Uzakten Eğitimi Kolaylaştıran 10 Uygulama!

Uzaktan eğitim sürecini daha verimli kılacak ve işinizi kolaylaştıracak pek çok araç mevcut. Sanal öğretim i yararlanabileceğiniz 10 uygulama, haberimizde

Koronavirüs süreci iş ve okul düzenini tamamen değiştirdi. İşyerleri ve okullar evlere taşındı. Online eğitim günden güne yaygınlaşmaya başladı. Başlangıçta uyum sağlamak biraz zor gelse de, öğrenciler ve eğitimciler bu duruma adapte oldular. Farklı araçlar ve uygulamalar kullanarak sanal öğretim sürecini daha verimli hale getirmeyi başardılar. Peki online eğitimde işinizi kolaylaştıracak ve size verim sağlayacak en iyi araçlar hangileri? Uzaktan eğitim için bilinmesi gereken önemli uygulamalar ve siteler, haberimizde…

Sanal öğretim için en yararlı uygulamalar:

1- Dropbox

Dropbox; belge, ders programı ya da istediğiniz herhangi bir dosyanın paylaşımını yapabileceğiniz bir araç. Yani aslında bir depolama sağlayıcı. Kullanımı ise 2 GB depolama alanına kadar ücretsiz.

2- Screencastify

Screencastif; derslerinizi kayıt etmenize, düzenlemenize ve paylaşım yapmanıza yarar. Screencastify, aslında bir Chrome uzantısı. İnternetten paylaşmak istediğiniz içerikleri, üzerine konuşarak kaydedebilirsiniz.

3- Edpuzzle

Edpuzzle; öğrencilere Youtube’dan video izletirken soru sorabilmeyi sağlıyor. Özellikle eğitimciler, bu sayede öğrencilerin derse olan ilgilerini görebilir, konuyla alakalı görüşlerini öğrenebilirler.

3- Loom

Loom; Screencastify gibi bir video kayıt uygulaması. Dersinizi kaydederken sağ altta gözükürsünüz. Yüksek kalite kayıt alma, rahatsız etme modu ve ekrana çizim aletleri gibi özelliklere de sahip.

4- Remind

Remind; basit bir arayüze sahip. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler için bir iletişim uygulaması. Öğrencilerin okulla olan bağlarını güçlendirmeyi amaçlar. Remind uygulaması sayesinde veliler öğretmenlerle çok daha hızlı iletişim kurabilir. Öğrencilerin sorumlulukları, sorunları, dersleri gibi birçok şey görüşülebilir.

sanal ogretim mobil uygulama moblobi

5- Canva

Canva; çok kolay görseller hazırlayabileceğiniz bir grafik tasarım uygulaması. İsterseniz hazır görsellerin üstüne de yazı ekleyebilirsiniz. Özellikle eğitimciler bu sayede slaytlarında kullanacakları renkli ve ilgi çekici arka planlar ile öğrencilerin derse olan ilgilerini arttırabilirler.

6- Socrative

Socrative; eğitimcilerin oldukça işine yarayabilir. Çünkü uygulama ile öğrettiklerinin ne kadarının anlaşıldığını görebilmelerini sağlar. Anlık olarak quiz ya da bulmaca yaratabilirsiniz. Bu sayede dersin ne kadar etkili olduğuyla alakalı feedback alabilirsiniz.

7- Kaizena

Kaizena ile eğitimciler, öğrencilerin ödevlerine videolu geri dönüş yapabilir. Sizin tepkilerinizi ileterek; aslında online eğitime bir nevi yüzyüze eğitim hissi getiriyor. Google Classroom ile uyumlu çalışabiliyor.

8- Great Big Story

Great Big Story yani GBS; içi öğretici videolarla dolu bir internet kanalı. CNN’in bir projesi olan GBS; tarih, sanat, coğrafya gibi birçok konuda kısa filmler ve belgeseller barındırıyor.

9- YoTeach

YoTeach; sanal münazaralar yapabileceğiniz bir chat uygulaması. Moderatör olarak istenmeyen yazıları silebilir, istediğiniz kişiyi banlayabilirsiniz. Bu sayede yaptığınız münazaralarda kontrolü kaybetmezsiniz ve çıkabilecek kavgaların da önüne geçebilirsiniz.

10- Pear Deck

Pear Deck; öğrencilerin eğitimcilerin paylaştığı canlı derslerde, slayt üzerinde işaretleme yapabilmelerini sağlar. Bu durum elbette ki eğitmen kontrolüyle gerçekleşir. Bu sayede sanal öğretim kontrolü sadece öğretmende olan sıkıcı bir dersten öğrencilerin de katıldığı derslere dönüşebilir.

Peki siz sanal öğretim için başka hangi araçlardan faydalanıyorsunuz? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Alabileceğiniz 10 Ücretsiz Yapay Zeka Eğitimi!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Evden Çalışanların İşini Kolaylaştıracak Teknolojik Cihazlar!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Daha Yaratıcı Olmanızı Sağlayacak 5 Pratik İpucu!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Buğra Özad

Buğra Özad

Merhaba, ben Buğra. Beykent Üniversitesi Yeni Medya bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Medya ve spor ile ilgileniyorum. Dijital yeni düzen hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız sizi Moblobi.com’daki köşeme bekliyorum.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı