2019 Yılında Bizi Hangi Teknolojik Gelişmeler Bekliyor?

Teknoloji gelişiyor ve yeni icatların ardı arkası kesilmiyor. Artık dijital bir çağda yaşıyoruz ve her gün yeni bir buluş, yeni bir teknoloji ürünü veya yeni bir platform ile karşılaşıyoruz. Bu bizim yarından merak duymamızı ve yarına dair heyecanla beklememizi sağlıyor. Peki çok uzağa gitmeden hemen bu yıl içerisinde ne gibi yeniliklerle karşılaşabiliriz, hayatımıza neler girecek merak edenler için işte bunlardan bazıları:

Uçan araba satışları başlayacak

Terrafugia şirketi tarafından “Transition” adlı ilk uçan araba piyasaya sürülecek. 280.000 USD değeri olacak. Transition, havada 640 km gidebilecek ve hızı 160 km’ye çıkabilecek.

3D Yazıcılar

Birkaç yıl önce ivme kazanan 3D yazıcılardaki teknolojik gelişmeler daha da hızlanacak. Örneğin ilk yapay kalp örneğini yakın zamanda gördük. Özellikle tıptaki 3D yazıcı kullanımı gelişecek ve yapay organ konusunda ivme kazanılacak.

Otonom araçlar

Dünyanın devlerinin otonom araçlar üzerindeki çalışmaları hızlanarak artacak. 2019 sonuna kadar reel olarak sokaklarda göremeyeceğimiz otonom araçların ilk örneklerinin 2020’de trafikte olmasını bekliyoruz. Örneğin Elon Musk yaptığı yeni bir açıklamada Uber ya da Airbnb’nin taksilerinin 2020’de sürücüsüz olarak hizmete başlayabileceğini beklediği söyledi. Buna karşın Musk daha önceki yıllardaki açıklamalarında da Tesla olarak 2018 de sürücüsüz sisteme geçeceklerini duyurmuş ancak bu gerçekleşmemişti. Önündeki en büyük engel olarak ülkeler bazındaki yasal düzenlemeler gibi gözüküyor. Ancak büyük markaların sürücüsüz otomobillerle ilgili görüntülerini ve ilk testlerini haber bültenlerinde bolca göreceğiz.

İnsansız Hava Araçları

İlk başlarda eğlence amaçlı ortaya çıkan drone ’ların 2019 yılında daha fazla ticari amaçla kullanılmasını bekliyoruz. ABD’de başta pizza olmak üzere birçok alandaki teslimatlar artık uçan insansız hava araçları ile gerçekleştiriliyor. 2019 yılında da havadan teslimatı yapılan ürün sayısı hızla artacak. Ülkemizde Ptt AVM de drone ile teslimata başlayacağını duyurmuştu.

Yapay Zeka ve arttırılmış analiz

Verinin hızı ve depolanması her yıl giderek hızlanıyor. 2019 yılı özellikle bu veriyi doğru bir şekilde anlamlandırabilecek yapay zeka ve arttırılmış analiz araçları daha da popüler olacak.

E-spor

Dünyada 250 milyon  Ülkemizde ise 5 milyona yakın kullanıcısı olan e-spor hızla büyümeye devam edecek. E-spor‘un toplam cirosunun 2019 yılı sonunda dünyada 1 milyar doları, 3 yılda ise 5 milyar doları aşması bekleniyor.

İnsansı Robotlar

Şu an halihazırda dünyanın en ünlü insansı robotu Sophia’ya başka arkadaşlar da gelecek. Robot ve yazılım alanındaki gelişmelerle daha fazla insan gibi davranan robotlar hayatımızda olacak.

Peki aya yolculuk gerçek olacak mı? Giyilebilir teknolojilerde neler olacak? Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik hayatımızda neleri değiştirecek? Haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 2’YE TIKLAYIN

1 2Sonraki sayfa
Etiketler
Onur AYDIN

Onur AYDIN

Yeni Dünya insanlarına... Moblobi: https://moblobi.com/author/onur-aydin/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı