Beynimizi Otomatik Pilotta Uçurmak!

Otomatik pilot derken bildiğimiz uçaklardan farklı bir boyutta otomatik pilottan bahsedeceğim. Otomatik pilot aslında bize beynimizin oynadığı bir oyundur. Otomatik pilotta hiçbir şey yapmama halini ve beynin yaratıcı düşünme halini nasıl etkileşime geçirdiği anlatılıyor.

Oto Pilot, bu basit bulguyu temel alarak, beynin “hiçbir şey yapmadığı” durumlarda ki faaliyetinin önemini ve nasıl verimli bir biçimde kullanabileceğimizi anlatıyor. Bir örnek üzerinden açıklayalım: Düşen bir elmanın Newton’a nasıl ilham verdiğini hatırlayalım aslında tüm bunlar bizim otomatik pilotumuzun devreye girdiği zamanda olur. Bizler otomatik pilottayken imgelerle düşünürüz ve bu imgelerle hareket ederiz.

Beynimizi otomatik pilota alalım mı?

Sizden bir kutup kutup ayısı hayal etmenizi isteyeceğim. Çoğunuz bu kutup ayısını görsel olarak yani imgelem şeklinde hayal ettiniz değil mi? Hiçbiriniz kutup ayısı yazan bir yazıyı gözünüzde canlandırmadınız. Madem beynimiz bu şekilde çalışıyor neden bu bilgiyi kendimize faydalı bir şekilde kullanmayalım? Otomatik pilottayken devamlı aynı şeyleri tekrar ederiz ve beynimiz buna alışır ve benimser. Böylece artık size, kötü alışkanlığımı otomatiğe alayım, iyi alışkanlığımı otomatiğe alayım diye sorulmamaktadır. Siz hep iyi olanı seçtiğiniz için iyi olan artık uygulamaya koyulur. Kötü alışkanlığınız yine varlığını sürdürecektir. Fakat kullanılmadığı için yok olacaktır.

Peki beynimizi otomatik pilota nasıl alalım mı?

DEVAMI İÇİN 2YE TIKLAYIN

1 2Sonraki sayfa
Etiketler
Zeynepcan Sarıçiçek

Zeynepcan Sarıçiçek

Merhaba, benim adım Zeynep Nişantaşı Üniversitesi Yeni Medya bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Moblobi.com’da içerik ve metin yazarlığı yapıyorum. Beni takip etmek isterseniz hem Moblobi.com'da "ZEYNEP CAN'IN DİJİTAL DÜNYASI" köşemden hem de Instagram adresimden takip edebilirsiniz. Instagram: zeynepcansaricicek


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı