İlginç Sosyal Medya Hastalıkları

Her ne kadar sosyal medyanın bize iyi geldiğini, eğlendirdiğini ve keyfimizi yerine getirdiğini düşünsek de içten içe bizleri hasta ediyor hatta dayanılmaz duygulara sürüklüyor diyebiliriz. Siz farkında olmasanız da sosyal medya sizleri oldukça etkiliyor. Peki, en ilginç sosyal medya hastalıkları neler?

Sosyal medya sayesinde birçoğumuz; merak ettiğimiz kişilere stalk yapıyor, insanların gündelik hayatlarında neler yaptığından haberdar oluyor, saatlerce bu platformlarda vakit harcıyoruz. Bu sayede kişiler hakkında kafamızda belirli düşünceler oluşmakta. Bu düşünceler, belirli duygulara yol açıyor ve çeşitli hastalıklara sebep olabilmekte. Peki, nedir bu hastalıklar? İşte en ilginç sosyal medya hastalıkları

İlginç Sosyal Medya Hastalıkları

Instagram Depresyonu

Instagram depresyonu, Japoncada Hikikomori denen halk arasında bunalım ve depresyon olarak adlandırılan bir çeşit bilişsel problemdir.

Çoğumuzun günlük hayatından bir nebze de olsa kaçış olarak ve yeni şeyler görme, insanların ne yaptığını öğrenme aracı olarak kullanılan sosyal medya platformları, bilişsel sağlığımızı tehdit etmekte. Yoğunlukla sosyal medya kullanan bireylerin bir anda içlerine kapanma, toplumdan uzaklaşma ve buna benzer depresyon belirtileri göstermesiyle ortaya çıkar.

Ego Sörfü

Kişilerin kendi isimlerini Google ve başka arama motorlarında veya sosyal medyalarda aratması, görsellerde kendi fotoğrafına rastlamak istemesi gibi durumlardan oluşur.

Hepimizin, bir kez de olsa yaptığı fakat bazı bireylerin çoğunlukla gerçekleştirdiği bu durum, bir sosyal medya hastalığı olarak adlandırılmaktadır.

Siberhondrik

Bilindiğine göre Google, Tıp Fakültesi’nden mezun değil. Sizi aradıklarınıza ulaştırabilir fakat sizi tedavi edemez ya da hastalığınızın ne olduğunu size söyleyip teşhis edemez. Vücuttaki herhangi bir ağrının nedeni çok farklı bir hastalığın semptomu olabilir ve bunu doğru şekilde anlayabilmek için yıllarca eğitim almak gerekmektedir.

Bazı kullanıcılar alanında uzman doktorlara danışmaktansa hastalıklarını Google’dan araştırmayı tercih ediyorlar. Hal böyle olunca da birçok çeşit hastalık ile karşı karşıya kalıyoruz. Maalesef bazı kişiler direk arama motorlarında çıkan hastalıkların kendinde olduğunu düşünerek kendilerini adeta depresyona ve sıkıntıya sokmakta.

Bunun yanı sıra herhangi bir tıp eğitimi olmamasına rağmen, internette birçok kişi bilinçsiz tedavi yöntemleri önermekte ki bu yöntemleri deneyip sağlığını tehlikeye atan bir çok insan da mevcut. İşte, Siberhondrik hastalığına birkaç örnek:

– Başım ağrıyordu Google’a sordum beyin tümörüm olduğunu öğrendim.
– Reglim gecikti, Google’a baktım hamileymişim.
– Midem yanıyor, Google’dan arattım. Sanırım mide kanseriyim.

Telefonla Tuvalete Gitme Hastalığı

Katıldığınız toplantılarda masanın altından Instagram vb. platformlara bakan mutlaka birileri vardır. Bu tam da belirtmiş olduğumuz hastalığa bir örnek.

Bulunduğu yerin ciddiyetini önemsemeden her koşulda mobil cihazından bildirimlerini kontrol etme isteği, bildirim olmasa dahi ekranı kapatıp açma durumudur.

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir

“Sosyal Medya Bedeninizi ve Ruhunuzu Değiştiriyor!” okumak için buraya tıklayın.
“Sosyal Medyada Yalan Oranı Arttı!” okumak için buraya tıklayın
“Sosyal Medya Mutluluk Seviyenizi Nasıl Etkiliyor?” okumak için buraya tıklayın.

“İlginç Sosyal Medya Hastalıkları” konumuzu paylaşmak isterseniz yazı sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Dilara Yıldırım

Dilara Yıldırım

Merhabalar ben Dilara, Selçuk Üniversitesi Reklamcılık bölümü mezunuyum. Geziyor, görüyor, yiyor, içiyor ve fotoğraf çekip, anılar yazıyorum. İnsanların görmediğini betimlemelerini sağlamak için daha çok okuyup, daha iyi yazmak için buradayım. Moblobi.com'daki köşemi takipte kalın.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı