Twitter Sahte Haberler ile Savaşacak!

Twitter, hepimizin bildiği üzere, dünyanın en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformlarından biri. Kişisel hesaplar, şirketler, haber siteleri ve birçok fikir öncüsünün de kullandığı platform; neredeyse etkin hale geldiği günden beri büyük bir sorunla savaş halinde. Manipülatif, kaynaksız ve yalan içeriklerle dolu sahte haberler paylaşılmasını bir türlü engelleyemeyen platform; çeşitli algoritmalar geliştirmesine ya da sahte haber paylaşan hesaplar için yaptırımlar uygulamasına rağmen kesin ve etkili bir çözüm üretemedi. Engellenmesi zor olan probleme yeni bir çözüm olduğunu umut eden platform, geçtiğimiz günlerde gerçek ve sahte haberleri ayırt edebilen yapay zeka teknolojisi Fabula AI’ı satın aldı. Peki bu yapay zeka teknolojisi ile Twitter neler yapmayı düşünüyor? İşte detaylar…

Twitter Satın Aldığı Yapay Zeka Teknolojisi ile Neler Yapacak?

Londra merkezli bir girişim olan Fabula AI, sahte haberleri saptayabilen bir yapay zeka teknolojisi. TechCrunch’ın girişimin kullandığı teknoloji için yaptığı analize göre yapay zeka sahte haberleri gerçeklerinden ayırma da yüzde 93’lük bir doğruluk payına sahip. Sadece Fabula AI’ın teknolojisiyle yetinmeyip kendi yapay zeka ve makine öğrenimi araştırma takımını kurduğunu da söyleyen Twitter, satın alınan teknolojiyi nasıl kullanmayı planladıkları konusunda şimdiye kadar net bir açıklama yapmadı.

Platform, satın alınan teknoloji sayesinde, kompleks ve büyük çaplı verileri kolay bir şekilde analiz edebilecek. Bu analizlerde temel etken olarak kullanılacağı tahmin edilen teknolojinin sahte haberleri silme, düzenleme, paylaşana uyarı gönderme ya da benzeri herhangi bir yetisi bulunmuyor. Yani, saptanan haberlerle ilgili herhangi bir yaptırım uygulamak yine sosyal medya platformunun elinde olacak gibi gözüküyor.

Twitter’ın Gerçek Amacı Nedir?

Fabula AI’ı satın alınmasıyla iletişim sağlığının düzenlenmesini ve iletişim düzeyinin geliştirilmesinin hedeflendiğini belirten Twitter yetkilileri, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve memnuniyeti artırmak için yapay zekanın derin öğrenme konusundaki yeteneklerinden yararlanılacağını söyledi.

TechCrunch’a konuşan bir Twitter çalışanıysa teknolojinin platform sistemine nasıl entegre edileceği ve teknolojiyle neler yapılacağı konusunda önümüzdeki aylar içinde karar verileceğini ve bu entegrasyonun biraz zaman alabileceğini açıkladı. Fabula’nın platforma getirilmesinin en büyük amacınınsa “iletişim sağlığı” olduğunu yineledi.

Peki Twitter bu teknolojiyi başka bir amaç için edinmiş olabilir mi? Bu amacı ne olabilir? Detaylar haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 2’YE TIKLAYIN

1 2Sonraki sayfa
Etiketler

Hüseyin Emre Almaz

Hüseyin Emre Almaz

MEF Üniversitesi, İşletme bölümü öğrencisi. Aynı zamanında vokalistlik ve öykü yazarlığı yapmaya çalışıyor. Kısacası, beyaz yaka olmamak için elinden geleni yapan nevi şahsına münhasır biri. Moblobi.com’da da dijital dünyayla ilgili bildiği şeyleri size aktarma gibi bir gayesi var. Köşesini takipte kalın! https://moblobi.com/author/emre-almaz/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı