Öğrencilerin Hayatını Kolaylaştıran Mobil Uygulamalar!

Cep telefonlarımıza hergün birçok mobil uygulama indiriyor ve işimize yaramadığını düşündüğümüz pek çok uygulamayı da kullanımdan kaldırıyoruz. Özellikle sıklıkla kullanmadığımız veya hayatımızı kolaylaştırmayan uygulamalar en çabuk sildiklerimiz arasında yerlerini alıyorlar. Öğrenciler de mobil uygulama deneyimlerini doyasıya yaşayan gruplar arasında yer alıyorlar. Özellikle öğrenciler için geliştirilmiş ve hayatlarını kolaylaştıracak pek çok uygulama var. İşte size öğrencilerin hayatlarını kolaylaştıran ve onlara yardımcı olan uygulamalardan bazıları…

Öğrencilere yardımcı olacak mobil uygulama önerileri

– CampusBooks

CampusBooks uygulaması, kullanmadığınız kitaplarınızı satmak istediğinizde, kiralamak istediğinizde veya kitap satın almak istediğinizde size en uygun fiyatları listeleyen bir mobil uygulama. Uygulama eğer kitap satın almak isterseniz size sadece satın alabileceğiniz satıcıları da göstermekle kalmıyor. Aynı zamanda satın almak istediğiniz kitabın bulunduğu kütüphaneleri de gösteriyor. Böylece öğrencilere kitabı satın almadan önce incelemeleri ya da kitabı kütüphaneden alıp kullanmaları için bir alternatif de sunmuş oluyor. CampusBooks uygulamasında kitabın barkodunu okutabileceğiniz bir özellik de bulunuyor. Böylece istediğiniz kitap ile ilgili daha hızlı işlem yapabilmenize imkan sağlıyor. CampusBooks’un güzel taraflarından bir tanesi de sadece mobil uygulama olmaması. Çünkü uygulamanın web sürümü de bulunuyor. Dileyenler campusbooks.com adresinden de giriş yapabiliyorlar. Uygulamayı yüklemeyi düşünenler için ise hemen belirtelim. CampusBooks ücretsiz olarak telefonunuzdaki uygulama mağazalarından yüklenebiliyor.

– Google Keep

Google Keep adı üzerinde Google tarafından geliştirilen bir uygulama. Bu uygulama özellikle derste not alma telaşını yaşayan öğrenciler için yardımcı olabilir. Çünkü Google Keep, not almanız ve liste hazırlayabilmeniz için tasarlanmış. Aldığınız notlara isterseniz ses, görsel veya video içerikler de ekleyebiliyorsunuz. Özellikle kalemle not almayı sevmeyenlerin ve defter taşımaktan hoşlanmayanların çok sevebileceği bir uygulama. Google Keep’in güzel taraflarından bir tanesi de hem çevrimiçi hem de çevrimdışıylen kullanabilmeniz. Üstelik uygulamayı ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Uygulamayı kullanmak da oldukça basit. Google Keep uygulamasını indirdikten sonra gmail hesabınızla giriş yapıp kullanmaya başlayabiliyorsunuz. İnternetinizin olmaması uygulamayı kullanmanıza engel olmuyor.

– MathWay

Matematik bazı öğrenciler için zorlayıcı bir ders olabilir. Hepimizin matematikle ilgili iyi veya kötü bir anısı vardır. Öğrenciler arasında en çok tartışılan konulardan biri de çözülemeyen matematik problemleridir. MathWay uygulaması ise öğrencilerin çözemedikleri matematik problemlerine yardımcı olmak için geliştirilmiş. Uygulama, çözülemeyen matematik sorularını saniyeler içerisinde çözebiliyor. Uygulamayı kullanmak oldukça basit. MathWay uygulamasını indirdikten sonra soracağınız sorunun kategorisini seçmeniz gerekiyor. Çünkü her bir kategoride farklı karakterler mevcut. Siz bu karakterleri kullanarak soruyu yazmış oluyorsunuz. Gönder butonuna bastıktan sonra sorunuz hemen iletiliyor ve ardından da cevaplanıyor. Uygulamanın eksik yanı ise soruyu yazmakla biraz vakit kaybettiriyor olması. Sorunun fotoğrafını göndermek saniyelerimizi alabilirken; soruyu yazıyor olmak kullanıcılara biraz vakit kaybettiriyor.

– Canva

Birçoğumuz okula başladığımız ilk zamanlarda kartonlarla sunum yapma deneyimini yaşamıştır. Ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte rengarenk kartonlarda hazırladığımız o sunumlar da artık dijitalleşti. Artık sunumları bize daha fazla kolaylık sağlayan ve çok daha yaratıcı olmamıza imkan sunan sanal ortamda hazırlıyoruz. Canva uygulaması da bunlardan bir tanesi. Sizin kolay bir şekilde yaratıcı sunumlar hazırlamanıza olanak sunuyor. Uygulamada pek çok kategori mevcut. Hangi konuda sunum hazırlayacaksanız ona göre karşınıza farkılı farklı şablonlar çıkıyor. İsterseniz Canva’nın sizin sunum yapacağınız kategoriye göre size sıraladığı alternatif şablonlar arasından seçim yapabiliyorsunuz isterseniz uygulama aracılığı ile kendi tasarımlarınızı da oluşturabiliyorsunuz.

Peki öğrencilerin bakış açısını değiştirebilecek uygulama hangisi? Hangi uygulama hem deneyim ve tecrübelerden faydalandırırken bir yandan da öğrencilerin yabancı dil gelişimine katkıda bulunuyor? Haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 2’YE TIKLAYIN

1 2Sonraki sayfa
Etiketler

Esmanur Yaşar

Esmanur Yaşar

Merhaba ,Ben Esmanur.İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 2.Sınıf Öğrencisiyim. Kendimi hayallerini bulutlara nakışlamış bir deli olarak tanımlıyorum. Python öğreniyorum ve ekonomiyi yakından takip ediyorum. Moblobi.com'daki köşemi takipte kalın! https://moblobi.com/author/esmanur-yasar/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı