yorumlarını aşağıdaki yorum kısmına yazabilir, geleceği yorumlamamıza yardım edebilirsin.

Başka Ne Var?

Bu yazı ilginizi çektiyse dijitalleşen dünya konusunda aşağıdaki haberlerimize de bir göz atabilirsiniz.

  • Dünyanın dört bir yanındaki kıdemli ticaret liderlerinin son anketinde ortaya çıkan sonuçlar… “IoT Hakkında Bilmek İsteyeceğiniz 12 Şey!”  haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Gelişen teknoloji ile birlikte çıkan yeni sorunlardan biri internet hızı! Bilim insanları bunun için algoritma geliştirdiler. “İnternet Hızını Arttıran Algoritma Bulundu!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • İşinizde teknoloji modernizasyonunuzu sağlamak için yapmanız gerekenler… “Teknoloji Modernizasyonuna Başladınız Mı?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Google’ın “Titan Güvenlik Anahtarı” çevrimiçi hesaplarınıza yapılacak olan phishing saldırılarına karşı yüksek seviyede koruma sağlıyor. Bu anahtar nedir, nasıl kullanılır, nerden alınır, ne kadardır… “İşte Google’ın Yeni Nesil Güvenlik Anahtarı: Titan!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • İşte dijitalleşen dünya ve dijitalleşen hayatımıza ait pek çok alandaki sayısal gerçeklerden bazıları… “Şu Kaçınılmayan Dijital Dönüşüm! haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Işıl İmre’nin köşesini Moblobi.com’da takipte kalın 🙂 

Işıl İmre’nin “Işıl’ın Dijital Dünyası” köşesindeki tüm yazıları görmek için buraya tıklayın.

Moblobi.com yazarlarından Işıl İmre’yi sosyal medyadan da takip edebilirsiniz.
Instagram: @isilimre

Önceki sayfa 1 2 3
Etiketler
Işıl İmre

Işıl İmre

Merhaba, ben Işıl! İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Hızına zor yetiştiğimiz teknoloji ve bu şartlar altında değişen yaşamlarımız ile ilgileniyorum. Sen de bu konularda merakını gidermek istiyorsan beni Moblobi.com’daki “Işıl ile Dijital Hayat” köşemden takip edebilirsin. İyi okumalar dilerim.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı