Beğeni ve Yorum Sayıları Tarihe Karışıyor!

Dünya’nın önde gelen sosyal medya platformlarında olan Facebook, diğer birçok uygulama gibi devamlı kendini güncelliyor ve kullanıcılar için platformuna yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Sosyal ağ Facebook, şimdi de yeni bir özelliği test etmeye başladı. Bu yeni özellik bazı kullanıcıların kendilerine olan güvenlerini yerine getirirken bazılarının ise hiç hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor. Çünkü platform gönderilerin aldığı beğeni sayısı ve yorum sayısını gizliyor olacak. İşte detaylar…

Facebook beğeni ve yorum sayısını neden gizleyecek?

2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, en sevilen sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor. 2018 yılına ait sonuçlara göre Facebook dünyada aylık 2.3 milyar aktif kullanıcı bulunduruyor ve günde ortalama 523 bin yeni kullanıcıyı platformuna çekmeyi başarıyor. Rekabetin hızla arttığı sosyal medya dünyasında geri kalmak istemeyen söz konusu platform, büyük bir hızla çalışmalarına devam ediyor.

Facebook’un sahip olduğu Instagram, bildiğiniz üzere Temmuz ayında yeni bir model deneyerek platform üzerinde bir değişikliğe gitmişti. Instagram; beğeni sayısı ve yorum sayısını Avustralya, Kanada, Brezilya, İrlanda, İtalya, Japonya ülkelerinde gizleyerek test çalışmalarına başlamıştı. Daha önce Facebook‘un da tıpkı Instagram gibi beğeni ve yorumları gizleyeceğine yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise söz konusu platform, iddiayı doğruladı.

Facebook 27 Eylül’de beğeni sayısı ve yorumları gizlemeyi test etmeye başladı. Platform şimdilik testleri yalnızca Avustralya’da uygulayacak. Bu test ile birlikte gönderilerin beğeni sayılarını diğer kullanıcılar değil yalnızca gönderiyi paylaşan kişi görebilecek. Bu özelliğin hayata geçirilmesindeki en büyük amaç ise sosyal medya kullanıcıları üzerindeki sosyal baskıyı az da olsa azaltmak.

Peki Facebook ve diğer sosyal medya platformları kullanıcılar üzerinde hangi baskıları ve problemleri oluşturuyor? Bu yeni özellik çok fazla beğeni ve yorum almayan kullanıcılar için hangi faydayı yaratacak? Bu özelliğin hemen tüm dünyada kullanılmaya başlamamasının ve küçük bir alanda test edilmesinin ardında hangi gerçek bulunuyor? Haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 2’YE TIKLAYIN

1 2Sonraki sayfa
Etiketler

Pelda Nasıroğlu

Pelda Nasıroğlu

Ben Pelda. İstanbul Üniversitesi İktisat bölümü 3.sınıf öğrencisiyim. Moblobi'de metin yazarlığı yapıyorum. Teknoloji ve dijital odaklı yazılarıma Moblobi.com'daki köşemden ulaşabilirsiniz. Moblobi: https://moblobi.com/author/pelda-nasiroglu/ E-posta: peldanasiroglu@hotmail.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı