2023 Yılında Linkedin’de İş Bulmak için 4 İpucu

Linkedin platformunda nasıl iş bulabilirsiniz? İş bulma ve profesyonellerin dikkatini çekme için pratik ipucu, haberimizde...

Linkedin’de İş Bulmak ipuçlarına geçmeden önce konu girişini yapalım. İnternet kullanma alışkanlığının zirvede olduğu bugünlerde hayatımızın her alanında sosyal medya platformları yardımımıza koşuyor.

Bu platformlar sayesinde sosyalleşiyor, arkadaşlarımızla iletişim kuruyor, ihtiyaç duyduğumuz bilgilere ulaşıyor ve hatta iş bulabiliyoruz. İş dünyasından insanları bir araya getiren platform ise Linkedin.

Bu platformda iş aramanın elbette bazı önemli detayları bulunuyor. Linkedin’de iş bulmak için 4 pratik ipucu, haberimizde…

Linkedin ‘de 4 adımda nasıl iş bulunur?

Artık sosyal medya platformları hayatımızın birer parçası haline gelmiş durumda. Gün geçtikçe sayıları artan bu platformlar; farklı amaçlar için kullanılabiliyor ve işlevlerini genişletiyorlar.

Diğer sosyal medya platformlarından farklı olarak bir iş platformu olan Linkedin ise 2003 yılından beri kullanılıyor.

Linkedin; iş dünyasından insanların birbirlerini bulmalarını, arkadaşlık kurmalarını, iletişimde kalmalarını ve bilgi alışverişi yapmalarını sağlıyor.

İş hayatına atılmış veya iş hayatına atılmaya hazırlananlar tarafından kullanılan bu platform için kariyer fırsatı yaratan bir platform denilebilir.

Kullanıcılar Linkedin sayesinde istedikleri sektörle ilgili haberleri takip edebiliyor, iş dünyasında olan biteni görebiliyor ve arayıp bulabiliyorlar. Ancak elbette bu platform aracılığıyla iş bulabilmek için dikkat edilmesi ve uygulanması gereken bazı hususlar bulunuyor.

1- Linkedin’e üye olma ve profil oluşturma

Linkedin’de İş Bulmak istiyorsanız ilk olarak bir Linkedin profili oluşturmalısınız. Milyonlarca kullanıcısı bulunan bu platforma üye olmak için bilgisayar üzerinden giriş yapabilirsiniz.

Eğer akıllı telefonunuzu kullanacaksanız; öncelikle Google Play Store veya App Store mağazalarından ücretsiz bir şekilde uygulamayı telefonunuza indirmelisiniz.

Uygulamayı indirdikten sonra Linkedin’e üye olabilmek için bir e-postaya ihtiyacınız olacak. Üye olmak için e-posta, isim-soyisim gibi bilgiler girildikten sonra dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; profil resmi kullanımı…

Linkedin’i iş bulma amaçlı kullanan kullanıcılar, kaliteli ve çözünürlüğü yüksek profil resmi kullandıklarından emin olmalıdırlar. Bu sayede iş dünyasına atılmış diğer kullanıcıların dikkatlerini çekeceklerdir.

2- Linkedin’de deneyim oluşturma

Eksiksiz bir şekilde tamamlanması gereken bir diğer adım ise Linkedin’de deneyim oluşturma işlemleridir. Linkedin platformu sayesinde kullanıcılar online bir şekilde CV oluşturabilirler. Gidilen okullar, alınan eğitim ve sertifikalar, ilgi alanları, yetenekler, iş deneyimleri eksiksiz ve anlaşılır bir şekilde Linkedin profiline kaydedilmelidir.

Bu platform, kaydedilen CV’ye göre otomatik olarak bağlantı önerisinde bulanacaktır. Öneriler sayesinde sektörünüzde çalışmakta olan diğer kullanıcılara ulaşabilir ve onlarla bağlantı kurarak iş imkanlarını değerlendirebilirsiniz.

3- Linkedin’de gruplara katılmak

Bu platform sayesinde ilgi alanlarınızla, çalıştığınız sektörle veya çalışmayı düşündüğünüz sektörle ilgili gruplara ulaşabilirsiniz. Ancak hemen belirtelim: Her Linkedin kullanıcısının yalnızca 50 gruba katılabilme hakkı var. Bu yüzden üye olunacak gruplar dikkatli bir şekilde belirlenmelidir.

Üye olunan gruplarda aktif olmak, kullanıcılarla etkileşim içerisinde olmak ise sizi görünür kılacaktır ve Linkedin ağınızı genişletecektir. Gruplardaki iş ilanları sayesinde kariyer fırsatları da elde edebilirsiniz.

4- Linkedin’de profesyonellerle bağlantı kurmak

Linkedin platformunu iş bulma amaçlı kullanan kullanıcılar için bir diğer önemli nokta, profesyonel kimselerle bağlantı kurmaktır. Bu platform üzerinden iş ararken aklınızdaki sektörden insanlarla bağlantı kurun, insan kaynakları alanında çalışanlarla bağlantıda kalın ve hatta çalışmak istediğiniz yerde çalışan kişilerle iletişime geçin. Bu sayede çalışmak istediğiniz şirket bir iş ilanı açtığında bundan anında haberiniz olacaktır.

Linkedin profilinizi dikkatli bir şekilde oluşturarak, gruplara katılarak, aktif bir kullanıcı olarak ve profesyonel kimselerle bağlantı kurarak Linkedin aracılığıyla iş bulmanızı kolaylaştırabilirsiniz.

Peki siz iş arama amaçlı Linkedin kullanıyor musunuz? Sizce Linkedin’de iş bulmanın en önemli püf noktaları neler? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Linkedin’de Hashtag Nasıl Kullanılmalı?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Linkedin’de Yakalanmadan Stalk Nasıl Yapılır?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “Linkedin Learning Nedir?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Pelda Nasıroğlu

Pelda Nasıroğlu

Ben Pelda. İstanbul Üniversitesi İktisat bölümü 3.sınıf öğrencisiyim. Moblobi'de metin yazarlığı yapıyorum. Teknoloji ve dijital odaklı yazılarıma Moblobi.com'daki köşemden ulaşabilirsiniz. Moblobi: https://moblobi.com/author/pelda-nasiroglu/ E-posta: peldanasiroglu@hotmail.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı