2050 Yılında Başımıza Gelecekler!

Kaspersky Lab’ın güvenlik araştırmacısı olan Dmitry Galov pek çoğu oldukça şaşırtıcı, dikkat çekici ve hatta biraz ürkütücü gelecek tahminlerinde bulundu. İşte Dmitry Galov ‘un 2050 yılına ait o tahminleri:

  • 2050 yılına gelindiğinde beynimizin nasıl çalıştığına ve beynimizi onarmaya yönelik becerilerimiz oldukça gelişecek. Dolayısıyla herşeyi inanılmaz hızlı öğreniyor olmak ve hatta herşeyi hatırlamak çok normal birşey haline gelmiş olacak.
  • Birçok çocuğa öğrenme becerilerine geliştirme ve destek olmak amaçlı bellek geliştirme çipleri takılmış olacak. Bu da eğitimi değiştirecek ve çok kolay hale getirecek.

  • Hafıza kaybıve kafa yaralanmalarıyla meudana gelen beyin hasarları bir sorun olmaktan çıkacak ve çok kolay bir şekilde onarılabilecek. Depresyon gibi pek çok akıl hastalığı tedavi edilebilecek. Aslında bunların temelini oluşturan teknolojiler 2010 yılından beri mevcut; bahsettiğimiz bellek geliştirme çipleri de 2018’deki derin beyin uyarı çiplerinin doğal bir uzantısı.
  • Gelelim bu teknolojilerin karanlık yüzüne… Bahsettiğimiz bu bellek geliştirme çipleri nin sosyal, ekonomik ve tıbbi etkileri elbette büyük olacak; ancak ne yazıkki siber saldırılara da açık olacak. Örneğin politik olaylar ve anlaşmazlıklara dair veriler eklenerek ya da çıkartılarak geniş insan toplulukları etki altına alınabilecek.

  • Bu teknolojik gelişmelerin yaratacağı bir karanlık taraf da “insan botnetleri”… İnsan botnetleri nedir diye merak edenlere kısaca açıklayalım. Bu botnetler, insan beyinlerini siber suçlular tarafından kontrol edilen bir ağ şeklinde birbirine bağlayabiliyor olacak. Hatta kurbanların bundan haberi dahi olmayacak.
  • Yine karanlık bir tahmin paylaşalım. Önceki yıllardaki siber tehditler yeni amaçlarla ortaya çıkacak. Bunlardan biri de siber casusluk için dünyanın liderlerinin hafızalarını hedef almaları olacak. Onların hafızalarını okuyabilecek, içerisindeki bilgileri çalabilecek hatta silebilecekler. Bu verileri fidye için kullanabilecekler. Hatta bu tehdit sadece dünya liderlerini de kapsamayacak. Elbette ünlü kişiler, şirketler ve hatta sıradan insanlar da hedefler arasında olacak.

2050’de bunların neden başımıza geldiği ile ilgili öngörüler haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 3’E TIKLAYIN:

Önceki sayfa 1 2 3Sonraki sayfa
Etiketler
Tuğba Tekyıldız

Tuğba Tekyıldız

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/tugba-tekyildiz/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı